شکست تجاوز نظامي آمريکا در صحراي طبس

الم ترکيف فعل ربک باصحاب الفيل.

ماجراي طبس يکي از رسواترين توطئه هاي شکست امپرياليسم امريکا عليه انقلاب اسلامي ايران است. بدون شک ماجرايي که در طبس اتفاق افتاد، و با شکست مزدوران امريکايي مواجه شد، يکي از معجزات بزرگ قرن است.

سران کاخ سفيد و مقامات پنتاگون از موفقيت اين عمليات اطمينان کامل داشتند، اما از آن جايي که خداوند همواره حافظ اين ملت و انقلاب بوده و هست، در طبس نيز امدادهاي غيبي خداوند عينيت يافت .تفسير آية « و مَکَرُوا و مَکر الله و الله خيرُ الماکرين » را بايد از کوير تفتيدة طبس پرسيد؛ بيابان خشک طبس، تبلور مرصاد الهي شد براي گرگ هاي در کمين نشسته اي که راوي سياه مرگ بودند.

شرح ماجرا

کاخ سفيد پس از اطلاع از تسخير لانه ي جاسوسي، به موازات کوشش هاي ديپلماتيک، مساله طرح تجاوز نظامي به ايران را در دستور کار خود قرار داد. يک ماه پس از فتح لانه جاسوسي، نود نفر از کماندوهاي امريکايي به ايالت آريزوناي امريکا اعزام شدند تا آخرين مرحله تمرين و آموزش خود را تحت شرايط موقعيت مشابه ايران بگذارنند. از سوي ديگر گروه هاي ويژه ي سري که براي پشتيباني و تدارک وسايل تکميلي طرح، در نظر گرفته شده بودند، مخفيانه وارد ايران شدند و با گروهک هاي ضد انقلاب اسلامي تماس گرفتند.

نظاميان آموزش ديده امريکايي، در اواخر آذر 1358، عازم کشور مصر شدند و در پايگاهي در نزديکي قاهره استقرار يافتند.

برژينسکي مي گويد:«روز 11 آوريل (22 فروردين) بود که جيمي کارتر به من گفت که وي خواستار تشکيل يک جلسه اضطراري شوراي امنيت ملي است. او در پاسخ سئوال من که دليل تشکيل آن جلسه را پرسيدم، گفت که به نظر وي زمان اقدام نظامي فرا رسيده است».

کارتر جلسه ياد شده را با اين سخنان آغاز کرد؛ که «به نظرم امکان خلاصي گروگان ها بسيار بعيد به نظر مي رسد و ما بايستي حاکميت خود را اعمال کنيم و حالا وقت آن است که عمل مناسب انجام پذيرد و جدول زماني آن هم تهيه شود.»

رئيس ستاد مشترک ارتش ژنرال جونز، تاريخ 4 ارديبهشت را مناسب ترين زمان شروع عمليات اعلام کرد.

روز 4 ارديبهشت 1359 تعداد شش فروند هواپيماي 130-C   امريکايي، نود نفر کماندوي اين عمليات را  که امريکايي ها نام آن را              «نور سبز» يا «دلتا» انتخاب کرده بودند، از قاهره با ناو هواپيمابر نيميتز((NIMITZ)) در درياي عمان و نزديک آب هاي ايران منتقل کردند.

نيمه شب 4 ارديبهشت ماه مطابق با ساعت 13 به وقت واشنگتن هواپيماهاي مذکور و هشت فروند هلي کوپتر نفربر از عرشه ناو هواپيمابر نيميتز برخاستند و با پرواز در ارتفاع کم راهي ايران شدند.

مي بايست هواپيماها و هلي کوپترها در فرودگاه شماره يک واقع در صحراي طبس فرود آيند، سپس هلي کوپترها، و کماندوها را به اطراف تهران منتقل کنند تا از آن جا با کاميون ها و خودروهايي که ازقبل توسط عمال داخلي و نفوذي امريکا آماده شده بودند، به اطراف لانه ي جاسوسي انتقال يابند.

با از کار افتادن اين هلي کوپتر، تمام برنامه هاي امريکايي ها به هم خورد زيرا آن ها با محاسباتي که انجام داده بوند، براي انجام مرحله بعدي عمليات حداقل به شش فروند هلي کوپتر نياز داشتند. موقعيت به ناو نيميتز و از آن جا به کاخ سفيد گزارش شد و از رئيس جمهور کسب تکليف شد کارتر دستور توقف عمليات و عقب نشيني را صادر کرد؛ اما آن هنگام که امريکايي ها قصد بازگشت کردند طوفاني از شن برخاست، هواپيماها و هلي کوپترهاي امريکايي، در حال برخاستن از زمين دچار مشکل شدند، يک هواپيما و يک فروند هلي کوپتر با هم برخورد کردند و هر دو آتش گرفتند. در اثر حادثه، هشت تن از امريکايي ها در آتش سوختند  و بقيه پنج فروند هواپيماي  130- C نيز فرار کردند.

برژينسکي حالت کارتر را پس از صدور دستور توقف عمليات و عقب نشيني و آتش گرفتن هواپيما و  هلي کوپتر امريکايي چنين توصيف کرده است:

« وي سرش را ميان دو دستش گرفت و به مدت چند ثانيه روي ميز گذاشت. من فوق العاده دلم براي وي سوخت! همين طور براي کشورم! ساعت  پنج و پانزده دقيقه بود که کارتر خبر ديگري مبني بر برخورد يک هلي کوپتر با يک هواپيماي 130 – C و آتش گرفتن آن ها از ژنرال جونز دريافت کرد. اين برخورد همراه با تلفات جاني بوده است. کارتر با شنيدن اين خبر به مانند مار زخمي به خود پيچيد و آثار درد و نگراني بر تمامي صورت او آشکار شد.»

صدور دستور بمباران هلي کوپترهاي به جامانده توسط بني صدر

پس از فرار امريکايي ها از ايران، کاخ سفيد اعلام کرد که امريکا در عملياتي در صحراي طبس جهت آزاد کردن گروگان هاي اسير در ايران، با شکست روبه رو شده است. اعلاميه حاکي از آن بود که اسناد سري و مهمي در درون هلي کوپترها به جاي مانده است. پس از گذشت مدت زماني کوتاه از پخش اين خبر، به دستور مستقيم بني صدر که در آن زمان سمت فرماندهي کل قوا  را داشت، هلي کوپترهاي به جا مانده بمباران شدند و اسناد سري و مهم باقي مانده در آتش سوختند و محمد منتظر قائم فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامي يزد نيز که در منطقه از هلي کوپترها حفاظت مي کرد، به شهادت رسيد.

خاطراتی از حاج احمد آقا درباره تسخیر لانه جاسوسی

خاطراتی از حاج احمد آقا درباره تسخیر لانه جاسوسی   دانشجویان مسلمان پیرو خط امام …