مقاله کردستان، گروهکهای ضد انقلاب، سیاستهای دولت موقت – قسمت سوم

شهید آیت الله بهشتی: علی وار سکوت کردیم
مرحوم شهید بهشتی در این رابطه بیان داشتهاند[۱]:
در حسّاسترین لحظات کردستان، آقای وزیر کشور وقت، یک افسر تودهای مارکسیست زندانی را که مبارز بوده، یعنی آقای دکتر ابراهیم یونسی بانه را که مبارز بودنش قابل تقدیر است و زندانی رژیم بوده و آزاد شده، بسیار خوب. امّا باید او را به عنوان استاندار کردستان در حکومت اسلامی هم فرستاد؟ این درست در زمانی بود که کردستان شلوغ شده است و امام فرمودهاند: بروید به کردستان و ما اعضای شورای انقلاب، مرحوم آیت الله طالقانی و آقایها شمی و آقای بنیصدر و بنده برای رسیدگی به وضع کردستان، به آنجا رفتیم.
وزیر کشور هم با یک عدّه آمد. همراهانش عموماً مارکسیست بودند. گفتیم: آقا اینها چه کسانی هستند دنبال شما؟! گفتند: چون اوضاع و احوال ناجور است، اینها آمدهاند که ما را یاری کنند.
بعد که به تهران برگشتیم، دیدیم یکی از همراهانشان در کردستان که آقای دکتر یونسی بود، حکم استانداری او صادر شده و ما گفتیم: چرا اینکار را کردید؟ او را کنار بگذارید. آنوقت آنان گفتند که ما در کارشان دخالت میکنیم و مراکز متعدّد تصمیم گیری و قدرت، نمی گذارد مملکت اداره شود و ما خون دل میخوردیم و علی وار، در مقابل مردم بالاجبار سکوت میکردیم. امّا از آن سو در داخل به دولت موقّت فشار میآوردیم که آقا این نباید آنجا باشد، فشارها مؤثر واقع شد. این آقا را از آنجا برداشتند. امّا بعد از کشتن سهراب، داروی بیهوشی چه سود؟
یک استاندار تودهای مارکسیست وقتی آنجا میرود، خود به خود آنجا چکار میکند؟ به همین حزب دموکرات، به همین کوملهها ، قدرت میدهد که قدرت هم داد و فاجعه را به وجود آورد. این مسئله زمان ماست.

گسترش فتنه
متأسّفانه این مسامحه کاریها وعقب نشینیها ، ضد انقلاب را در تحمیل خواستههای خود به دولت موقّت، پیروز و موجبات تجرّی آنها را فراهم آورد. به همین دلیل در حالی که روزنامهها خبر عزل تأسّف بار تیمسار قرنی را چاپ میکردند، مجبور شدند خبر شعلهور شدن آتش فتنه در منطقه ترکمن صحرا را نیز چاپ نمایند.
سیاست مماشات با ضد انقلاب و مذاکرات صلح، نه با مردم کردستان، بلکه با رهبران احزاب چپ و راست،[۲] آتش فتنه آنان را با سرعت در بسیاری از نقاط کشور گسترش داد و مشکلات عظیمی را برای نظام نوپای اسلامی به وجود آورد.
با درگیریها ی مسلّحانه در گنبد کاووس و خلع سلاح چند پاسگاه ژاندارمری و شهربانی این شهر و به گروگان گرفتن رئیس شهربانی، شورشها ی قومی وارد مرحله جدیدی گردید و دولت نیز مجبور شد نیروهای نظامی را به منطقه اعزام نماید و این در حالی بود که دو سه روز به برگزاری رفراندوم جمهوری اسلامی باقی نمانده بود.
حمله به نقده
در سی و یکم فروردین، یعنی بیست روز بعد از رفراندوم، گروههای ضد انقلاب با سازماندهی حدود بیست هزار نیروی مسلّح، وارد شهر نقده که اکثر اهالی آن ترک زبان هستند، شده و شروع به قدرت نمایی کردند تا این شهر را که دروازه آذربایجان است، به تصرّف خود درآورند و بتوانند بر شهرهای اشنویه، جلدیان و پیرانشهر مسلّط گردند. امّا حسّاسیّت موجود در نقده این تهاجم را به یک انفجار بدل نمود و خونها ی فراوانی ریخته شد و به نوامیس مردم مظلوم این شهر تجاوز گردید.
پس از چهار روز خونریزی و غارت و جنایت، دولت فرمان حرکت ارتش از ارومیه به سمت این شهر را صادر نمود که با نزدیک شدن ارتش، محاصره کنندگان عقب نشستند.
