کتاب تسخیر لانة جاسوسی نوشته سید محمد هاشم پوریزدانپرست از دانشجویان مسلمان پیرو خط امام

نوزدهم مهر
– تشییع جنازة یک میلیونی پاسداران شهید در تهران و اصفهان .
– امام طی سخنانی بیان داشتند که دولت از سرکوب اشرار عاجز نیست، امّا ما ملّت کُرد را از خود ميدانيم[1].
– در حمله به پاسداران ده تن از نیروهای دمكرات کشته و سه تن دستگیر شدند .
– صادق طباطبائی، سخنگوی دولت در مصاحبه ای بیان کرد که سفیر سابق آمریکا اینک در کردستان است.
– حادثه خونين سردشت و حمله به پاسداران انقلاب، موجي از خشم و تنفّر در احزاب وگروهها و طبقات مختلف مردم برانگيخت.
– كاخ سفيد واشنگتن سالگرد خاطرة كمپ ديويد[2] را جشن گرفت و این در حالی است که اسرائیل توافقات کمپ دیوید را زیر پا گذاشته است.
– رئیس شهربانی مهاباد به شهادت رسید
رئيس شهرباني مهاباد و سه نفر ديگر بر اثر حمله مهاجمين به شهرباني اين شهر به شهادت رسيدند.
بیست و یکم مهر
– به بهانة حفظ امنیّت کشتیرانی چهار ناو جنگی آمریکا در خلیج فارس مستقر شد.
– در حملة مهاجمین مسلّح رئیس کلانتری مهاباد و سه پلیس به شهادت رسیدند.
– استاندار کرمانشاه: فعّالیت های خارجی برای مسلّح کردن عشایر منطقه گسترش یافته است.
– هلیکوپترهای خارجی برای بردن دمكراتها وارد خاک ایران ميشود.
– موافقت و شرکت مهندس بازرگان در توطئة انحلال مجلس خبرگان
در این روز عباس امیر انتظام پس از تهیّة طرح لایحة انحلال مجلس خبرگان به بهانة طولانی شدن، با مهندس بازرگان تماس و او را در جریان طرح تهیه شدة انحلال مجلس خبرگان قرار میدهد و متأسّفانه مهندس بازرگان که از تغییر اساسی در پیش نویس قانون اساسی و تصویب اصل ولایت فقیه به شدّت ناراحت بود، نیز با این جریان موافقت و در این توطئه شرکت مينمايد.
– نمایندة دولت موقّت اعلام کرد که خواست ضد انقلاب منطقی است!
دولت موقّت در اوج فتنه و كشتار ارتشيان و پاسداران، شخصي بنام« صادق زيبا كلام » را به عنوان نمايندة دولت به كردستان فرستاد. دمكراتها طي يك نقشة بسيار مشكوك، ظاهراً او را از محل فرمانداري مهاباد ربوده و پس از چند روز آزاد كردند. او پس از آزادي، طيّ مصاحبهاي اعلام نمود:
با گروهي از سران حزب دمكرات كردستان، روبرو شدم و با آنها به مذاكره پرداختم. در اين مذاكرات متوجّه شدم كه خواست هاي آنها منطقي است!

بیست و دوّم مهر
– در گیری پاسداران و دمكراتها در مهاباد و بانه. یک پاسدار به شهادت رسید.
– حملة گستردة دمكراتها به بانه با اقدام متقابل پاسداران دفع شد.
– نمایندة نخست وزیری از فرمانداری مهاباد ربوده شد.
– سیزده مهاجم مسلّح کشته شدند.
– دولت راه حلهای سیاسی را در کردستان فراموش نکرده است. وزیر کشور.
