شن‌ها مامور خدا بودند

امام خميني (ره): شن‌ها مامور خدا بودند.

از آغاز انقلاب، آمريكا به دنبال راهي براي انتقام از ملت ايران مي‌گشت. تسخير لانه جاسوسي فرصت مناسبي براي اجراي يك نقشه به ظاهر كامل بود اما يادشان رفت كه ماموران الهي حافظ خون شهدا بودند.
سيزدهم آبان سال 1385 گروهي از دانشجويان انجمن هاي اسلامي دانشگاههاي تهران كه خود را دانشجويان پيرو خط امام مي‌ناميدند سفارت آمريكا در تهران را به تصرف خود در آوردند.

انگيزه دانشجويان مسلمان كه اين كار را انجام دادند به 2 علت باز مي‌گشت؛ دخالت‌هاي پي در پي سفارت آمريكا در جامعه، سياست داخلي، سياست خارجي و اقتصاد ايران و ديگري دخالت‌هاي آمريكا در مساله انقلاب اسلامي و نظام جمهوري اسلامي.
شهيد بهشتي در آن دوران اينگونه از حضور جاسوسان آمريكايي سخن گفته است: از آنها پذيرايي مي‌شود و انقلابيون ايران براي آينده آنها تصميم گيري خواهند كرد. من فكر مي‌كنم كه دولتمردان آمريكايي نتوانستند ماهيت انقلاب اسلامي ايران را در طول اين سالها درك كنند. من متاسفم كه آنها براي اين عدم شناخت خود بهاي سنگيني خواهند پرداخت.
معاون وقت وزير خارجه آمريكا نيز در جلسه‌اي به كارتر اينطور توضيح داده بود: بهانه اصلي براي آغاز ماجراي گروگان گيري، از مساله مسافرت شاه به آمريكا آغاز شد، بنابراين تا وقتي كه شاه در آمريكا باشد، ابتكار عمل در دست رهبر انقلاب ايران قرار دارد. كمترين كاري كه براي تسريع در حل اين مساله مي‌توان كرد اين است كه شاه را وادار كنيم كه آمريكا را ترك كند. در غير اينصورت تا زماني كه او در آمريكا باشد و ايراني‌هاي ما را قيم و سرپرست شاه بدانند، مساله گروگانها حل نخواهد شد.
حميد خاكبازان از دانشجويان پيرو خط امام نيز تاكيد كرد: گرچه دستهاي بيگانه و شيطان بزرگ دائما اين نكته را القاء مي‌كرد كه اين كار يك كار غير قانوني و خلاف عرف جامعه بين الملل است، اما در تمامي قوانين بين الملل، به اين نكته توجه شده كه حفظ حركت و استقلال هر كشور جزو اولين حقوق هر ملتي است. ما حق داريم كه از خودمان دفاع كنيم حق داريم كه اجازه ندهيم كسي در امور ما دخالت كند.
حضرت امام خميني (ره) تاكيد كردندنيز : حالا كه اين لانه فساد كشف شده است، چيزها براي ملت ما بايد كشف شود.
يكي از دلايل ناراحتي مردم و دانشجويان اين بود كه بعد از انقلاب اسلامي انتظار مي‌رفت كه آمريكائيها از ملت ايران عذر خواهي كنند و صادقانه بگويند كه ما از آن كارها دست بر مي‌داريم اما عكس اين اتفاق افتاد. درست در فروردين ماه سال 1385 برژيسنكي و وزير دفاع وقت امريكا با صدام در عراق ملاقات كردند و اعلام كردند كه بين آمريكا و دولت عراق هيچ مشكلي وجود ندارد و هيچ خصومتي بين ما نيست و ما به تقويت عراق مي‌پردازيم. آمريكا همچنين براي تحريك همسايه‌هاي ايران خصوصا عراق جهت حمله به ايران، كوشش‌هاي زيادي انجام داد. ما ديديم كه همزمان با اين سفرها، در كردستان ايران كه ناامني‌هايي در آن شكل گرفته بود، حملات ضد انقلاب خيلي فعال شد. كاخ سفيد در يك اقدام انفعالي براي چاره انديشي در برابر حادثه بزرگي كه اقتدار سياسي دولت امريكا را كاملا بي معنا كرده بود، سراسيمه اعضاي ستاد بحران را فراخواند.