شهادت تیمسار قرنی و آیت اللّه مرتضی مطهری
با برکناری تأسّف بار تیمسار ولی الله قرنی و کینهای که ضد انقلاب به خاطر شکست خود از او به دل گرفته بود، در تاریخ سوّم اردیبهشت ۱۳۵۸پس از یک ماه ترور شخصیّتی تیمسار قرنی و سرازیر شدن سیل اتّهامات از جانب کلیّه گروههای ضد انقلاب به سوی ایشان، گروه فرقان که نوک پیکان حمله تمام گروهها و دسته جات وابسته به بیگانگان بود، به نمایندگی از تمام ضد انقلابیّون و تمام کسانی که از صلابت انقلاب و مقاومت فرزندان آن میهراسیدند و به جرم روشنبینی و مقاومت و ایستادگی در برابر مزدوران اجنبی، به ترور آن نظامی غیور و شرافتمند آنهم در خانه و مقابل چشم خانوادهاش اقدام نمود و ایشان را به شهادت رساند و این در حالی بود که قبل از آن تمام ضد انقلابیون در یک تهاجم سنگین تبلیغاتی دروغین آن شهید گرانقدر را متّهم به کشتار خلق کُرد نموده بودند. شهادت مظلومانه تیمسار قرنی آه را از نهاد تک تک دلسوزان انقلاب بر آورد.
به دنبال همین مماشات و سستی و کوتاه آمدن دولت مردان موقّت و آشکار شدن روحیه تسامح و سازشکاری و ناتوانی آنان برای ضد انقلاب و تجرّی و جرأت یافتن این وابستگان و مزدوران ابرقدرتهای شرقی و غربی، تهاجم تبلیغات سنگینی بر علیه انقلاب و انقلابیّون آغاز شد و در حالی که میرفت رهبران صالح انقلاب، دولت مردان محافظه کار و سازشکار و غیرانقلابی را از کار برکنار سازند[۳]، آنان برای تداوم این شرایط و استفاده از این آب گلآلود یک هفته بعد، ریاست شورای انقلاب اسلامی، یعنی آیت الله مرتضی مطهری، را نیز به شهادت رساندند و این در حالی بود که سیل تهمت و افترا بر علیه ایشان نیز به راه افتاده بود.

تهاجم جهانی جهانخواران بر علیه انقلاب اسلامی و بیداری اسلامی در جهان
ماجرای کمپ دیوید که از سال گذشته آغاز شده و آمریکا و صهیونیسم بین الملل به دنبال حل همیشگی مسئله فلسطین با به رسمیّت شناختن شدن موجودیّت اسرائیل توسط اعراب و نابودی همیشگی آرمان فلسطین بر آمده بودند، اینک وارد مرحله جدیدی شده است. جیمی کارتر رئیس جمهور آمریکا همراه با بگین نخست وزیر رژیم جعلی اسرائیل در مذاکرات انجام شده با انور سادات رئیس جمهور مصر در کمپ دیوید در روز ۱۷ شهریور پس از جنایات شاه و آمریکا در قتل عام مردم در روز جمعه سیاه در همان شب با شاه تماس گرفته و جنایات او را تأیید و او را به ادامه مقاومت در برابر مردم ایران و انقلاب اسلامی تشویق نمودند. در جریانات کمپ دیوید و در مذاکرات مقدماتی آن شاه ایران و ملک حسین شاه اردن و ملک حسن شاه مراکش، شرکت داشتند. اینک با پیروزی انقلاب اسلامی جریانات بعدی مذاکرات کمپ دیوید سرعت گرفته است و انور سادات در حال انجام آخرین حلقات این توطئه میباشد.
در نخستین روزهای آغازین سال ۱۳۵۸ در حالی که مزدوران آمریکا و مرتبطین با صهیونیسم بین الملل مشغول توطئههای گوناگون در نقاط مختلف کشور برای به شکست کشاندن انقلاب هستند، ناگهان اعلام میگردد که پیمان صلح ننگین مصر با اسرائیل توسط انور سادات امضا شده است. و این خارج از حلقات توطئه جهانی بر علیه انقلاب اسلامی که به دنبال عزّت و سر بلندی ملل مسلمان و مظلومین جهان است نمی توانست باشد.
امام در این رابطه پیامی [۴]خطاب به ملل مسلمان جهان صادر مینمایند :
بسم الله الرحمن الرحیم
اینجانب بیش از ۱۵ سال است که خطر اسرائیل غاصب را گوشزد کردهام و به دول و ملل عرب این حقیقت را اعلام نمودهام. اکنون با طرح استعماری صلح سادات و اسرائیل این خطر بیشتر و نزدیکتر و جدی تر شده است. مصر با قبول این صلح وابستگی خود را به دولت استعمارگر آمریکا آشکارتر نمود. از دوست شاه سابق ایران بیش از این نمی توان انتظار داشت. ایران خود را همگام با برادران مسلمان کشورهای عربی دانسته و خود را در تصمیم گیریها ی آنان شریک می داند. ایران صلح سادات و اسرائیل را خیانت به اسلام و مسلمین و برادران عرب می داند و موضعها ی سیاسی کشورهای مخالف این پیمان را تایید می کند.