مصاحبة مهندس بازرگان با خانم اوریانا فالاچی خبرنگار ایتالیائی[3]
مهندس بازرگان در یک مصاحبه با اوریانا فالاچی نکات اعجاب انگیزی در رابطه با افکار و اندیشه های خود و نهضت آزادی مطرح ميكند و شیوه ای که امام و مردم ایران انقلاب نمودند را زیر سؤال ميبرد. ایشان ملّت ایران را ملّتی که آمادة پذیرش آزادی نیست و آزادی برای او زود است توصیف مينمايد. او در این مصاحبه بیان ميدارد:
… امام هرگز نه یک مرد سیاسی بوده است، نه یک ژنرال و نه یک مدیر شرکت، با این توضیحات میخواهم بگویم که ایشان هرگز خود را آمادة بر خورد با چنین مسئولیّتها که اکنون بر پشت خود احساس می کنند، نکرده بودند. بنابراین از اين كه چگونه باید حکومت کرد و چگونه می بایست یک مملکت را اداره کرد، ایشان اطّلاعی ندارند.
این مصاحبه نشانگر یأس و نا امیدی و به بنبست رسیدن ایشان میباشد. او در این مصاحبه از « سیاست گام به گام» خود در برابر« سیاست انقلابی» امام دفاع مينمايد و عليرغم پیروزی انقلاب اسلامی مدّعی ميشود که اگر سیاست او پیاده ميشد، مشکلات کمتری به وجود میآمد.
این مصاحبه و طرح سیاست گام به گام موجب یأس کامل نیروهای انقلابی به خصوص جوانانی که جان بر کف در مقابل ضد انقلاب تا پای جان ایستادهاند، نيز از ایشان شد و برای مهندس بازرگان بسیار گران تمام گرديد و سیل انتقادات از سیاست گام به گام را به سوی ایشان سرازیر نمود.
بیست و چهارم مهر
– در عملیات پاکسازی و در حمله به شهربانی سردشت چهل و هفت دمكرات کشته شدند.
– نا آرامیهای بندر انزلی سه کشته و چهارده مجروح بر جای گذاشت.
– در حملة سنگین مهاجمان به بوکان و در گیری شدید با پاسداران که با مسلسلهای کالیبر 50 و آر. پی. جی صورت گرفت یک تن از پاسداران به شهادت رسید و سه نفر مجروح شدند. تعدادی از مهاجمان نیز کشته و مجروح شدند.
– تیمسار فلاحی: چهارصد گروگان که در دست دمكراتها هستند در غارهای مرزی ایران و عراق زندانی هستند.
– حملة مهاجمان به پاسگاه ژاندارمری دوآب نقده
– در حمله به مقر پاسداران سردشت 3 پاسدار مجروح شدند.
بیست و پنجم مهر ماه
– دفتر معاونت در امور انقلاب در نخست وزيري ديروز اعلام كرد دوشنبه شب عوامل حزب منحلة دمكرات كردستان به محل پاسداران انقلاب اسلامي ايران در سردشت حمله كردند و پاسداران انقلاب مهاجمان را مجبور به عقب نشيني كردند.
– دکتر مصطفی چمران وزیر دفاع: تا پایان پاکسازی منطقه در سردشت میمانم.
– رهبر فرقان شناسایی شد. اکبر گودرزی گروه فرقان را رهبری ميكند. او ملبّس به لباس روحانیّت است.
– در حمله به ژاندارمری مهاباد دو درجه دار مجروح شدند.
– سه لولة نفت خام در کنار جادة مسجد سلیمان- اهواز منفجر شد.
– مهاجمان به بخش جوانرود حمله نمودند. این بخش چند ساعت صحنة درگیری بین مهاجمین و نیروهای ژاندارمری و نیروهای پاسدار بود.
– دکتر سامی وزیر بهداشت و درمان استعفا نامة خود را به بازرگان و امام تقدیم کرد.
– حملة وحشیانه اسرائیل به جنوب لبنان. سربازان اسرائیلی در پناه تانک و توپ و هواپیما به اردوگاههای فلسطینی حمله نمودند. در این حملة وحشیانه صدها کودک و زن فلسطینی جان خود را از دست داده اند[4].
