اسلام ستيزي در اروپا

موضوع اسلام ستيزي در اروپا مسئله تازه اي نيست . البته در چند ساله اخير حجم اين نوع فعاليتهاي تخريبي عليه مسلمانان به شدت افزايش يافته است
اسلام ستيزي در اروپا

.
انتشار کاريکاتورهاي موهن از پيامبر اکرم ( ص) در روزنامه هاي دانمارکي و توهين به قرآن از جمله اقداماتي است که دولت هاي غرب در راستاي اشاعه جو اسلام هراسي و قدسيت زدايي از دين اسلام انجام داده اند .
اما در تازه ترين اهانتهادولت سوئيس در اقدامي که کاملا مغاير با مباني اوليه حقوق بشر و احترام به آزادي هاي مدني است ساخت مناره هاي مساجد را در اين کشور ممنوع اعلام کرده است . البته اين موضوع چندي پيش از سوي برخي از احزاب افراطي سوئيس به همه پرسي گذاشته شد .
با توجه به نتيجه همه پرسي از سوئيسي ها که به درخواست دو حزب راست گراي افراطي سوئيس انجام گرفت، از اين پس ساخت مناره براي مساجد مسلمانان در اين کشور ممنوع اعلام شد.اين دو حزب خواستار جلوگيري از گسترش مراکز اسلامي در سوئيس بوده و به اين منظور با استناد به قانون اساسي اين کشور، يک همه پرسي از مردم براي عملي کردن اين ايده برگزار کردند.تلويزيون دولتي سوئيس اعلام کرد چيزي حدود60 درصد از شهروندان اين کشور به نفع اين احزاب راي داده اند. اين در حالي است که در يک همه پرسي مشابه که پيش از اين برگزار شده بود تنها37 درصد از مردم مخالف ساخته شدن مناره در شهرهاي خود بودند.همچنين بررسي صندوق هاي راي نشان مي دهد که بيشتر مردم مناطق آلماني زبان سوئيس به اين طرح راي مثبت داده و ساکنان مناطق فرانسوي زبان با آن مخالفت کرده اند.
البته اجراي اين همه پرسي که تعجب بسياري از سياسيون را نيز برانگيخته است با واکنش تند کشورهاي اسلامي و مراجع روبه روشد. اين اقدام در واقع نشاني از سياستهاي تبليغاتي دولت سوئيس عليه اسلام و مسلمانان دارد .اخيرا بسياري از مسلمانان دولت سوئيس را تهديد کرده اند که در صورت ادامه اين طرح و اجرايي شدن ممنوعيت ساخت مناره مساجد تمامي وجوه مالي خود را از بانک هاي سوئيس خارج خواهند کرد. عده اي از بازرگانان مسلمان نيز در راستاي ممانعت از اين اقدام طرح تحريم کالاهاي سوئيسي از سوي مسلمانان را پيشنهاد داده اند .
البته اين گونه

اقدامات ضد اسلامي در کشورهاي اروپايي در چند ساله اخير بسيار رايج شده است . هم اکنون در بسياري از همين کشورهاي اروپايي که داعيه حقوق بشر را دارند قوانين ممنوعيت حجاب در اماکن عمومي حکمفرماست و دانش آموزان يا دانشجويان دختر مسلمان نمي توانند با داشتن حجاب وارد دانشگاه ها شوند .
از سوي ديگر هم اکنون مسلمانان که جمعيت کثيري نيز در اروپا دارند نمي توانند به راحتي از حقوق شهروندي خود استفاده کنند و دولت هاي اروپايي با رفتاري تبعيض آميز با اين مسائل برخورد مي کنند . ماجراي کشته شدن مروه شرويني شهيده حجاب يک نمونه کوچک از ظلم پنهان اروپا نسبت به اسلام ومسلمانان است که آشکار شده است.
اما در نهايت بايد گفت در وضعيت فعلي اسلام ومسلمانان از وضعيت مطلوبي در غرب برخوردار نيستند و غالب دولت ها تبليغات منفي گسترده اي را در اين حوزه انجام مي دهند . از سويي بايد در نظر داشت که جمعيت مسلمانان در اروپا نيست و طيف گستردهاي را شامل مي شود براي مثال در کشور فرانسه جمعيت مسلمانان فرانسه پنج تا شش ميليون نفر تخمين زده مي شود. اما اين فقط يک تخمين است چرا که سرشماري پيروان اديان براساس قانون فرانسه ممنوع مي باشد. اغلب دانشمندان علوم اجتماعي معتقدند که اين آمار بسيار پايين در نظر گرفته شده و جمعيت مسلمانان در فرانسه حدودا هشت ميليون نفر است.
لذا بايد گفت که مسلمانان مي توان با ايجاد نهادهاي مردم نهاد مطالبات خود را از دولت ها تقاضا کنند و ازحقوق خود دفاع کنند . از سوي ديگر بسيار مهم است که مردم اروپا با واقعيت اسلام آشنا شوند و به مسلمين از دريچه لنزهاي شبکه هاي تلويزيوني غربي نگاه نکنند . توسعه و تبليغ اسلام در افکار عمومي اروپا مي تواند نقش موثري در روشن شدن نگاه ها نسبت به اسلام داشته باشد.

نویسنده: مجتبي حدادي

درباره ی مدیریت