والسلام علیکم و رحمت الله و برکاته
روح الله الموسوی الخمینی

تهاجم پی در پی ضد انقلاب در کردستان
متأسّفانه مسامحه و سازشکاری و فرصت بخشی به ضدانقلاب موجب شد آنان هر روز گامی به پیش نهند و پادگانها در کردستان یکی پس از دیگر سقوط نمایند و شهرهای کردنشین یکی پس از دیگری به زیر سلطه توطئهگران درأید و ضد انقلاب، مخالفین خود را سرکوب نماید و طرفداران بومی انقلاب، مظلومانه یکی پس از دیگری به شهادت برسند و دولت نیز علیرغم این جنایات و توطئهها ی پی در پی، با اعزام شخصیّتها ی سیاسی و مذهبی، سعی در برقراری صلح و صفا با ضد انقلاب، از راه مذاکره بنماید و به سپاه و ارتش اجازه دخالت در امور ندهد.
حمله به مریوان
در تاریخ بیست و سوّم تیر ۱۳۵۸ نیز مریوان صحنه توطئه ضدانقلاب گردید و بسیاری از پاسداران محلّی مستقر در این شهر، به جرم طرفداری از انقلاب به شهادت رسیدند. در این قضیه شهید چمران به عنوان نماینده دولت برای مذاکره به این شهر میرود و موجب بازگشت امنیّت به منطقه مریوان میگردد.
ضدانقلاب و در رأس آن حزب دموکرات، پس از شش ماه کشمکش و تضعیف دولت مرکزی و تصفیه همه نیروهای مؤمن به انقلاب بومی و سیطره بر اکثر مناطق کردستان، از تاریخ بیست و یکم مرداد ۵۸ یعنی در ایّام شبهای قدر و در آستانه آخرین جمعه ماه مبارک رمضان که امام آن را روز قدس اعلام نموده[۵] و از تمام مسلمانان جهان خواسته بودند از این به بعد در این روز برای حمایت از آرمان فلسطین و مردم فلسطین و آزادی قدس شریف و بسیج امکانات جهان اسلام برای رسیدن به اهداف فوق راه پیمایی نمایند[۶] و نیز در آستانه تشکیل مجلس خبرگان قانون اساسی که قرار است روز بیست و هشتم مرداد افتتاح گردد و یک ماه پس از توطئه مریوان، رهسپار پاوه میگردد.
پیام امام در رابطه با اعلام آخرین جمعه ماه رمضان به عنوان روز قدس
به دنبال اعلام راهپیمایی در روز آخرین جمعه ماه مبارک رمضان قرار است روز ۲۶ مرداد ۱۳۵۸ این راهپیمایی برگزار گردد. پیام امام در روز ۲۵ مرداد مصادف با پنجشنبه۲۳ ماه مبارک رمضان صادر شده است. گوشه ای از پیام چنین است:
بسم الله الرّحمن الرّحیم
روز قدس، روز حیات اسلام است،
روز قدس، یک روز جهانی است، روزی نیست که فقط اختصاص به قدس داشته باشد.
روز مقابله مستضعفین با مستکبرین است، روز مقابله ملّتهائی است که در زیر فشار ظلم آمریکا و غیر آمریکا بودند، در مقابل ابرقدرتهاست.
روزی است که باید مستضعفین مجهّز بشوند در مقابل مستکبرین و دماغ مستکبرین را به خاک بمالند.
روزی است که بین منافقین و متعهّدین امّتیاز خواهد شد. متعهّدین این روز را روز قدس می دانند و عمل میکنند به آنچه باید بکنند و منافقین، آنهائی که با ابرقدرتها در زیر پرده آشنائی دارند و با اسرائیل دوستی، در این روز بی تفاوت هستند یا ملّتها را نمی گذارند که تظاهر کنند.
روز قدس، روزی است که باید سرنوشت ملّتهای مستضعف معلوم شود. ملّتهای مستضعف باید در مقابل مستکبرین اعلام وجود بکنند، باید همانطور که ایران قیام کرد و دماغ مستکبرین را به خاک مالید و خواهد مالید، تمام ملّتها قیام کنند و این جرثومههای فساد را به زباله دانها بریزند.
روز قدس، روزی است که باید همّت کنید و همّت کنیم که قدس را نجات بدهیم و برادران لبنانی را از این فشارها نجات بدهیم،
روزی است که باید تمام مستضعفین را از چنگال مستکبرین بیرون بیاوریم.
روزی است که باید جامعه مسلمین، همه، اظهار وجود بکنند و هشدار بدهند به ابرقدرتها، به این تفالههائی که مانده است از آنها، چه در ایران و چه در سایر جاها.
روز قدس، روزی است که باید به این روشنفکرانی که در زیر پرده با آمریکا و عمال آمریکا روابط دارند، هشدار داد، هشدار به اینکه، اگر از فضولی دست برندارید، سرکوب خواهید شد.