شورش و فتنة بندر انزلی توسط چريكهاي فدایی خلق
– گزارش لحظه به لحظه از 2 روز برادر کشی در انزلی. نا آرامی های بندر انزلی دوازده شهید و حدود شصت مجروح بر جای گذاشت. چريكهاي فدایی خلق آتش بیار این معرکه بودند.
بیست و ششم مهر ماه
– تشنّجات منطقة غرب تقريباً رو به اتمام است
– در مورد حوادث اخير غرب كشور آيتالله سيّد اسدالله مدني بیان داشتند :
تشنّجات منطقة غرب تقريباً رو به اتمام است و گروه گروه از ضدّ انقلابيون كه ناخواسته به اين ماجرا كشيده شده اند، اظهار ندامت كرده و مورد عفو امام قرار ميگيرند. فقط عدّهاي مثل عزّالدين حسيني[5] و عبدالرحمن قاسملو[6] ميمانند كه دست به يك جنگهاي ناجوانمردانه علیه برادران خود زده اند كه به خواست خدا در اسرع وقت غائلة آنها نيز خاتمه مييابد.
– دولت آمریکا بار دیگر ناو هواپیما بر64 هزار تنی میدوی را از دریای چین روانة آبهای استراتژیک غرب اقیانوس هند نمود.
–
بیست و هفتم مهر
گروهكهاي ضد انقلاب همآهنگ و هم گام با طراحان توطئه انحلال مجلس خبرگان و ساير دوستانشان در روزنامههايي كه در اختيار دارند، تهاجمی دستهجمعی را به امام آغاز می نمایند و ایشان را متّهم مينمايند که توسط اطرافیان خود کانالیزه شده اند و سخنرانی ها و مقالات فراوانی در اين رابطه به چاپ ميرسانند و اصل ولایت فقیه را نیز « دیکتاتوری نعلین»[7] توصیف مینمایند و گروههای وابسته به آمریکا و ابرقدرتها در کردستان هر روز ده ها تن از نیروهای پاسدار و ارتشی را به خاک و خون ميكشند.
ولایت فقیه مغایر اصل حاکمیّت ملّی است[8]!
حزب « جمهوری اسلامی خلق مسلمان» که ظاهراً تحت اشراف سیّدکاظم شریعتمداری به وجود آمده و عناصر مشکوکی در رهبری آن حضور دارند، جلساتی برگزار ميكند. در ساعت چهار بعد از ظهر امروز نیز جلسه ای در دفتر این حزب برگزار ميگردد.
رحمت الله مقدّم مراغه ای یکی از توطئهگرانی که در جریان توطئه انحلال مجلس خبرگان نقش فعّالی داشته است در این جلسه به اصل ولایت فقیه حمله مینماید. او بیان داشته است:
اختیاراتی که به ولی فقیه در قانون اساسی داده شده است نميتواند قابل قبول واقع گردد. این اختیارات با اصل حاکمیّت ملّت متناقض است.
دولت فلسفة بسیار خطر ناکی را پیش گرفته و آن سیاست گام به گام است
– آیت الله ربانی شیرازی در مراسم نماز جمعة شیراز بیان مينمايد:
شورای انقلاب و دولت نتوانستهاند خواستهای انقلابی مردم را جامة عمل بپوشانند. دولت فلسفة بسیار خطرناکی را پیش گرفته و آن سیاست گام به گام است که این سیاست با انقلاب سازگار نیست. با تمام احترامی که برای این دولت قائل هستم و با توجّه به دستور امام مبنی بر تأیید دولت، این است که زبان من بسته شده است و از دولت میخواهم که انقلابی رفتار کند و این سیاست را کنار بگذارد[9].
– تصرّف مرکز رادیو تلویزیون تبریز
در تبریز اعضای حزب جمهوری اسلامی خلق مسلمان، شورشی را سازماندهی کرده و رادیو تلویزیون مرکز تبریز را تصرّف مينمايند.
