خانه / بخش 2) لانه جاسوسی آمریکا در ایران / 2)6) طبس و حمله نظامی آمریکا / 2)6)5) مقالات پیرامون تسخیر لانه جاسوسی و حمله نظامی آمریکا در طبس / شکست نیروهای نظامی متجاوز آمریکایی در طبس، درسي براي دولتمردان امروز آمريکا است

شکست نیروهای نظامی متجاوز آمریکایی در طبس، درسي براي دولتمردان امروز آمريکا است

تهران- شکست حمله نظامي آمريکا به جمهوري اسلامي ايران در ماجرا “‌طبس” از وقايع مهمي است که دولتمردان امروز آمريکا بايد براي تعامل با ايران از آن درس عبرت بگيرند.

با شکل گيري و پيروزي انقلاب اسلامي، منافع راهبردي آمريکا در منطقه با چالش جدي مواجه شد از اين رو واشنگتن نيز در 30 سال گذشته با انواع تهديدها و تحريم هاي مختلف عليه جمهوري اسلامي ايران توطئه چيني کرد.

آمريکا با سقوط رژيم پهلوي که به عنوان يکي از مهره هاي مطمئن واشنگتن در منطقه نقش آفرني مي کرد، غافلگير شد و ضربه سختي از جانب مردم ايران دريافت کرد.

حکام آمريکا اعنم از جمهوري خواهان و دمکرات ها در 30 سال پس از پيروزي انقلاب اسلامي نتوانستند و يا نخواستند به دور از ژست ابرقدرتي و زورمدارانه خويش، با شناخت عميق انقلاب اسلامي و مردم سر افراز ايران روش عقلاني و منطقي در مقابل ملت ايران اتخاذ کنند .بر همين اساس واشنگتن تلاش کرد تا با ترفندهاي متعدد جمهوري اسلامي ايران را به شکست بکشاند و از گسترش و عمق بخشي آن در عرصه بين الملل پيشگيري نمايد.

سفارت آمريکا در تهران براي تحقق اين امر در پوشش امور ديپلماتيک و با استفاده از شرايط انقلابي وعدم انسجام نهادها که ناشي از بروز انقلاب و دگرگوني در کشور بود، سعي در اجراي طرح هاي خصمانه واشنگتن بر آمد.

حمايت هاي آمريکا از رژيم شاه در پيش از انقلاب و ورود شاه به اين کشور(پس از فرار) ملت ايران را نسبت به رفتارهاي دشمنانه آمريکا بيش از پيش خشمگين کرد و اين امر موجب شد که دانشجويان پيرو خط امام در 13 آبان 1358 با تسخير سفارت آمريکا در ايران 53 نفر را به گروگان بگيرند.

اين حرکت دانشجويان پيرو خط امام که مورد تاييد امام خميني(ره) معمار انقلاب اسلامي قرار گرفت و ايشان آن را بزرگتر از انقلاب اول ناميدند، پيامدهاي منفي براي ابرقدرتي امريکا به دنبال داشت.

آمريکا براي رهايي از اين خفت پيش آمده و جبران شکست ابهت ابرقدرتي خويش دست به اقدامات مختلف زد که حمله نظامي به طبس از جمله آنها است.

آمريکا به بهانه آزادي گروگانهاي خود در تهران که قصد سرنگوني انقلاب اسلامي را نيز طراحي کرده بود، حمله نظامي را تدارک ديد. نيروهاي ويژه آمريکا موسوم به “دلتا” براي انجام اين عمليات که “پنجه عقاب ” نام داشت چندين ماه دوره مخصوص گذراندند.

