شهادت آیت الله سيد محمد باقر صدر و خواهر مظلومه‏اش بنت الهدى صدر‏

شهید آیت الله سید محمد باقر صدر

بسم اللَّه الرحمن الرحيم‏

إنا للَّه و إنا إليه راجعون‏

با كمال تأسف حسب گزارش جناب آقاى وزير خارجه كه از منابع متعدده و مقامات كشورهاى اسلامى به دست آورده است و حسب گزارشاتى كه از منابع ديگر به دست آمد. مرحوم آيت اللَّه شهيد سيد محمد باقر صدر و همشيره مكرمه مظلومه او- كه از معلمين دانش و اخلاق و مفاخر علم و ادب بود- به دست رژيم منحط بعث عراق با وضع دلخراشى به درجه رفيعه شهادت رسيده‏اند. شهادت ارثى است كه امثال اين شخصيتهاى عزيز از مواليان خود برده‏اند؛ و جنايت و ستمكارى نيز ارثى است كه امثال اين جنايتكاران تاريخ از اسلاف ستم پيشه خود مى‏برند. شهادت اين بزرگواران كه عمرى را به مجاهدت در راه اهداف اسلام گذرانده‏اند به دست اشخاص جنايتكارى كه عمرى به خونخوارى و ستم‏پيشگى گذرانده‏اند عجيب نيست؛ عجب آن است كه مجاهدان راه حق در بستر بميرند و ستمگران جنايت پيشه، دست خبيث خود را به خون آنان آغشته نكنند. عجب نيست كه مرحوم صدر و همشيره مظلومه‏اش به شهادت نايل شدند؛ عجب آن است كه ملتهاى اسلامى و خصوصاً ملت شريف عراق و عشاير دجله و فرات و جوانان غيور دانشگاهها و ساير جوانان عزيز عراق از كنار اين مصايب بزرگ كه به اسلام و اهل بيت رسول اللَّه- صلى اللَّه عليه و آله- وارد مى‏شود بى‏تفاوت بگذرند و به حزب‏ ملعون بعث فرصت دهند كه مفاخر آنان را يكى پس از ديگرى مظلومانه شهيد كنند. و عجبتر آنكه ارتش عراق و ساير قواى انتظامى آلت دست اين جنايتكاران واقع شوند و در هَدم اسلام و قرآن كريم به آنان كمك كنند.

من از رده بالاى قواى انتظامى عراق مأيوس هستم؛ لكن از افسران و درجه داران و سربازان مأيوس نيستم و از آنان چشمداشت آن دارم كه يا دلاورانه قيام كنند و اساس ستمكارى را برچينند همان سان كه در ايران واقع شد؛ و يا از پادگان ها و سربازخانه‏ها فرار كنند و ننگ ستمكارى حزب بعث را تحمل نكنند. من از كارگران و كارمندان دولت غاصب بعث مأيوس نيستم؛ و اميدوارم كه با ملت عراق دست به دست هم دهند و اين لكه ننگ را از كشور عراق بزدايند. من اميدوارم كه خداوند متعال بساط ستمگرى اين جنايتكاران را درهم پيچد.

اين جانب براى بزرگداشت اين شخصيت علمى و مجاهد، كه از مفاخر حوزه‏هاى علميه و از مراجع دينى و متفكران اسلامى بود، از روز چهارشنبه سوم ارديبهشت به مدت سه روز عزاى عمومى اعلام مى‏كنم، و روز پنجشنبه چهارم ارديبهشت را تعطيل عمومى اعلام مى‏نمايم، و از خداوند متعال خواستار جبران اين ضايعه بزرگ و عظمت اسلام و مسلمين مى‏باشم. و السلام على عباد اللَّه الصالحين.

دوم ارديبهشت 59

روح اللَّه الموسوي الخمينى‏

صحيفه امام، ج‏12، ص: 253

شهيد آیت الله سید محمد باقر صدر