– اربعین آیت الله طالقانی
در این روز که مصادف با اربعین آیت الله طالقانی است مراسمی به این مناسبت در بهشت زهرا برگزار ميگردد. در این مراسم حجّت الاسلام سیّد احمد خمینی ، طاهر احمد زاده، همسر آیتالله طالقانی و….. سخنرانی ميكنند.
با توجه به شرایط فوق و موضع گیریهای غیر انقلابی دولت موقّت و سکوت و حتّي همگامی آنان با بعضی از توطئهها، امید تمام طرفداران انقلاب از این دولت نیز قطع شد و امیدی به آنها برای حل مشکلات و مقابله با ضد انقلاب و طرحها و توطئههای آنان نبود،
امام تنهاست، باید مردم او را نجات دهند
– در مراسم چهلم آیت الله طالقانی طاهر احمد زاده استاندار خراسان و عضو جبهة ملّی بیان داشت:
ای امام!
ای رهبر انقلاب! ای امام مستضعفین! تو ای امام! به اتّکاء به خلق مستضعفِ خود و توده های عظیم خلقِ خود که هر گاه ندا داده ای بلافاصله پاسخ شنیده ئی، انقلاب در انقلاب را آغاز کن[10].
هدف او و دوستان هم فکرش در این مقطع زمانی با توجّه به نفوذ عظیم امام، تجلیل ظاهری از ایشان و تخریب شخصیّت امام در باطن است[11]:
…. خواهران و برادران هر ثانیه از عمر امام را مغتنم بشماریم و پایه های انقلاب اسلامی خود را تحکیم بخشیم
…. همة گروهها و به هر نحو و هرشکل باید بتوانند با امام رابطة مستقیم بر قرار نمایند و مطالبشان را بگویند. جریانات مملکت را از زبانهای مختلف به گوش امام برسانند. امّا نميدانم که چرا باید تنها و تنها از یک کانال و یک طریق با امام رهبر امّت باید ارتباط بر قرار شود.
ای توده، ای خلق که امام رهبر توست و از میان توست. تو باید امام را از این حلقة محاصره بیرون بیاوری.
با توجّه به توطئه ای که به وسیلة ملّی گرایان و با یاری جاسوسان آمریکایی طرّاحی و برنامهریزی شده و حلقههای آن یک به یک در حال پیاده شدن است، سخنان این شخص علاوه بر چاپ در مطبوعات و پخش در تلویزیون، سه بار از طریق رادیو که ریاست آن در اختیار صادق قطبزاده است، پخش ميشود و همین امر موجب ميگردد که امام به سوءاستفاده از رادیو و تلویزیون اعتراض نمایند.
شخص امام زيركانه مورد تهاجم قرار مي گيرد و متّهم به« انحصاری شدن» و « كاناليزه شدن» مي گردد.
نیروهای ضد انقلاب و روشنفکران ضد انقلاب و به خصوص ملّیگرایان که از یک سال پیش با انقلاب همراه و توسط بلندگوهای استعماری بزرگنمایی شدهاند تا دوباره چون نهضت ملّی شدن نفت در رهبری این انقلاب نیز نفوذ نموده و در نهایت آن را به شکست بکشانند و همان تجربة نهضت ملي شدن صنعت نفت را در اینجا نیز تکرار نمایند، با مواجهه با قاطعيّت امام و بستن راههای نفوذ آنان توسط ایشان و سد شدن راه توطئههای آنان، امام را متّهم مينمايند که عدّهاي اطراف ايشان را گرفته و از ارتباط دیگران با ایشان جلوگیری كرده و ایشان را به انحصار خود در آورده و از ارتباط ایشان با مردم جلوگیری نموده اند، تهاجم آنچنان سنگين است كه قرار ميشود مردم جهت حمايت از امام در اوّلين جمعة آبانماه راهپيمايي نمايند.
بیست و هشت مهر
– در حوادث سنندج 3 کشته و 8 نفر مجروح شدند.
– در درگیری جادة نقده 10 مهاجم کشته و یک ژاندارم به شهادت رسید.
– پرتاپ بمب به استانداری خوزستان .