اين عمليات در نيمه شب 4 ارديبهشت 1359 آغاز شد. چند فروند هواپيماي سي 130 و بالگرد با سرنشينان کماندوهاي آمريکا از عرشه ناو هواپيما بر” نيميتز” بر خاسته و با پرواز در ارتفاع کم و با استفاده از نقاط کور رادار در صحراي طبس به زمين نشستند. يکي از بالگردها هنگام سوخت گيري دچار نقص فني شد و عمليات با مشکل مواجه گرديد. به همين منظور جيمي کارتر رييس جمهور وقت آمريکا دستور توقف عمليات و عقب نشيني را صادر کرد. در هنگام فرار نيروهاي متجاوز، طوفان شن از زمين برخاست و يک فروند هواپيما و بالگرد در زمان بلند شدن از زمين با يکديگر برخورد کرده و به همراه هشت نفر از نيروهاي دشمن در آتش سوختند. بقيه هواپيماها و بالگردها فرار کردند.

در اين عمليات قرار بود بالگردها از صحراي طبس کماندوها را شبانه به نزديگي تهران منتقل کنند و از آنجا با وسايل نقليه که از قبل پيش بيني شده بود براي آزادي گروگانها به سفارت آمريکا حمله کنرده و آنها را به ورزشگاه امجديه (شهيد شيرودي) انتقال دهند. پس از آن به وسيله بالگردها به فرودگاهي در آن نزديگي که قرار بود توسط کماندوها تسخير مي شد، پرواز کنند و از آنجا به پرواز در آيند.

اين عمليات در حالي تدارک و بخش اوليه آن اجرا شد که جمهوري اسلامي ايران از طراحي و اجراي آن بي اطلاع بود و فقط نصرت الهي کشور را از اين حمله دشمن نجات داد. با توجه به شرايط انقلابي کشور در آن زمان و عدم انسجام لازم نهادها ، آمادگي لازم براي برخورد با اين توطئه چندان به چشم نمي خورد از اين رو از طوفان شن صحراي طبس و شکست دشمن در اين عمليات جز عننايت الهي نمي توان ياد کرد.

در اين جريان به دستور بني صدر بالگرد و اسناد سري به همراه تجهيزات نظامي به جاي مانده از نيروهاي متجاوز آمريکايي در صحراي طبس بمباران شد تا ابعاد ديگر قضيه پنهان بماند. در اين جريان محمد منتظرقائم فرمانده سپاه يزد، نيز به شهادت رسيد.

پنجم ارديبهشت ماه 1359 يکي از روزهاي به يادماندني براي ملت ايران و همينطور براي آمريکاي سرمست از غرور و جهانخواري است . اين روز براي مردم ايران از آن جهت فراموش ناشدني است که مورد عنايت قدرت لايزال الهي قرار گرفته و خداوند متعال توطئه دشمن را با شکست مواجه کرد. اين روز از تاريخ آمريکا نيز حذف نخواهد شد زيرا اتکاي صرف به تجهيزات نظامي در مقابل مردم خداجوي پيروزي به همرا نخواهد داشت.

اين واقعه براي جيمي کارتر رييس جمهور وقت آمريکا بسيار سنگين و تلخ تمام شد به طوري که نتوانست در دور دوم رياست جمهوري به پيروزي برسد.

تاريخ انقلاب اسلامي ايران نشان مي دهد که توطئه هاي آمريکا نتوانسته در اراده پولادين ملت ايران در دست يابي به اهداف متعالي خويش خللي ايجاد کند از اين رو حکام آمريکا بايد با تحليل درست وقايع پيشين و عبرت گيري از آن، شيوه مناسب در برابر جمهوري اسلامي ايران اتخاذ کند .

در اين ميان باراک اوباما رييس جمهوري آمريکا تغيير رفتار در قبال ايران را به دور از هرگونه تعارضات در عمل به اثبات برساند و بن بست ايجاد شده از سوي امريکا در روابط دو کشور (ناشي از اقدامات نادرست واشنگنتن در پيش و پس از پيروزي انقلاب اسلامي) را حل کند.

از عبداله غفاري

خاطراتی از حاج احمد آقا درباره تسخیر لانه جاسوسی

خاطراتی از حاج احمد آقا درباره تسخیر لانه جاسوسی   دانشجویان مسلمان پیرو خط امام …