خانه / بخش 2) لانه جاسوسی آمریکا در ایران / 2)11) آرگو / حرف «آرگو» چیست؟« آرگو » روایت هالیوود از واقعه تاریخی 13 آبان، تسخیر لانه جاسوسی آمریكا توسط دانشجویان ایرانی است.

به گزارش نیمروز به نقل از فارس، «بن افلك» كارگردان و بازیگر فیلم هالیوودی «آرگو» گفت:‌ ما می‌خواستیم در فیلم «آرگو» در این باره بحث كنیم كه حمایت ما (دولت آمریكا) از شاه درست بوده است.

argo

خبر نمایش فیلم ضد ایرانی «آرگو» به كارگردانی «بن افلك»، بازیگر و كارگردان هالیوود آن هم به سفارش كمپانی صهیونیستی «برادران وارنر»، این روزها به خبر جنجالی رسانه‌های داخلی و خارجی تبدیل شده است.

«آرگو» روایت هالیوود از واقعه تاریخی 13 آبان، تسخیر لانه جاسوسی آمریكا توسط دانشجویان ایرانی است.

این فیلم داستان ماموریت سازمان سیا برای نجات 6 گروگان آمریكایی است كه در جریان وقوع انقلاب اسلامی ایران در سفارتخانه كانادا در تهران به دام افتاده‌اند.

«بن‌افلك» تاكنون در این باره مصاحبه‌های جسته و گریخته‌ای انجام داده ولی اخیرا به همراه برخی دیگر از عوامل فیلم، در یك جلسه مطبوعاتی در لس‌آنجلس حضور یافته و به سوال خبرنگاران و روزنامه‌نگاران جواب داده است كه در زیر به بخشی از آن اشاره می‌كنیم:

ARGO

* درباره چگونگی شروع این پروژه سینمایی بگوید.

بن‌افلك: به من پیشهاد ساخت این فیلم داده شد، «كریس تریو» (فیلمنامه‌نویس) مرا دید و به من گفت كه این بهترین فیلمنامه من است، پیش از امضاء قرارداد در رابطه با این حادثه چند كتاب خواندم و چند فیلم مستند دیدم، خیلی گیج شده بود، برایم جالب بود ببینم كه «تریو» چگونه می‌خواهد چنین واقعه‌ای را در یك فیلم یكی دو ساعته خلاصه كند ولی آن‌ها در این رابطه به من اطمینان خاطر دادند و بار دیگر یادآوری كردند كه این بهترین فیلمنامه «تریو» است.

* چه شد كه علاوه بر كارگردانی «آرگو»، در آن بازی هم كردید؟

بن‌افلك: آنچه كه مرا تشویق به این كار كرد، این بود كه دوست داشتم در بخشی از این واقعه كه تركیبی از شوخ‌طبعی، جاسوسی و حقیقت است، باشم، در واقع این یك پروژه غیرمعمول در هالیوود است كه با تمام وجود می‌خواستم من هم جزء آن باشم.

*در این فیلم به دنبال چه چیزی بودید؟

بن‌افلك: نه من به عنوان كارگردان‌، نه «جورج كلونی» به عنوان تهیه‌كننده و نه «كریس» و نه هیچ كس دیگری نمی‌خواستیم به مخاطب چیزی را یاد بدهیم، چون مهم این است كه آن‌ها در رابطه با این واقعه چه حسی دارند، نه اینكه ما چه فكری می‌كنیم، ما می‌خواستیم حقایق را بگوییم ولی در كنارش در این باره بحث كنیم كه حمایت ما (دولت آمریكا) از شاه درست بوده است، ما خواستیم بگوییم كه پس از وقوع انقلاب اسلامی ایران چه بر سر زنان آمده است!

* این فیلم در هالیوود شكل گرفته و مسلما بخشی از آن درام است؟!

بن‌افلك: بله البته، ولی خوب بخش حقیقی آن قوی‌تر از بخش تخیلی آن است.

argo iran usa hostages embassy 1979 2013 hollywood oscar ben affleck canada rescue mission

obama usa iran argo liberty escape