روز قدس، روزی است که باید به همه ابرقدرتها هشدار داد که باید دست خود را از روی مستضعفین بردارید و سر جای خود بنشینید. اسرائیل،دشمن بشریت، دشمن انسان، که هر روز غائله ایجاد می کند و برادرهای ما را در جنوب لبنان به آتش می کشد، باید بداند که دیگر اربابها ی او رنگی ندارند در دنیا و باید انزوا اختیار کنند،
روز قدس فقط روز فلسطین نیست، روز اسلام است، روز حکومت اسلامی است،
روز قدس روز اسلام است. روز قدس، روزی است که اسلام را باید احیا کرد و احیا بکنیم و قوانین اسلام در ممالک اسلامی اجرا بشود.
روز قدس، روزی است که باید به همه ابرقدرت هشدار بدهیم که اسلام دیگر تحت سیطره شما به واسطه عمال خبیث شما،واقع نخواهد شد.
روز قدس، روز حیات اسلام است، باید مسلمین به هوش بیایند، باید بفهمند قدرتی را که مسلمین دارند، قدرتها ی مادی، قدرتهای معنوی. مسلمین که یک میلیارد جمعیّت هستند و پشتوانه خدائی دارند و اسلام پشتوانه آنهاست و ایمان پشتوانه آنهاست، از چه باید بترسند ما با یک جمعیّت کمی در مقابل دشمنهای زیاد، دشمنها ی بسیار، قیام کردیم و ابرقدرتها را شکست دادیم و کسی گمان نکند که دیگر بعضی از این قشرهای فاسد، بعضی از این چپ روهای آمریکائی یا غیر آمریکائی بتوانند در این مملکت اظهار وجود کنند.
. روز قدس، اعلام یک چنین مطلبی است، اعلام به این است که مسلمین به پیش! برای پیشرفت در همه اقطار عالم.
روز قدس فقط روز فلسطین نیست، روز اسلام است، روز حکومت اسلامی است، روزی است که باید جمهوری اسلامی در سراسر کشورها، بیرق آن برافراشته شود، روزی است که باید به ابرقدرتها فهماند که دیگر آنها نمی توانند در ممالک اسلامی پیشروی کنند.
من روز قدس را روز اسلام و روز رسول اکرم (ص) می دانم و روز قدس، روزی است که ما باید، تمام قوای خودمان را مجهّز کنیم و مسلمین از آن انزوائی که آنها را کشانده بودند، خارج شوند و با تمام قدرت و قوّت در مقابل اجانب بایستند و ما در مقابل اجانب، با تمام قوا ایستادهایم و اجازه نخواهیم داد کسان دیگر در مملکت ما دخالت کنند و مسلمین نباید اجازه بدهند که کسان دیگر در ممالکشان دخالت کنند.
در روز قدس، ملّتها باید به حکومتها ئی که خائن هستند، هشدار دهند.
روز قدس، روزی است که ما خواهیم فهمید چه اشخاصی و چه رژیمها ئی با توطئهگرهای بین المللی موافقت دارند و با اسلام مخالفت. آنهائی که شرکت ندارند، مخالف با اسلام هستند و موافق با اسرائیل و آنهائی که شرکت کردند، متعهّد هستند و موافق با اسلام و مخالف با دشمنان اسلام که در رأس آنها آمریکا و اسرائیل است. روز امّتیاز حق از باطل است.
روز قدس، روز جدائی حق و باطل است.
روح الله الموسوی الخمینی

تهاجم به شهرپاوه
پاوه در جنوبی ترین منطقه کردستان واقع شده است. اکثریّت مردم آن به حکومت مرکزی و انقلاب اعتقاد و ایمان داشتند و برای ضدانقلاب پذیرش چنین مطلبی بخصوص که صدها رزمنده کرد پاوهای مسلّحانه از این شهر حفاظت میکردند، قابل تحمّل نبود و باید این پایگاه مهمّ انقلابی در هم کوبیده میشد تا سراسر کردستان زیر سلطه آنان در میآمد. ضد انقلاب به دنبال مسامحه و سازشکاری دولت و وجود نیروهای نفوذی در پادگانهای محلی، مطمئن بود که میتواند ارتش را در صورت اقدام برای سرکوبی به راحتی فلج نماید و این از تحصّنها و کشمکشهای درون ارتش که داشت خود را نشان میداد و حلقهای از سلسله توطئههای دشمن بود، به راحتی قابل درک بود.

کار به جایی رسید که حزب دموکرات، یک هفته قبل از شروع عملیات در پاوه در روز ۱۴ مرداد ۵۸ نامه ای سرگشاده به امام نوشت و طی آن به شدّت به ارتش حمله نمود و بیان داشت:
حضرت آیت الله!
با صراحت و مسئولیّت تمام اعلام میکنیم که کردستان در آستانه فاجعه بزرگی قرار دارد و توطئه گستردهای علیه مردم ستمدیده کردستان، در شرف تکوین است ……… ما نمیخواهیم این حقیقت تلخ از نظر رهبر عالیقدر انقلاب پنهان بماند، اگر نیروهای ضدانقلاب که اکنون دارند از هر طرف به سوی کردستان، ارتش گسیل میدارند به دستاوردهای انقلابی[۷]، حمله کنند. اگر به روی خلق، اسلحه بکشند، یقین داشته باشید که خلق و زحمتکشان کردستان یکپارچه و متّحد از انقلاب و دستاوردهای آن دفاع خواهند کرد[۸].
