دولت موقّت آماج انتقاد نیروهای انقلاب

قبل از تسخير لانه جاسوسي دولت موقت به دليل مواضع خود مورد انتقاد شديد نيروهاي انقلاب قرار گرفت.

سياست گام به گام و غير انقلابي رئيس دولت موقّت كه به قول خود ایشان در سخنراني دانشگاه تهران: « من نمي توانم مانند امام انقلابي عمل نمايم» و« من يك فولكس واگن هستم كه فقط در جادة صاف مي توانم حركت نمايم» و« من نه قاطع هستم و نه انقلابي، بلكه يك چاقوي بي تيغه هستم»، موجب شده بود بسياري از دلسوزان انقلاب، چه در موضوع كردستان، چه در موضوع ادارة كشور و ساير مسائل داخلي و چه در رابطه با آمريكا و ساير مسائل خارجي، به دولت اعتراض نمايند.اعتراض به دولت نيز همواره با زبان و قلم و تظاهرات نبود، بلكه در بسياري از موارد با سرپيچي از انجام دستورات و حتّي جلو گيري از انجام آن، صورت مي گرفت. مثلاً در موضوع صدور اجازة خروج بدون بازرسي به آمريكائيان، توسط دولت، که عباس امیر انتظام مسئول صدور اجازة آن بود، مأموران كميتة‌انقلاب كه اكثراً از جوانان انقلابي بودند، در مواردي برخلاف دستورات دولت، به بازرسي وسايل آنان مي پرداختند و در بعض موارد هم موجب رسوائي آمريكائي ها  و رسوائي كساني كه چنين دستوراتي را صادر نموده بودند، گرديده بودند[1] و يا در موضوع دستور دولت موقّت به نيروهاي ارتشي و پاسدار جهت  بيرون آمدن آنان از شهرها و روستاهاي كردستان كه اين دستور،  شهرها و روستاهاي كردستان را به دست گروهكها داد و نتيجة آن يأس و نااميدي جوانان و مردم انقلابي كُرد كه خالصانه در راه انقلاب فداكاري مي كردند را فراهم آورد و همين امر موجب اعتراض آنان را فراهم نمود و نتيجة آن يك نوع مخالفت و عدم اطاعت از دستورات ساز شكارانة دولتمردان و اعتراض به آنان بود.اين سياست ها موجبات اعتراض امام را نيز فراهم نمود و حضرت امام در همان ماههای اوّلیة بر سر کار آمدن دولت موقّت، طّي يك سخنراني به غير انقلابي بودن دولت اعتراض كرد.آخرين و بزرگترين و شكننده ترين اعتراض نيز اعتراض دانشجويان مسلمان پيرو خط امام بود كه حتّي نامي كه براي خود انتخاب نمودند، نشان اعتراض به سياست هاي سازشكارانه دولتمردان موقّت در رابطه با آمريكا بود[2].

[1]–  عباس امیر انتظام مسئول اینکار بوده است.

[2]– جالب توجّه است که مهندس بازرگان نیز در کتاب انقلاب ایران در دو حرکت، ص 177  به این موضوع اشاره نموده است:« اصولاً عنوان خط امام روی خود گذاشتن، یکنوع تلقین و تحریک برای تفرقه و حرکت گریز از مرکز بود.» لازم به تذکّر است که ایشان در این کتاب(ص 177) جدا شدن گروهها و دسته جات ضد انقلاب و طاغوتی و ملّی گرا و طرفدار آمریکا و سازشکار را نتیجة هل دادنها و اجحافات و اتهامات و نیز افشاگریها و انتقامگیریها و شعارهای دشمنی انگیزی که مارکسیستها معلّم اوّلیّه و مشوّق بعدی آن بودند میدانند و بیان میدارند:« در جریان انقلاب همه در خط امام و موافق رهبری و رهنمودهای ایشان بوده اند!»

درباره ی مدیریت

کارتر هنگام امضای بلوکه کردن اموال ایران

سه دهه تحریم علیه جمهوری اسلامی ایران

سه دهه تحریم علیه جمهوری اسلامی ایران داریوش ابوحمزه در اين نوشته به مروري اجمالي …