به مناسبت سالروز شهادت شهيد آیت الله سید محمد باقر صدر و خواهرش بنت الهدي؛

شهید آیت الله سید محمد باقر صدر

چهارشنبه ۱۹ فروردين ۱۳۸۸ ساعت ۱۳:۴۲کد مطلب: 3511

به مناسبت سالروز شهادت شهيد آیت الله سید محمد باقر صدر وخواهرش بنت الهدي؛

شهید آیت اله سیدمحمد باقر صدر در بیست و پنجم ذی القعده سال 1353 هجری قمری مصادف با 1934 میلادی و 1313 هجری شمسی در شهر کاظمین بدنیا آمد. پدرش “سید حیدر صدر” از دانشمندان بزرگ شیعه عراق و مادرش دختر “عبدالحسین آل یاسین” از مردان برجسته علمی و مذهبی عراق بود. شهید صدر در سه سالگی پدرش را از دست داد و تحت سرپرستی برادر بزرگ آیت اله “سیداسماعیل صدر” و دائی خود پرورش یافت. دروس ابتدائی خود را در مدرسه (منتدی النشر) فرا گرفت و در همان دوران ابتدائی بر فراز منبری که در صحن کاظمین قرار داشت به ایراد خطبه می پرداخت او در 12 سالگی برای گذراندن دوره عالی حوزه به نجف اشرف رفت و در محضر شیخ محمدرضا آل یاسین ، آیت اله سید اسماعیل خوئی شاگردی نمود. او در سن 17 سالگی به درجه اجتهاد رسید و در سن 25 سالگی تدریس خود را در دروس عالی برای دانش پژوهان حوزه آغاز کرد و از عالی ترین کرسی تدریس برخوردار گشت.  از شاگردان شهید صدر می توان از شهید “سیدمحمد باقر حکیم” ، “نورالدین اشکوری”، “سید محمود هاشمی شاهرودی”،”شیخ محمدرضا نعمانی، “سیدکاظم حسینی حائری”، “محمدعلی تسخیری”، شیخ “محمدباقر ایروانی” و بسیاری نام برد. او در سال 1377 هـ ق حزب الدعوه الاسلامیه را تأسیس نمود. شهید صدر بیش از 24 کتاب در زمینه های مختلف علوم دینی و اجتماعی به رشته تحریر در آورد که برخی از آنان عبارتند از: 1- اقتصادنا 2- الاسس المنطقیه لااستقراء 3- الاسلام یقودالحیاه 4- الابنک الربوی فی الاسلام 5- یحوث حول الولایه 6- فلسفتنا 7- العالم الجدید الاصول 8- فدک فی التاریخ 9- بحوت حول المهدی (ع) 10- الفتاوی الواضحه مطالعات و پژوهش های شگرف و عمیق او در مسائل کلان مثل هستی شناسی ، انسان شناسی، معرفت شناسی، فلسفه تاریخ، ولایت، پاسخ گوی بسیاری از شبهات پژوهشگران می باشد.

نگاهی به زندگی شهید آیت الله سید محمد باقر صدر

شهیدآیت الله سید محمد باقرصدر در پنجم ذی قعده ۱۳۵۳ قمری درشهرکاظمین چشم به جهان …