در حالی که احزاب ضد انقلاب در کردستان هزاران نیرو را برای تهاجم آخرین خود مهیا نموده اند، ، عوامل مرتبط با دشمنان انقلاب و هماهنگ با آنان در تهران دست به شورش و ایجاد نا امنی زده و روزنامهها و نشریات آنان نیز تهاجمی سخت به انلاب و رهبری آن را آغاز مینمایند
به بهانه بسته شدن روزنامه آیندگان که اسناد وابستگی مسئولان آن به اسرائیل و نیز کمکهای مالی دریافتی نیز منتشر شده است، به دستور دادستان دادگاههای انقلاب، شورشهای خیابانی در تهران به وسیله ضد انقلاب برپا میگردد.
هدایت الله متین دفتری نوه دختری دکتر مصدق و فرزند نخست وزیر رضاخان که گروهی به نام جبهه دموکراتیک ملی درست کرده و مدعی مبارزه با امپریالیسم و برپایی یک نظام دموکراتیک میباشد سردمدار این قضیه است. او در چند ماه گذشته در برابر رفراندوم جمهوری اسلامی و تشکیل مجلس خبرگان قانون اساسی ایستاده و با نوشتن مقالات متعدد و ایجاد آشوب و بلوا برای جلوگیری از این امر تلاش نموده است. پدر او دو بار نخست وزیر رضاخان بوده و یکبار نیز وزیر دادگستری او و اینک او مدعی انقلابیگری شده و در آستانه روز قدس همراه با سایر ضد انقلابیون دست به شورش و بلوا زده است تا موضوع روز قدس را تحت الشعاع قرار دهد.
اخبار روزهای منتهی به روز قدس
۲۳ مرداد
مردم پاوه در دفاع از انقلاب و در اعتراض به بسته شدن راهها ی پاوه به کرمانشاه توسط ضد انقلاب و در اعتراض به بی تفاوتی نیروهای نظامی، در فرمانداری این شهر متحصّن شده¬اند آنان قطعنامه¬ای را نیز صادر کرده و ضمن اعلام پشتیبانی از انقلاب اسلامی و امام و سپاه پاسداران خواستار تأمین امنیّت منطقه توسط ارتش و جلو گیری از حمل سلاح و فروش فشنگ و مواد منفجره و تشکیل دادگاه سیّار انقلاب اسلامی و دستگیری ضد انقلابیون و گردنه بگیران و محاکمه آنان شده بودند، امّا با بیتفاوتی مسئولان مواجه گردیده¬اند و بالاخره در غروب روز قدس یعنی شب بیست و هفتم مرداد مصادف با شب بیست و چهارم رمضان و در حالیکه میلیونها انسان با ایمان روزه دار در سراسر کشور، اوّلین راهپیمایی روز قدس را در حمایت از قضیه فلسطین و آزادی قدس و حمایت از مردم مظلوم آن دیار را بر پا کرده و برای افطار به خانههای خود بازگشته بودند، هزاران تن از نیروهای مسلّح از احزاب گوناگون چپ و راست و با انواع سلاحها ی سبک و سنگین، در حالی که دست به دست هم داده بودند تا چون جنگ احزاب در صدر اسلام، کار انقلاب اسلامی در کردستان را برای همیشه یکسره نمایند، به این شهر هجوم آوردند،
۲۵ مرداد
دهها هزار نفر از راهپیمایان وحدت که از تهران پیاده تا سنندج راهپیمایی نموده اند استقبال کردند.
تیراندازی عده ای ضد انقلاب وابسته به حزب زحمتکشان به سمت راهپیمایان وحدت
سنندج- خبرنگار جمهوری اسلامی- راهپیمایان وحدت به همراه گروههایی از مسلمانان که به استقبال آنها رفته بودند ظهر دیروز سه شنبه وارد کامیاران شدند و مورد استقبال گروههایی از مردم قرار گرفتند. در مقابل آنها عده دیگری که گفته می شد وابسته به جمعیت زحمتکشان بودند با در دست داشتن پوسترهای عزالدین حسینی به دادن شعارهای مخالفت با آنها و علیه رهبری انقلاب اسلامی ایران و به پشتیبانی از حسینی پرداختند. پس از طی خیابان اصلی کامیاران تیراندازی آغاز شد بعد از چند ساعت جلوگیری از حرکت راهپیمایان سرانجام آنان به حرکت خود ادامه دادند.

۲۷ مرداد
مردم خواستار شرکت در سرکوبی اشرار پاوه شدند.
