سید محمد هاشم پوریزدان پرست

در گفت وگو با فارس:
خبرگزاری فارس: یکی از دانشجویان پیرو خط امام حرکت نفی استکبارستیزی در ۱۶ آذر را فکری انحرافی دانست که مطرح کنندگان آن در صددند این روز را به زمینهای برای طرح اختلافات حزبی و باندی تبدیل کنند.
محمد هاشم یزدان پرست، یکی از دانشجویان تسخیر کننده لانه جاسوسی در گفتوگو با خبرنگار سیاسی باشگاه خبری فارس«توانا»، در خصوص «روز دانشجو» گفت: بعد از جنگ جهانی دوم با توجه به ویرانیهایی که کشورهایی استعمارگر نظیر انگلیس و فرانسه داشتند، آمریکا به دلیل دوری از منطقه جنگ و تامین نیازهای تدارکاتی و تسلیحاتی نیروهای متفقین توانست به ابرقدرت اقتصادی تبدیل شود.
وی افزود: با توجه به اینکه آمریکا در جنگ جهانی دوم خسارت ندیده بود، سیاست انزواطلبی را کنار گذاشت و برای در اختیار گرفتن جهان تهاجم آورد.
عضو هیئت علمی دانشگاه شیراز با بیان اینکه آمریکا ۸ سال بعد از جنگ جهانی دوم موفق شد در ایران کودتا کند، اظهار داشت: آمریکا با این کودتا توانست بر سرزمین ایران برای غارت نفت و منابع و استفاده از بازار آن مسلط شود.
وی با اشاره به اینکه بعد از جنگ جهانی دوم انگلیس مستعمرات خود را از دست داد، گفت: آمریکا جایگزین انگلیسی شد که در دنیا قدیم بر کشورهای زیادی مسلط بود و ایران نیز با برنامهای زیرکانه تحت تسلط آمریکا قرار گرفت تا منابع به غارت رود.
مولف چندین کتاب در خصوص تاریخ معاصر ایران افزود: قبل از کودتای ۲۸ مرداد، آمریکا در ایران چهره نیکویی داشت که شاید یکی از دلایل موفقیت آمریکا در کودتا نیز به دلیل این خوش خیالی سران ملی شدن صنعت نفت بود که به آمریکا اعتماد کردند.
یکی از تسخیر کنندگان لانه جاسوسی در سال ۱۳۵۸، تصریح کرد: کودتای ۲۸ مرداد به ارزانترین کودتای جهان سوم مشهور است که با آن مصدق در نتیجه پشت کردن به آیت الله کاشانی و شهید نواب صفوی از کار برکنار شد و دولت به دست عوامل وابسته به آمریکا آفتاد.
وی ادامه داد: بعد از کودتای ۲۸ مرداد، دانشگاه ساکت ننشست و در فاصله ۲۸ مرداد تا ۱۶ آذر ۱۳۳۲، و در شرایطی که معاون رئیس جمهور آمریکا برای حمایت از شاه وارد ایران شد و قرار بود در دانشگاه تهران به معاون رئیس جمهور آمریکا دکترای افتخاری دهند دانشگاه معترض شد.
یزدان پرست با بیان اینکه دانشجویان متوجه نیت رژیم پهلوی برای سرکوب دانشگاه شده بودند، اظهار داشت: در آن روز دانشجویان تصمیم گرفتند تظاهرات نکنند ولی دانشجویی با نیروهای نظامی که در محوطه دانشگاه مستقر بودند درگیر شده و به یکی از کلاسهای دانشکده فنی متواری میشود و ماموران نیز به دنبال وی وارد کلاس درس میشوند که این اقدام موجب اعتراض دانشجویان میشود که این مقدمه سرکوب دانشجویان شد.
وی افزود: با این اقدام بهانه نیروهای نظامی فراهم شد و آنها دانشجویان را در استقبال از معاون رئیس جمهور آمریکا قربانی کردند که متاسفانه در تیراندازی به دانشجویان سه تن از آنها شهید شد و تعداد زیادی زخمی شدند.
عضو هیئت علمی دانشگاه شیراز با اشاره به اینکه قبل از انقلاب دانشگاه شاهد تظاهرات بسیار گسترده ای در روزهای ۱۶ آذر بوده، اظهار داشت: هرچه به انقلاب نزدیک شدهایم این جریان خالصتر، انقلابتر و اسلامیتر شده و دانشجویان با ورود به عرصه ۱۶ آذر، آن را به نماد استکبار ستیزی و بیگانه ستیزی تبدیل کردند.
وی با بیان اینکه بسیاری از دانشجویان در دوره قبل از انقلاب به خاطر برپاداشتن سالگرد ۱۶ آذر به زندان رفتنه یا کشته شدند، تصریح کرد: ۱۶ آذر نماد آمریکا ستیزی، ظلم ستیزی و کودتا ستیزی بوده که بعد از انقلاب شکل گستردهتری داشته است.
یکی از تسخیر کنندگان لانه جاسوسی در سال ۵۸ با اشاره به اینکه در چند سال اخیر تعداد بسیار محدودی در دانشگاهها راه امام(ره) را قبول ندارند و آمریکا را شیطان بزرگ و ام الفساد نمیدانند و با محکوم کردن تسخیر لانه جاسوسی از این اقدام ابراز پشیمانی کردهاند، گفت: عدهای نیز در ۱۶ آذر سالهای اخیر که روز استکبار ستیزی است شعارهایی مخالف با آرمان امام(ره) مطرح کردند.
وی با بیان اینکه استکبارستیزی با توجه به اقداماتی که آمریکا انجام داده برای اکثر دانشگاهیان حل شده است، تصریح کرد: حرکت نفی استکبارستیزی فکری انحرافی است که مطرح کنندگان آن در صددند این روز را بهروزی برای مطرح کردن اختلافات حزبی و باندی تبدیل کنند.
یزدانپرست افزود: وجدان هیچ انسان و دانشجوی روشن و آگاهی سرنگون کردن هواپیمای مسافربری و جایزه دادن به ناخدای آن، دخالت آمریکا درجنگ تحمیلی و کمک برای حمله به سکوهای نفتی و ترور اساتید را نمیتواند بپذیرد.
وی با بیان اینکه ۱۳ آبان و ۱۶ آذر دو نماد استکبار ستیزی است، افزود: ترور دو استاد هستهای همزمان با سالگرد ۱۶ آذر، موجب ضد آمریکایی شدن بیشتر مردم ایران خواهد شد.