– در هشت نقطة سنندج انفجار صورت گرفت.
– دکتر بهشتی : آمریکا و اسرائیل و اروپا بر علیه انقلاب ایران توطئه ميكنند.
توطئة انحلال مجلس خبرگان در هیأت دولت
ملّی گرایان سکولار نیز همراه با دوستان ملّی گرای مذهبی نمای[12] خود، به دنبال تصویب اصل ولایت فقیه در روز بیست و دوّم شهریور، با کمک و راهنمایی جاسوسان آمریکایی دست به توطئة انحلال مجلس خبرگان ميزنند.
در این روز امیرانتظام پس از تهیة متن لایحة انحلال مجلس خبرگان، قبل از تشکیل جلسة هیئت دولت، آن را به امضای چهارده تن از وزیران کابینة دولت موقّت ميرساند.
این متن که توسط دو تن از اعضاي جبهة ملّي، ابوالفتح بنی صدر دادستان کل کشور و احمد صدر حاج سید جوادی وزیر دادگستری و شورایی مرکب از چند تن از وزرای کابینة دولت موقّت تهیه شده بود، در اختیار عباس امیر انتظام که محل مأموریّت خود را به بهانة اين كه مأموران آمریکایی ميخواهند اطّلاعات مهمّی در رابطه با تحرّکات عراق در اختیار دولت ایران بگذارند، ترک کرده بود، ميگذارند.[13] عباس امیرانتظام نیز با کمک چند تن از وزرای کابینه و پس از جمع آوری امضا آن را در اختیار مهندس بازرگان که او نیز به علّت همفکری با آنان با طرح موافقت کرده بود، ميگذارد تا در هیئت دولت به صورت حتمي و بيچونوچرا و صد در صد و با سرعت به تصویب برسد.
عباس امیرانتظام بر اساس توطئة از قبل طراحی شده، قرار بوده است بلافاصله این مصوّبه را از مهندس بازرگان تحويل گرفته و در اختیار خبرگزاريها و مطبوعات و رادیو تلویزیونهای داخلی و خارجی که برای این کار مطّلع و آماده شده بودند، بگذارد و به این وسیله امام را مجبور به پذیرش انحلال مجلس خبرگان بنمایند.
در جلسة هیئت دولت با توجّه به اين كه از مدّتی قبل چند تن از اعضای شورای انقلاب نیز عضو کابینه شده و به عنوان معاونت وزیر مشغول کارهای اجرایی شده بودند، با مخالفت این اعضا، یعنی آقایان سیّد علی خامنه ای و هاشمی رفسنجانی و مهدوی کنی مواجه ميگردند.[14] و مجبور ميشوند که قبل از اعلام انحلال مجلس با امام مشورت نمایند و نظر ایشان را در این رابطه جویا شوند.
توطئهگران که تلاشهای خود را بر باد رفته مییابند، قرار ميگذارند موضوع را خدمت امام مطرح و امام را تهدید نمایند که در صورت عدم موافقت با انحلال مجلس خبرگان، اعضای هیئت دولت دسته جمعی استعفا خواهند داد.
تشنّج در سنندج[15]
بر اثر درگيريهايي كه بعد ظهر روز پنجشنبه گذشته در سنندج رخ داد، چند تن كشته و مجروح شدند.
امام طی سخنانی[16] پیرامون مسائل روز و در مورد توطئة جدید دشمنان انقلاب و تلاش آنان برای متّهم کردن ایشان به « انحصاری شدن» و « کانالیزه شدن» بیاناتی ایراد مينمايند:
مغرضين ميگويند كه فلاني فقط يك كانال دارد. من هيچ كانال خاصي ندارم. من هيچ اصحابي ندارم، من با همه مردم، با همة قشرها ملاقات ميكنم، مطالب همه را ميشنوم.