طبق آخرین خبر حدود ۲۹۰ نفر از پاسداران انقلاب به پاوه عزیمت کردند و در عین حال ارتش در منطقه وارد عمل گردیده است. دیشب عده زیادی از مردم در جلوی پادگان عشرت آباد تجمع کردند و خواستار اعزام به پاوه برای مبارزه با ضد انقلابیون گردیدند. مردم که به شدت از قصابیهای حزب دمکرات در پاوه به خشم آمده بودند در حالی که شعارهای تندی بر علیه ضد انقلاب می دادند، می گفتند حاضرند برای سرکوبی شورشیان که گفته می شود عده زیادی از آنان به زبان عربی صحبت می کنند با اسلحه به مبارزه برخیزند. مطابق خبرهای رسیده شورشیان بعد از هجوم به بیمارستان پزشک و پرستار بیمارستان را به شهادت رسانده و حدود ۲۹ مجروح را سر بریدند.
خبرهای رسیده از پاوه حاکی است که دکتر چمران حاضر به ترک پادگان نگردیده و گفته است تا آخرین قطره خون مقاومت خواهد کرد.
– مهاجمین به بیمارستانها حمله می کنند و بیماران را به مسلسل می بندند.
– دو خبرنگار جمهوری اسلامی را به گلوله بستند که حال یکی از آنها وخیم است.
کرمانشاه- خبرگزاری پارس- بر اساس گزارشات رسیده زد وخورد در منطقه اورامانات و شهر پاوه ادامه دارد و طبق آخرین گزارش مهاجمین به بیمارستان پاوه که بیرون شهر واقع شده است، حمله برده و یکی از بهیاران بیمارستان را به ضرب گلوله کشته اند. در این گزارش آمده: امکانات برای معالجه مجروحان بسیار کم است و تقاضای مکرری جهت اعزام پزشک و جراح و داروی کافی شده است و در کرمانشاه فعالیتهائی برای ارسال کمکهای مختلف به پاوه بچشم میخورد. هیئت اعزامی دولت بسرپرستی دکتر چمران معاون نخست وزیر و فرمانده نیروی زمینی تیمسار فلاحی و ابوشریف فرمانده عملیات پاسداران همچنان در منطقه بسر میبرند.
در ادامه درگیری بین مردم پاوه که پاسداران انقلاب بیاری آنها شتافته بودند، با مهاجمین خود فروخته حزب دمکرات و جلال طالبانی، بسیاری از مهاجمین زخمی و یا کشته شده اند. در جاده کرمانشاه از طرف افراد حزب دمکرات بر روی یک اتوبوس مسافربری آتش گشوده شد که یکی از سرنشینان اتوبوس زخمی گردید. در این گزارش آمده است که ارتباطات تلفنی شهر پاوه قطع شده و راههای منتهی با پاوه در دست ضد انقلابیون حزب دمکرات است، ولی راههای سراب نیلوفر کرمانشاه به پاوه و نیز راه قرانشیر کرمانشاه به پاوه کاملاً تحت کنترل پاسداران و مجاهدین کرمانشاه است. در حدود ۲۰ نفر از مهاجمین زخمی شده اند.
کمکهای بیگانگان و دشمنان انقلاب به مهاجمین
طبق گزارشات تایید شده: مرتباً از راههای فرعی و بطرق مختلف توسط افرادی ناشناخته و نیز قاچاقچیان مزدور، اسلحه و مهمات برای ضد انقلابیون ارسال میگردد. همچنین از طریق مرز عراق و افراد حزب دمکرات و طرفین شیخ عزالدین حسینی و گروههای کمونیستها قوای کمکی و مهمات و دارو و مواد غذائی جهت مهاجمین فرستاده میشود. در حال حاضر موقعیت شهر بعلت عدم دسترسی به مهمات و دارو و پزشک خوب نیست.
پاسداران و مردم خواستار دخالت ارتش جمهوری اسلامی شدند
خبرگزاری پارس- تیمسار فلاحی فرمانده نیروی زمینی ساعت ۱۳ و چهل و پنج دقیقه دیروز با هلیکوپتر به کرمانشاه بازگشت ولی همراهان وی هنوز در پاوه هستند. این گزارش حاکی است که دیروز یک فروند هلیکوپتر که جهت حمل مجروحان به کرمانشاه در پرواز بود بعلت اصابت با ارتفاعات شهر پاوه سقوط کرد و سرنشینان آن با بیسیم تقاضای کمک کردند. ولی در خبر بعدی اطلاع یافتیم که خلبان و دوتن از پاسداران مجروح و کشته شده اند. در گزارشی آمده است: مهاجمان از سلاح (آر- پی- جی- ۷) که افراد جلال طالبانی بیشتر در جنگهای با دولت عراق آنها را بکار میبرند، در حمله به بیمارستان از آن استفاده کرده اند. در این حمله بگزارش خبرنگار جمهوری اسلامی از ۳۵ پاسدار محافظ بیمارستان ۶ نفر فقط جان سالم بدر برده بقیه بوسیله مهاجمین بوضع وحشتناکی قتل عام شده اند. دکتر مصطفی چمران در ارتباط با حوادث پاوه وارد این شهره شده و در حال حاضر با ۲۰ پاسدار مراقب خود در ژاندارمری پاوه است.
