خانه / بخش 2) لانه جاسوسی آمریکا در ایران / 2)6) طبس و حمله نظامی آمریکا / 2)6)1) اخبار و مطالب مرتبط با واقعة طبس و تهاجم نیروهای نظامی آمریکا به ایران / به‌ مناسبت سالگرد شهادت سردار رشيد سپاه يزد، «محمد منتظر قائم» نام سرخ سردار سپاه ابابيل است

خبرگزاري فارس: نام “شهيد محمد منتظر قائم ” نام سرخ سردار سپاه ابابيل است كه برگي از تقويم تاريخ پر افتخار كشورمان را با خون پاك خود گلفام كرده است.

به گزارش خبرنگار ايثار و شهادت باشگاه خبري فارس «توانا»، امروز 6 ارديبهشت است و تقويم خورشيدي در قرارگاه ديگري از گردش تاريخي خود در دومين فصل از سال 1388 آرام گرفته است و پرنده خيال بي‌اختيار در اين قرارگاه تاريخي از ديار طبس مي‌گذرد و به ياد مي‌آورد روزي را كه دانه‌هاي شن از دل صحراي بي‌انتهاي طبس، سوار بر توسن باد، از سوي خالق قادر مأمور مي‌شوند تا دست متجاوز دشمن را از سرزمين عزيزمان ايران قطع كنند؛ روزي كه دانه‌هاي شن سربازان خداوند مي‌شوند.

27 سال پيش در چنين روزي طوفان شن هيبت پوشالي غول‌هاي آهنين دشمن را در صحراي طبس در هم شكست و جلوه‌هاي قدرت و استبداد دشمن در دل اين صحراي تفتيده مدفون شد.

و نام “شهيد محمد منتظر قائم ” نام سرخ سردار سپاه ابابيل است كه اين برگ از تقويم كشورمان را با خون پاك خود گلفام كرده است.

محمد منتظرقائم، شهيدي از خطه بادگيرها، سراچه غيرت، مظلوميت و محروميت و فرزندي از ديار يزد است؛ سردار سربلند سپاه اسلام كه افتخار تأسيس سپاه يزد را نيز در كارنامه درخشان خود دارد.

آفتاب دومين فرزند خانواده منتظر قائم در اسفند سال 1327در خانه‌اي سرشار از معنويت و اخلاص طلوع كرد؛ محمد سال‌هاي نخستين تربيت را در دامان مادرش در شهر فردوس گذراند و بعد از پايان سوم دبستان به شهر يزد سفر ‌كرد تا در كنار خانواده پدريش تحصيل را ادامه دهد.

بنابراين گزارش،15 سال بيشتر نداشت كه به صفوف قيام خونين مردم در 15 خرداد 1342 ‌پيوست و با روحيه انقلابي و ظلم ستيزش در تكثير و انتشار اعلاميه‌هاي امام خميني (ره) با ديگر گروه‌هاي مردمي همكاري كرد.

وي در سال 46 با مرحوم فتاحي آشنا شد و به حلقه درس و بحث انجمن ديني يزد وارد شد اما با شور و شعور سياسيش حلقه‌هاي بحث ديني را به جلسات سياسي و مطالعه كتاب ولايت فقيه امام خميني (ره) تبديل كرد و به‌ اين ‌ترتيب انجمن ديني يزد را به پايگاه ترويج فرهنگ انقلاب اسلامي و مبارزه با استبداد تبديل كرد.

محمد منتظر قائم مبارزه با رژيم منحوس پهلوي را بعد از پايان دوره سربازي در قالب گروهي منسجم و تشكل يافته ادامه داد تا اينكه در پي انتشار وسيع نخسيتن اعلاميه اين تشكل در 6 بهمن 51 ، رژيم اعضاي اين گروه را شناسايي كرد و محمد منتظر قائم نيز دستگير شد.

وي 15 ماه در سياهچال‌هاي رژيم پهلوي تحت سخت‌ترين شكنجه‌ها بازجويي ‌شد اما جانانه مقاومت كرد و سرانجام رژيم پهلوي مجبور شد تا بدون به دست آوردن كوچك‌ترين اطلاعاتي او را آزاد كند.

حماسه‌آفريني و دلاوري‌هاي محمد منتظر قائم در مناطقي چون پاوه، بوكان، سقز، بانه و روان سر نهايت فداكاري و جانبازي بود.

وي پس از بازگشت از كردستان با توجه به نقش حساس دانش‌آموزان در آينده كشور با حضور در مدارس به آموزش عقيدتي و نظامي دانش‌آموزان پرداخت و در نخستين دوره انتخابات مجلس شوراي اسلامي از سوي گروه‌هاي موتلفه اسلامي به عنوان نامزد انتخاباتي مجلس انتخاب ‌شد.

محمد منتظرقائم اين جوان پرشور كه نهال وجودش در خاك مستعد انقلاب اسلامي آبياري شده بود بعد از پيروزي انقلاب اسلامي به جرگه پاسداران سپاه اسلام پيوست و بعد از مدتي مأموريت ‌يافت تا سپاه يزد را تأسيس كند.

منتظرقائم در غائله كردستان نيز فعالانه حضور يافت به طوري كه چندين بار تا آستانه شهادت رفت اما تقدير سرنوشت ديگري را براي او رقم زده بود.

بنابراين گزارش، بعد از اينكه نقشه حمله آمريكا به ايران در 5 ارديبهشت 1359 رسوا شد و سپاه دشمن در صحراي طبس به تلي از خاك مبدل شد؛ بازماندگان اين عمليات ناموفق به امريكا فرار كردند. كاخ سفيد نيز در پي اين شكست مفتضحانه اعلاميه‌اي به اين شرح منتشر كرد:«آمريكا در عملياتي در صحراي طبس جهت آزادي جان گروگان‌هاي اسير در ايران با شكست روبه‌رو شد و اسناد سري و مهمي در درون هلي‌كوپترها به جاي مانده است».

مزدوران دست نشانده‌ و چاكران آمريكايي كه رسوايي خود را نزديك ديدند نقشه خيانتي دوباره را طراحي كردند و بعد از مدت كوتاهي از مخابره اعلاميه كاخ سفيد، به دستور بني‌صدر كه آن زمان فرمانده كل قوا بود، تجهيزات و ادوات نظامي باقيمانده در صحراي طبس بمباران شد و اسناد سري و مهم باقيمانده در آتش سوختند.

محمد منتظر قائم كه آن زمان فرماندهي‌ سپاه پاسداران انقلاب اسلامي يزد را بر عهده داشت بعد از اعلام خبر حضور غير قانوني نظاميان آمريكايي براي بررسي ماجرا و محافظت از اسناد و هلي‌كوپترهاي به جامانده از دشمن با تعدادي از نيروهاي خود در محل حادثه حاضر شد اما با خيانت ايادي آمريكا و در رأس آنها بني صدر، اين سردار جان بر كف سپاه اسلام در منطقه‌اي نزديك به محل زمين‌گير شدن هلي كوپترهاي آمريكايي هنگام بمباران منطقه مظلومانه در خون خود غلتيد و خون پاكش سندي براي رسوايي دشمن شد.

انتهاي پيام/ر

argo iran u.s.a hostages embassy 1979 2013 hollywood oscar ben affleck canada rescue mission

خاطره‌ای از حضرت امام خمینی رحمه‌الله راجع به تسخیر لانه جاسوسی آمریکا را به روایت رهبر انقلاب

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری فارس، دفتر حفظ و نشر آثار آیت‌الله العظمی خامنه‌ای در …