بیست و نهم مهر
– مهاباد در محاصرة ارتش قرار گرفت. در درگیریهای خانه به خانه، هفتاد و چهار نفر در مهاباد کشته شدند. در طول شب گذشته درگیری سنگینی بین مهاجمین از یک سو و پاسداران انقلاب و نیروهای ارتشی از سوی دیگر در جریان بود. از اوّلین ساعات بامداد امروز جنگ به صورت خانه به خانه در آمد. در این درگیریها از توپ و تانک و آر. پی. جی استفاده ميگرديد. در این درگیریها پانزده نفر زخمی شدند.
– معاون سیاسی استانداری کردستان بیان داشت که شهر مهاباد به محاصره در آمده است و با محاصرة این شهر مهاجمین به تلّه افتادهاند و در تلاشند که به هر شکلی شده است از شهر خارج شوند و چون این امکان نیست، به همین جهت شروع به تیر اندازی کرده اند. در بین مهاجمین اشخاص خارجی نیز دیده ميشود.
– در انفجار قطار خرمشهر- تهران یازده واگن از خط خارج شد. در این جریان سه مسافر مجروح شدند.
– در درگیری شدیدی بین پاسداران و نیروهای مهاجم در بوکان که طی شب گذشته ادامه داشت، دو تن از پاسداران به شهادت رسیدند.
– به دنبال توطئههای حزب خلق مسلمان و بخصوص توطئة شهر تبریز و گرفتن مرکز رادیو تلویزیون، گروهي از مردم به ديدار امام ميآيند و ايشان در رابطه با مسائل فوق براي آنان، بیاناتی[17] ایراد مينمايند:
– اينهائي كه رفتند الان تلويزيون را گرفتند و به خيال خودشان يك فتحي كردند، اينها همان دست نشاندههائي هستند كه پرونده هاي بعضيشان موجود است.
قيام بر ضدّ حكومت اسلامي در حكم كفر است
قيام بر ضدّ حكومت اسلام، خلاف ضروري اسلام است، حكومت، الان حكومت اسلامي است. قيام كردن بر خلاف حكومت اسلامي، جزايش جزاي بزرگي است. قيام بر ضدّ حكومت اسلامي در حكم كفر است. بالاتر از همة معاصي است
– در ساعت یازده صبح، مأموران آمریکایی در جلسهای با مهندس بازرگان و وزیر خارجة او و سفیر ایران در کشورهای اسکاندیناوی! یعنی عباس امیر انتظام[18]، موضوع بردن شاه به آمریکا به بهانة بیماری را مطرح مينمايند.
در این جلسه اگر چه دولتمردان ایرانی با این سفر مخالفت مينمايند، امّا نه تنها مخالفت جدّی نیز به عمل نمیآورند. بلکه با درخواست تضمین آمریکا مبنی بر عدم فعّالیّت سیاسی شاه و همسرش علیه ایران در کشور آمریکا و معاینة شاه و بررسی اسناد پزشکی او توسط دو پزشک ایرانی، تلویحاً حضور او در آمریکا را میپذیرند.
– عباس امیر انتظام در بعد از ظهر این روز نیز مجدّداً با یکی از جاسوسان آمریکایی بنام جاموتی جلسه داشته است.[19]
– ديدار 4 ساعته هیأت دولت با امام
ساعت چهار بعد از ظهر مهندس بازرگان با چهار تن از وزیران خود به حضور امام خميني رسيدند[20].
– چرا از آنچه در جلسه گذشت مردم را مطّلع ننمودند؟!
امّا از موضوعات مهمّی که در این جلسه گذشت، دولت موقّتیها هیچگاه سخن به میان نیاورده و مردم را مطّلع ننمودند.
موضوع مهمّ این بوده است که آنان در این جلسه امام را تهدید نموده بودند که در صورت عدم موافقت ایشان با انحلال مجلس خبرگان، آنان دسته جمعی استعفا خواهند داد و این در حالی بوده است که در ساعت 11 صبح همان روز مهندس بازرگان و وزیر امور خارجة دولت او، دکتر ابراهیم یزدی همراه با عباس امیرانتظام سفیر ایران در استکهلم! در جلسهای با مأموران آمریکایی شرکت کرده و آنان خبر تصمیم دولت متبوع خود، دائر بر بردن شاه به آمریکا را به آنان ابلاغ کرده بودند و بلافاصله بعد این جلسه، ایشان با چند تن از وزرای کابینه با هلیکوپتر عازم قم شده و با امام ملاقات میکنند.