طبق آخرین اخبار رسیده از دفتر دکتر چمران معاون نخست وزیر حاکیست که تاکنون ۴۰ پاسدار و غیر پاسدار در پاوه کشته شده و ۱۸ نفر را نیز در بیمارستان سر بریده اند.
هنوز از تعداد کشتهها و زخمیها اطلاع دقیقی در دست نیست.
سرآنها از بدن جدا میگردد. همچنین خبرنگار جمهوری اسلامی در پاوه مورد اصابت گلوله قرار میگیرد که مجروح شده در بیمارستان ۳۰۰ تختخوابی کرمانشاه بستری میگردد.
خبرگزاری پارس- اوضاع پاوه از قول پاسداران مجروح
چند تن از پاسداران مجروح وقایع خونین پاوه که به بیمارستان ۲۰۰ تختخوابی کرمانشاه انتقال یافته اند درباره اوضاع پاوه اطلاعاتی در اختیار خبرگزاری پارس کرمانشاه گذاشتند. آنان گفتند تا بامداد دیروز از شهر پاوه که اینک از سه جهت تحت محاصره و حمله مهاجمان قراردارد با ۲۸۰ پاسدار محافظت و دفاع کردیم در حالیکه بیش از ۲ هزار نفر مهاجم با ما می جنگیدند اما متاسفانه با کمال رشادتهائی که پاسداران بخرج دادند مهمات موقعی بدست ما رسید که دیگر امکان مقاومت باقی نمانده بود. به اظهار این پاسداران تلفات زیاد است و مهاجمان که بیمارستان پاوه را نیز در نزدیکی شهر به مسلسل بسته اند حتی به جنازهها هم رحم نکرده و سر بسیاری از آنها را از تن جدا کرده اند در حمله باین بیمارستان فقط ۶ نفر از ۲۵ پاسدار محافظ بیمارستان موفق به فرار شدند و دیگران از بین رفتند بگفته پاسداران مجروح حوادث پاوه دکتر مصطفی چمران معاون نخست وزیر که همراه هیئتی در ارتباط با حوادث پاوه است وارد این شهر شده در حال حاضر با ۲۰ پاسدار مراقب خود در ژاندارمری پاوه است. یکی دیگر از پاسداران بستری در بیمارستان کرمانشاه به خبرگزاری پارس در این شهر گفت نیروهای جلال طالبانی برای کمک به مهاجمان در حال حرکت بسوی پاوه هستند و در جریان تیر اندازیهای دیروز مهاجمان ۲ خبرنگار که پاسدار نیز هستند مجروح شدند از جمله محسن فقیهی خبرنگار روزنامه جمهوری اسلامی که در داخل فرمانداری پاوه مورد اصابت گلوله قرار گرفت.
اوضاع پاوه وخیم تر شد
تهران- خبرگزاری پارس- ساعت بیست و ۲۰ دقیقه دیشب اطلاعاتی بدین شرح از طرف نخست وزیر در اختیار خبرگزاری پارس گذارده شد:
وضع پاوه با حمله گسترده مهاجمین که از گروههای جلال طالبانی، سالار جاف، پالیزبان برهبری فرقه دمکرات کردستان تشکیل یافته اند وخیم تر شده است و هم اکنون عده زیادی از سپاه پاسداران انقلاب و مردم شهر کشته و زخمی شده اند، بیمارستان شهر بدست مهاجمین سقوط کرد و چند بهیار و پزشک و پاسداران زخمی و کشته شده اند هم اکنون معاون نخست وزیر هم در جلسه محاصره مهاجمین قرارداد نیروهای کمکی کرمانشاه با یک پل هوائی در حال تقویت محاصره شدگان هستند.

نهضت ازادی و متهم نمودن نیروهای انقلاب به خشونت های کور
نهضت آزادی ایران که گروهی از اعضای آن دولت موقت را تشکیل داده اند با صدور اطلاعیهای زیرکانه خشونتهای بوجود آمده را به گردن طرفداران انقلاب میاندازد. در گوشهای از این اطلاعیه آمده است:
برادران و خواهران مسلمان، سران و رهبران سیاسی و روحانی، گروهها و بالاخره مسئولین و رهبران کشور
انقلاب ما امروز در خطر تفرفه و خشونت قرار گرفته است.