امام خميني (ره) در خصوص تسخير سفارت آمريكا فرموده بودند: شما مي‌بينيد كه الان مركز فساد امريكا را جوانها رفتند و گرفتند. آمريكائيهايي كه در آنجا بودند هم گرفتند و اين لانه فساد را به دست آوردند. آمريكا هم هيچ غلطي نمي‌تواند بكند و جوانها مطمئن باشند كه آمريكا هيچ غلطي نمي‌تواند بكند. غلط مي‌كند دخالت نظامي بكند. نترسيد و نترسانيد. اين تعبيري كه جوانهاي ما از روي احساسات جواني كرده‌اند كه اگر چنانچه آمريكا بخواهد دخالت نظامي بكند، ما چه خواهيم كرد، اصلا اين اگر را هم نبايد بگويند. امريكا عاجز از اين است كه دخالت نظامي در اينجا بكند، آنها يك مسائلي در بينشان است، يك مطالي در بينشان است كه با آن مطالب گرفتاريهاي دارند كه نمي‌توانند كاري بكنند. اگر مي‌توانستند دخالت نظامي بكنند، شاه را نگه مي‌داشتند.
هنوز 5 روز تسخير لانه جاسوسي نگذاشته بود كه كارتر در اقدامي شتابزده از اعضاي ستاد مشترك ارتش آمريكا خواست تا طرحي را براي حمله به ايران و همچنين نجات جان گروگانهاي تهيه كند. وزير دفاع نيز در اين زمينه با كارتر به گفت و گو پرداخته و به او گفته بود كه در اين باره قبلا با اعضاي ستاد مشترك صحبت‌هايي را كرده است.
يك تشكيلات نظامي كه 4 ماه در صحراي آريزونا تمرين كرده بودند. اين نيروهاي موسوم به نور آبي در نخستين اقدام براي طراحي عمليات نجات در قلب كوير ايران، منطقه‌اي بكر موسوم به كوير 1 انتخاب شد.
سرانجام در شامگاه 24 آوريل 1980 يگان‌هاي ويژه عملياتي، دستور آغاز عمليات را از پنتاگون دريافت كردند.
پس از فرود اين نيروها و مواجهه با يك اتوبوس مسافربري، ناگهان طوفاني از شن برخاست و هواپيما‌ها و هلي كوپتر‌هاي آمريكايي سراسيمه به اين طرف و آن طرف رفتند و به ناگاه شعله‌هاي آتش بعلت انفجار هواپيماي آمريكايي به آسمان بلند شد. ماجرا از اين قرار بود كه هلي كوپتر براي سوخت گيري به هواپيما c130 نزديك شد اما به ناگاه با هواپيما برخورد كرد و منفجر شد.
شدت طوفان به اندازه‌اي بود كه خلباني با 20 سال تجربه، نتوانست هلي كوپتر را درست از روي زمين بلند كند.
اين واقعه موجب شد تا كارتر اعتراف كند كه با شنيدن اين خبر با تلخ‌ترين دوران زندگي اش مواجه شده است. وي در خاطراتش نوشته كه در آن لحاظات هر نوع اراده‌اي از من گرفته شد و فقط مرتب مي‌گفتم كه ايران را سريعا تخليه كنيد.
به گزارش فارس، كساني كه در جنگهايي همچون جنگ ويتنام هم روحيه خود را نباخته بودند، در آن صحنه فقط فرار مي‌كردند تا هر چه زودتر خود را به هواپيما برسانند و فوري ايران را ترك كنند.
يكي از روزنامه‌هاي غربي اينطور تعبير كرده بود كه امام (ره) در آن لحظات در بالكن منزل خود حضور يافته و با اشاره هر انگشت دستش يكي از هواپيماهاي آمريكايي در طبس به آتش كشيده شد.
اين نشانه و آيه‌اي از خداوند بود. هماني كه آمريكائي‌ها هم در بخش تفسير خبرشان در مجله نيوزويك آنرا دست خدا تفسير كردند.
شايد بتوان از مهمترين نكات اين حادثه را اين دانست كه خداوند ثابت كردند در آن زمان‌هايي كه ما غفلت مي‌كنيم خودش از انقلاب دفاع مي‌كند.
يك كارشناس هواشناسي به نام قطبي خاطرنشان كرده است: يك ماه بعد از آن حادثه، در ملبورن استراليا دعوتي از دانشمندان هواشناسي جهان شده بود و من هم از ايران در آنجا شركت داشتم. خيلي از دانشمندان به من مراجعه مي‌كردند و مي‌گفتند ما وقتي حادثه طوفان طبس را شنيديم هر چه به نقشه‌هايمان نگاه كرديم چيزي نديديم. اين طوفان چه بود؟ من هم فقط توانستم به آنها بگويم كه اين يك معجزه الهي بوده است.
رهبر كبير انقلاب اسلامي پس از حادثه عبرت انگيزه 5 ارديبهشت ماه 1359 در سخناني ماندگار فرمودند: آيا جز اين بود كه يك دست غيبي در كار است؟ چه كسي هلي كوپترهاي آقاي كارتر را ساقط كرد؟ ما ساقط كرديم؟ شن‌ها ساقط كردند. شن‌ها مامور خدا بودند، باد مامور خداست.

* حامد طالبي
خبرگزاری فارس

درباره ی مدیریت

خاطراتی از حاج احمد آقا درباره تسخیر لانه جاسوسی