خانه / بخش 6) آمریکا و نظام سلطه / 6)4) یمن و حوادث آن / 6)4)1) اخبار / نسل‏كشی شیعیان یمن در سكوت رسانه‏ای

نسل‏كشی شیعیان یمن در سكوت رسانه‏ای

الف-در حالی كه شیعیان یمن در روزهای گذشته تحت شدیدترین حملات نظامی خشونت آمیز ارتش این كشور قرار گرفته اند، یك مقام امنیتی یمن ایران را متهم به مداخله در امور داخلی این كشور كرد.

روزنامه الشرق الاوسط، به نقل از “رشاد العلیمی” معاون نخست وزیر یمن در امور امنیتی و دفاعی نوشت: “حوثی ها” كه با نیروهای دولتی در جنگ هستند در ایران دوره‏های خرابكاری می بینند و سپس برای اجرای آنها به یمن می آیند.

حوثی‏ها، جوانان شیعه یمنی هستند كه تحت فرماندهی “عبدالملك الحوثی” به تبعیض و گسترش خشونت ها علیه شیعیان این كشور اعتراض کرده اند.

این گزارش حاكیست، رشاد العلیمی در شورای نمایندگان یمن افزوده است: جنگ كنونی در صعده یك جنگ نظامی و امنیتی نیست بلكه یك جنگی فرهنگی و اعتقادی است.

این مقام امنیتی یمن از سیاستمداران و احزاب این كشور خواست كه برای مقابله با آنچه كارهای خرابكارانه حوثی ها خواند، در استان صعده اقدام كنند.

این اظهارات درحالیست كه برخی منابع خبری از حمایت لجستیكی برخی كشورهای عربی منطقه از ارتش یمن در كشتار شیعیان این كشور خبر می دهند.

این گزارشها حاكیست، سه شنبه گذشته یاران الحوثی دو گروه نظامی وابسته به عربستان را در منطقه “ملاحیط” (غرب استان صعده) شناسایی كرده بودند.

هنوز دلایل حضور نیروهای نظامی سعودی در مناطق درگیری صعده مشخص نیست.

یك منبع خبری نیز فاش كرد: روز دوشنبه گذشته رئیس ستاد ارتش سعودی در صنعاء با مقامات ارتش یمن ملاقات داشته و هماهنگی هایی برای مقابله با آنچه كه “تهدید شیعیان یمن” خوانده اند، انجام شده است.

بر اساس گزارش های رسیده از استان صعده، دولت یمن طی چند روز گذشته حملات بی سابقه ای را علیه شیعیان یمن در این استان انجام داده است.

گزارشها حاكیست، در حال حاضر تمامی خطوط تلفن ثابت و موبایل استان صعده قطع شده و هیچ خبرنگار داخلی و خارجی اجازه سفر به استان صعده را ندارد و شیعیان یمن در پی‌گسترش جنگ در همه مناطق استان صعده‌ به کوهستان‌ها پناه برده اند.

برخی منابع خبری اعلام كردند اقدامات خشونت آمیز نظامیان دولت یمن در چند روز گذشته بی سابقه بوده است. منابع آگاه از به‌كارگیری گازهای سمی در حمله به استان صعده و مثله‌كردن پیكر رزمندگان شیعه به دست نظامیان یمنی خبر دادند.

این منابع با اشاره به خشونت نظامیان یمنی در برخورد با رزمندگان شیعه، تصریح كردند: نیروهای ارتش زخمی‌ها را می‌كشند و پیكر كشته‌ها را پس از مثله‌كردن در جاده‌ها رها می‌كنند. این افراد از مجامع بین‌المللی و سازمان‌های حقوق‌بشری جهانی خواستند دولت یمن را به‌علت این اقدامات تحت فشار قرار دهد.

پیش از این دكتر”عصام العماد” استاد دانشگاه و كارشناس یمنی فاش كرده بود: نظامیان یمن كه در حمله به مناطق شیعه‌‏نشین این كشور از به‌‏كارگیری هیچ سلاحی حتی بمب‌‏های شیمیایی ابا ندارند، پس از قتل عام شیعیان در روستاها و شهرهای استان “صعده” و مناطقی چون “الرزامات”، “حیدان”، “مران” و “آل‌‏شافعه”، پیكرهای شهدا را به‌‏طور كامل می‌‏سوزانند و سپس با بستن آنها به پشت خودروهای نظامی و با هدف ارعاب مردم، این اجساد را در كوچه و خیابان می‌‏گردانند تا به قول خودشان مایه عبرت دیگران شود و این نسل‌‏كشی به‌‏حدی رسیده كه “فهمی هویدی” روزنامه‌‏نگار سرشناس اهل‌‏سنت هم عنوان «دارفور یمن» را بر آن اطلاق كرده است.

تحلیلگران، گسترش اقدامات خشونت آمیز علیه شیعیان منطقه طی سالهای اخیر را با اظهارنظرهای پی در پی مقامات برخی كشورهای عربی مبنی بر تهدیدآمیز بودن شیعیان مرتبط می دانند.

حسنی مبارک، رئیس جمهور مصر ، طی مصاحبه ای با شبکه العربیه، شیعیان را متهم کرده بود که بیش از آنکه به کشور خود وابسته و دلبسته باشند، به ایران وابستگی دارند.

پیش از این سخنان که بازتاب های وسیعی را در پی داشت، پادشاه جوان و کم تجربه اردن نیز، نسبت به شکل گیری “هلال شیعی”، متشکل از ایران، بحرین، یمن و عراق سخن گفته بود.

در همین حال چندی پیش ۲۲ مفتی سلفی عربستان در بیانیه خود، به “خطر جنبش شیعیان در كشورهای عربی” اشاره كرده بودند.

اقدامات جنایت كارانه علیه شیعیان منطقه در حالی صورت می گیرد كه سازمان های بین المللی، بویژه سازمان ملل متحد و همچنین رسانه های بین المللی و منطقه ای با بی تفاوتی فاحش از كنار این فجایع انسانی عبور می كنند.

درباره ی مدیریت

كالبد شكافي الحوثي ها

اشاره كشور يمن پس از اتحاد دو بخش شمال و جنوب از سال 1990 تاكنون …