خبر بردن شاه به آمریکا نیز باعث نمیشود آنان از تصمیم خود، دائر بر تهدید امام برای انحلال مجلسخبرگان، در صورت عدم قبول ایشان و استعفای دستهجمعی خود، چشمپوشی نمایند !
گزارش آیت الله خامنه ای از این جلسه
امام به طور قاطع، بدون اندكي ترديد اعلام كرده بود كه اگر ميخواهيد استعفا بدهيد برويد بدهيد، مجلس خبرگان بايد باشد و به كار خود ادامه دهد[21].
[1]– همان
[2] – مذاكرات بگين، نخست وزير اسرائيل و انور سادات، رئيس جمهور مصر، با پا درمياني جيمي كارتر، رئيس جمهور آمريكا، در منطقه كمپ ديويد كه طي آن انور سادات موجوديّت اسرائيل را به رسميّت شناخت.
[3]– اطّلاعات 22 مهر 58 ص4
[4]– جمهوری اسلامی، 25 مهر، ص1
[5]– امام جمعة مرتبط با ساواك مهاباد
[6] – رهبر حزب دمكرات كه سالهاي طولاني در خارج بود و بعد از انقلاببه كردستان بازگشت. او با دستگاههاي جاسوسي وابسته بود.
[7] – شاپور بختیار اوّلین بار این لغت را در سال گذشته و در جريان انقلاب بر عليه امام به کار برد.
[8]– اطّلاعات، 28 مهر 58 ص2
[9]– اطّلاعات،28 مهر 58 ص2
[10] – اطلاعات، 28 مهر58، ص10 و جمهوری اسلامی، 28 مهر 58ص1
[11] – کیهان، 28 مهر 58،
[12]– آنان از ایدئولوژی اسلامی فقط نامی با خود داشتند و از اسلام حداکثر به آداب فردی آن معتقد بودند و اگرچه معتقد به دخالت يك فرد مسلمان در سیاست نیز بودند، امّا دنبال پیاده کردن سیاست اسلامی و حاکمیّت قانون الهی و نظارت و رهبری و خط دهی دینی توسط ولی فقیه، در جامعه نبودند.
[13]– در حقیقت این قضیه پوششی بوده است که مأموران آمریکایی مرتبط با او درست کرده بودند تا دوری او از محل خدمت را توجیه نمایند تا او بتواند مأموریّت اصلی که مهيّا كردن مقدّمات انحلال مجلس خبرگان بوده است را همراه با دوستان ملّی گرای خود به انجام برساند.
[14]– علّت جمع آوری امضا قبل از جلسه نیز حضور همين آقایان در هیئت دولت بوده است تا وزیران در جلسه نتوانند با استدلال اين افراد، نظر خود را تغییر دهند. وقتی اکثر اعضای یک جلسه، آنهم در سطح هیئت وزیران با مطلبی موافقت دارند، جمع آوری امضا قبل از جلسه از بی منطق ترین امور است!
[15]– جمهوری اسلامی، پنجشنبه 28 مهرماه ص2
[16]– صحيفة نور، ج 10 صفحة 9 تاريخ: 28/7/58
[17] – صحیفة نور، ج 10 صفحة 13 تاريخ: 29/7/58
[18]– اسناد لانه جاسوسی آمریکا، کتاب اوّل، مؤسّسة مطالعات و پژوهشهای سیاسی، بهار 1386ص 580 ، سند شماره 13
[19]– همان، ص 581 ، سند شماره 15
[20]– جمهوری اسلامی، دوشنبه 30 مهرماه ص8
3- روزنامه جمهوري اسلامي 25 اسفند 1359 ص