در حقیقت انقلاب اسلامی ایران، صرفنظر از حقانیت تاریخی و طبیعی خود به لحاظ رهبری و دولت نیز به سبب پشتیبانی عمیق ۹۰% از جمعیت و توده مردم از مشروعیت و حقانیت کافی سیاسی برای تعطیل و توقیف تمام مراکز توطئه و تحریک برخوردار است و همین خود برای رسوائی و در انزوا قراردادن آن گروه خاص و خود روزنامه در دیدگاه صاحبان بینش سیاسی و تقوای اجتماعی کافی بود. اما پیامدهای بعد که از جانب گروههای مذهبی صورت گرفت، جز باز پس دادن مواضع بدست آمده علیه انقلاب و به ضعف کشاندن موضع دولت و رهبری انقلاب اسلامی اثر دیگری نداشت. این اثرات از چند روز پیش تاکنون تهران و به تبع آن سراسر کشور را به لبه پرتگاه سقوط در جنگ قرار داده است. در این صورت اسلام و انقلاب اسلامی ایران باید از این دوستان و یاران جاهل بنالد که به نام پاسداری از اسلام آن را ضعیف و بدنام میسازد. گروههائی که در این معرکه شرکت میکنند نشان داده و میدهند که اهل فکر و منطق و بحث و تحلیل و تبلیغ نیستند و یا خود از این جهات احساس ضعف میکنند و تنها راه مواجهه و مقابلهشان، همان زور و مشت و تیر است. متأسفانه این شیوهها نه فقط از طرف رهبران روحانی و مذهبی که قاعدتاً مطاع و مراد گروههای عملکنندهاند تعدیل، متنبه و یا محدود نمیگردند بلکه در دو روز اخیر به عناوین مختلف تحریک نیز میشوند و این واقعیت خطر شرائط فعلی را به درجات، مضاعف میسازد.
پیش به سوی روابط و مناسبات رحمتآمیز اسلامی با همه مردم اعم از دوست و دشمن.
نهضت آزادی ایران
۱ – که اصولاً ارادهای از خود نداشتند بلکه اربابان شرقی و غربی و دولت بعثی عراق برای آنان تصمیم میگرفتند و آنان نیز جز به سقوط نظام نوپا و شکست انقلاب اسلامی به چیزی نمیاندیشیدند.
۲- دکتر علی مطهری فرزند استاد شهید مرتضی مطهری در کتاب سیری در زندگانی استاد مطهری، انتشارات صدرا چاپ چهارم، ۱۳۷۶ ، ص ۱۶۴ در رابطه با ساعاتی قبل از شهادت استاد در ظهر روز یازدهم اردیبهشت ۱۳۵۸ بیان داشته است: گفتم: آقای بازرگان در نطقهای تلویزیونی خود خیلی به امام کنایه میزند. اخیراً چنین حرفی(……) زده است.
استاد گفتند: خودت شنیدی؟ گفتم: بله. فرمودند: قبلاً هم حرفهایی گفته است و امام هم از دست او ناراحتند. همین روزها او را برمیداریم و یک دولت انقلابی روی کار میآوریم.
[۴] صحیفه نور ج ۵ صفحه ۲۰۸ تاریخ: ۵/۱/۵۸
[۵] – جمعه ۲۶ مرداد ۱۳۵۸ مصادف با ۲۳ رمضان ۱۳۹۹ هجری قمری اوّلین بار و اوّلین روزی است که مراسم روز قدس به فرمان امام برگزارشد.
۱ – امام به این وسیله تهاجم خود و انقلاب اسلامی را به اسرائیل و صهیونیسم و حامیان جهانی آن آغاز نمودند و این در حالی است که ابرقدرتها ی شرقی و غربی به دنبال سرگرم کردن انقلاب به امور داخلی و در صورت امکان نابود کردن آن میباشند.
این اقدام امام و حمایت رسمی از آرمان فلسطین و آزاد سازی قدس شریف و تبدیل مسئله فلسطین از یک موضوع قومی و ملّی به یک موضوع اسلامی آنچنان ابرقدرتها را به وحشت انداخت که تصمیم گرفتند در کوتاه ترین فرصت، آخرین ضربات خود را به پیکره انقلاب اسلامی وارد سازند و در روزهای قبل از بر پایی اوّلین روز قدس، تهاجم خود به پاوه یعنی آخرین نقطه باقی مانده از کردستان را آغاز و ساعاتی پس از اتمام راهپیمایی تهاجم آخر خود را آغاز می نمایند که امام با پیام تاریخی خود و بسیج مردم توطئه آنان را با شکست مواجه میسازند. در همین ایّام است که صدّام برای مقابله با گسترش انقلاب اسلامی در منطقه، بر سر کار آورده می شود.
نیروهای وابسته داخلی طرفدار ابر قدرتها نیز از آن تاریخ، انقلاب و رهبران آن را متّهم به معصیت کبیره و سیّئه عظیمه صدور انقلاب ! نموده اند و دلیل تهاجم جنایت بار صدام و سایر وابستگان به ابر قدرتها به انقلاب را این معصیت ! اعلام کرده اند. آنان چشم خود را بر توطئه ابر قدرتها برای بر اندازی نظام مقدّس جمهوری اسلامی و جلو گیری از بیداری مسلمانان تحت سلطه و جلوگیری از گسترش انقلاب اسلامی در میان آنها و از میان رفتن منافع باد آورده آنان بسته اند و در همگامی با اربابان خود در برابر مسلمانان و نهضت بیداری آنان صف بندی نموده و آنان را متّهم به تحریک ابرقدرتهای تجاوز گر و سلطه طلب و جهانخوار که هستی اشان با جنگ و جنایت و غارت عجین شده است، برای آغاز جنگ می نمایند.