انتشار فعاليت‌هاي مبارزاتي شهيد هوشنگ« صادق» تركاشوند از دانشجويان پيرو خط امام

هوشنگ (صادق) تركاشوند، دانشجوي پيرو خط امام و مسوول جهاد دانشگاهي دانشكده‌ي ادبيات دانشگاه تهران كه در سال‌هاي انقلاب لحظه‌اي براي به ثمر‌رسيدن انقلاب بازنايستاده بود، سرانجام در جبهه‌هاي حق عليه باطل در عمليات خيبر به درجه‌ي رفيع شهادت نائل آمد.

آنچه در پي مي‌آيد گوشه‌هايي از فعاليت‌هاي اين شهيد گرانقدر در قبل و بعد از انقلاب به همراه بخشي از دغدغه‌هاي فكري وي براي جامعه‌ي آرماني خويش است كه همزمان با فرارسيدن 13 آبان‌ماه سالروز تسخير سفارت آمريكا منتشر مي‌شود. شهيد تركاشوند در جريان اين واقعه جزو اولين افرادي بوده كه به تسخير سفارت پرداخت.

شهيد تركاشوند در سال 1335 در شهرستان ملاير متولد شد و پس از گذراندن دوران متوسطه‌ در سال 1354 در رشته‌ي ادبيات عرب، در مقطع ليسانس وارد دانشكده‌ي ادبيات دانشگاه تهران شد. همزمان با ورود به دانشگاه با شركت در اعتصابات دانشجويي به مبارزه با رژيم شاه پرداخت كه همين امر سبب شد تا توسط ساواك با قطع كمك هزينه‌ي تحصيلي از خوابگاه دانشگاه اخراج شود.

وي در همين سال‌ها نيز با پخش اعلاميه‌هاي امام (ره) مبارزات خود را عليه رژيم ادامه مي‌داد و در سال 1355 يك كتابخانه در زادگاه خويش تاسيس كرد.

اين شهيد پس از پيروزي انقلاب اسلامي در جريان تسخير لانه‌ي جاسوسي آمريكا در 13 آبان 1358 جزو اولين كساني بود كه ديوار سفارت آمريكا را فتح كرد، و با فاصله كمي پس از آن مبارزه سرسختانه خود را با منافقين در دانشگاه آغاز كرد. هم‌چنين وي در سال 1360 و 1361 در ستاد انقلاب فرهنگي و كميته‌ي علوم انساني، مسوول جهاد دانشگاهي دانشكده‌ي ادبيات دانشگاه تهران نيز بوده است.

شهيد هوشنگ تركاشوند كه با آغاز جنگ تحميلي به نداي عقل و وجدانش راهي جبهه‌هاي نبرد شد، با عضويت در گروه تخريب در جريان كربلاي هويزه با انفجار خمپاره‌اي همراه دو نفر از دوستانش به نام شهيد حسن سيف و موسوي به شدت مجروح مي‌شود تا اين‌كه در 8 آبان‌ماه 1362 در جريان عمليات خيبر در جزيره‌ي مجنون به ديدار معبود شتافت.

به گزارش ايسنا، در بيست‌ودومين مراسم سالگرد شهادت كه در سال 84 و با عنوان يادواره‌ي شهداي دانشكده‌ي ادبيات دانشگاه تهران برگزار شد، جمعي از دوستان شهيد و استادان اين دانشكده مقرر كردند هرساله روز هشتم اسفند، سالروز اين شهيد بزرگوار به نام شهداي دانشكده‌ي ادبيات نام‌گذاري شود.

شهيد تركاشوند وصيت‌نامه‌ي خود را با ستايش و حمد پروردگار آغاز كرده و هدف از خلقت انسان را برخورداري از رحمت الهي بيان كرده و آورده است: رحمت الهي از اين باب است كه (انسان) توفيق مي‌يابد خداوند را بندگي كند و حمد او را به جاي آورد كه اين بندگي و اطاعت چيزي جداگانه از زندگي روزمره نيست.

وي در بخش ديگري از سخنانش درباره‌ي امر به معروف و نهي از منكر درباره‌ي مسوولان جامعه آورده است: آنچه كه ماموران و مسوولان دولتي انجام مي‌دهند، به نظر شما يا صحيح است يا ناصحيح. اگر صحيح است بايستي كه مشوق آن باشيم، والا بايستي اگر تماس مستقيم مي‌توانيم داشته باشيم و مستقيما اشكال را به وي گوشزد و علت آن را جويا شويم، آنگاه يا اشكال ما وارد نيست و جواب مي‌گيريم يا وارد است كه در اين صورت هم يا قبول مي‌كند فبيها‌المراد يا قبول نمي‌كند آنگاه به مسوولان بالاتر يا كساني‌كه مي‌توانند روي او نفوذ داشته باشند مساله را در ميان مي‌گذاريم و باز به همين ترتيب اگر اشكال بود به مسوولين بالاتر يكي پس از ديگري مساله طرح مي‌شود و اين روال امر به معروف و نهي از منكر در حكومت اسلامي است.

اين شهيد بزرگوار در ادامه وصيت‌نامه‌اش آورده است: تا آنجا كه مقدور است در كارهاي اجتماعي عام‌المنفعه تا پايان عمر كوشا باشيد، كه موجب رضاي پروردگار است و يكي از عبادات بزرگ. اين‌گونه كارها را به نفع مردم و براي رضاي خدا انجام دهيد.

گرچه مشكل است و شيطان هم وسوسه مي‌كند اما خدا قادر و متعال و ارحم‌الراحمين است و ياري مي‌كند.

شهيد تركاشوند در پايان خطاب به پدر و مادرش نيز مي‌گويد: پدر و مادر عزيزم، هيچ‌گاه اجر خودتان را با منت گذاشتن بركسي يا حتي با به رخ كشيدن كسي كه بله پسر ما شهيد شده از بين نبريد، البته مي‌دانم كه شما چنين كاري نمي‌كنيد. شما به خدا قرض داده‌ايد و بايستي از او پاداش بخواهيد و در عين حالي‌كه بايستي به موقع ديگران را امر به معروف و يا نهي از منكر نماييد و خدمتگزار مردم باشيد نبايستي از آنها توقع خوبي، قدرشناسي يا پاداش داشته باشيد كه اشخاصي هستند به موقع تقسيم منفعت از همه جلوتر و پرتوقع‌تر اند و موقع انجام وظيفه وامانده‌ترين هستند.

با اميد پيروزي و نصر اسلام و ظهور و ظهور آقا امام زمان (عج) و طول عمر امام تا كنار حضرت و بازشدن راه كربلا.

منبع:ایسنا

خلاصه وصيتنامه شهيد صادق (هوشنگ ) تركاشوند از دانشجويان پيرو خط امام

اين وصيت نامه ها انسان را مي لرزاند و بيدار مي كند امام خميني با …