خانه / بخش 2) لانه جاسوسی آمریکا در ایران / 2)18) دسته‌بندی نشده / بهانه‌‎جویی آمریکا برای نپذیرفتن سفیر جدید ایران در سازمان ملل – او دانشجوی پیرو خط امام بوده است!

تابناک – در حالی که محمد خزاعی، نماینده سابق ایران در سازمان ملل، دیدارهای خداحافظی خود در آمریکا برای ترک پستی را که از سال ۱۳۸۶ در آن مشغول کار بوده، نیز انجام داده است، صدور روادید برای حمید ابوطالبی، گزینه جدید نمایندگی ایران در سازمان ملل، مدت‌هاست ‌به تأخیر افتاده است.

تاریخ انتشار: ۱۱ فروردين ۱۳۹۳

بهانه‌‎جویی آمریکا برای نپذیرفتن سفیر جدید ایران در سازمان ملل

حمید ابوطالبی که سالهای سفیر ایران در کشورهای اروپایی بوده است و بارهای در سالهای قبل به آمریکا و سازمان ملل رفته است حاب برای بازی جدید دزدان دریایی حاکم بر آمریکا برای بهانه سازی برگزیده شده است.

به گزارش «تابناک»، خبرگزاری‌های رویترز و بلومبرگ به نقل از منابع نا‌شناس، نقش داشتن ابوطالبی در جریان تسخیر سفارت آمریکا در تهران در آبان سال ۵۸ را دلیل صادر نشدن روادید ‌برای آقای ابوطالبی دانسته و انتخاب وی را چالشی دانسته‌اند که دولت ایران برای اوباما پدید آورده است.

ابوطالبی که ‌‌گزینه حسن روحانی، رئیس جمهوری اسلامی ایران برای نمایندگی ایران در سازمان ملل معرفی شده، دیپلماتی باسابقه است که مسئولیت‌های حساسی در کشورهای اروپایی ‌بر عهده داشته است. او که سابقه سفارت در بلژیک، ایتالیا و استرالیا را در کارنامه خود دارد، قرار است جانشین محمد خزاعی، اقتصاددان ایرانی شود که از سال ۲۰۰۷ تاکنون نماینده ایران در سازمان ملل بوده است.

یک دیپلمات غربی که خواسته نام وی فاش نشود، ابوطالبی را از دیپلمات‌های نزدیک به هاشمی رفسنجانی رئیس جمهور پیشین و حسن روحانی رئیس جمهور کنونی ایران دانسته و از سوی دیگر به روابط خوب وی با رهبر جمهوری اسلامی نیز اشاره کرده است.

حمید ابوطالبی در دوران مترجمی برای دانشجویان پیرو خط امام

ابوطالبی در دوره ریاست جمهوری احمدی‌نژاد نیز مشغول کار بوده، ولی از نظر فکری به وی نزدیک نبوده است. گفته می‌شود، ‌ابوطالبی نقشی در مذاکرات مخفیانه بر سر مسأله هسته‌ای ایران نداشته است.

جایگزینی خزاعی با ابوطالبی، نیازمند صدور روادید از سوی ‌دولت آمریکا برای وی است، ولی یکی از سخنگویان زنان وزارت خارجه آمریکا در‌باره این موضوع از اظهار‌نظر خودداری کرده است.

منابع نا‌شناس ایران‌ به رویترز گفته‌اند، ابوطالبی از مدت‌ها پیش برای نمایندگی ایران در سازمان ملل برگزیده شده است.

در همین حال، توجه به این نکته ضروری است که دیپلمات‌های ایرانی مانند دیپلمات‌های سوری و کره شمالی در ایالات متحده، محدود به استقرار و رفت‌وآمد در فاصله ۲۵ مایلی از نقطه مشخصی در منهتن هستند.

بنا بر این گزارش، نمایندگی ایران در سازمان ملل، تنها نمایندگی دیپلماتیک ایران در ایالات متحده است و نقش یک مسیر غیررسمی برای انتقال پیام بین ایران و آمریکا را بازی می‌کند، در حالی که روابط دیپلماتیک ایران و آمریکا از سال‌های آغازین دهه ۱۹۸۰ قطع بوده، ولی دولت آمریکا بنا بر قرارداد استقرار سازمان ملل در نیویورک، وظیفه دارد‌ به دیپلمات‌های دیگر کشور‌ها ویزا بدهد، ولی ایالات متحده این حق را برای خود قائل است که به برخی‌ دیپلمات‌ها ویزا ندهد.

خبرگزاری بلومبرگ نیز اختلافات بر سر انتصاب آقای ابوطالبی را دارای این ظرفیت دانسته است که در سال انتخابات کنگره، باعث شود افرادی در کنگره و خارج از آن از اوباما بخواهند که از دادن روادید به ابوطالبی خودداری کند.

سناتور گاوچران سنای آمریکا که دانشجویان پیرو خط امام را تروریست توصیف نمود

این در حالی است که ابوطالبی پیش از این، حضور خود در مرحله اول تسخیر سفارت آمریکا را رد کرده و گفته در مواردی برای ترجمه به انگلیسی و فرانسوی با دانشجویان پیرو خط امام (ره) همکاری داشته‌ و از جمله در کنفرانس خبری آزاد کردن کارکنان زن و سیاه‌پوست سفارت آمریکا نقش مترجم را داشته است.

از سوی رهبر انقلاب سیاست‌های ‌کلی جمعیت ابلاغ شد

از سوی رهبر انقلاب سیاست‌های ‌کلی جمعیت ابلاغ شد حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای رهبر معظم …