خانه / بخش 2) لانه جاسوسی آمریکا در ایران / 2)11) آرگو / ابتكار: «آرگو» تحريف تاريخ است

ابتكار: «آرگو» تحريف تاريخ است

جام جم آنلاين: يكي از دانشجوياني كه در تسخير سفارت آمريكا نقش داشت با غيرمستند دانستن فيلم «آرگو» گفت: اين فيلم سعي دارد چهره‌اي خشونت‌طلب، عصباني و غيرمتشكل از اشغال‌كنندگان ارائه دهد، در حالي كه اين چهره و چنين فضايي با فيلم‌ها، عكس‌ها و مستندات واقعه مغايرت دارد.

argo

معصومه ابتكار با اشاره به نمايش فيلم «آرگو» به مهر گفت: در اين فيلم اگر بتوان از تخلفات آشكار مدعيان پايبندي به قوانين بين‌المللي در جعل پاسپورت يا مهرها و فرم‌هاي فرودگاه گذشت، از كم‌توجهي به تاريخ معاصر نمي‌توان براحتي عبور كرد.

او با بيان اين كه «آرگو» مي‌خواهد تاريخ را روايت كند و با اين ادعا، در مقدمه كوتاه ابتداي فيلم به طور بسيار خلاصه و غيردقيق به مداخله آمريكا در ايران، كودتاي 28 مرداد و حمايت از رژيم غيردموكراتيك شاه مي‌پردازد، افزود: اما اين روايتي جانبدارانه است، زيرا نمايش تصاوير انيميشن به طور گذرا و سطحي نمي‌تواند ذره‌اي از تلخي 25 سال ديكتاتوري و خفقاني را كه بر 30 ميليون شهروند ايراني به دليل تامين منافع آمريكا حاكم شد، نشان دهد.

argo

ابتكار در تشريح جزئيات تفاوت‌هاي اين فيلم با حقيقت تسخير سفارت آمريكا گفت: حسي كه فيلم ايجاد مي‌كند اين است كه يك عده افراد هيجان‌زده و عصباني كه هيچ شباهتي به دانشجو ندارند ناگهان به سفارت حمله مي‌كنند. «آرگو» تلاش كرده ماهيت دانشجويي اين حركت انعكاس نيابد.

او اضافه كرد: همه اين مسائل به جنبه تبليغاتي «آرگو» دامن زده، به طوري كه براحتي تداعي‌كننده فيلم‌هاي سفارشي حكومتي شده و تا حد فيلمي غيرواقعي به سفارش سيا تنزل يافته است. چنانچه در فيلم هم ابايي از آشكار شدن ارتباط شخصيت‌ها باCIA به عنوان يكي از مخوف‌ترين دستگاه‌هاي اطلاعاتي جهان نيست. اين البته اولين بار هم نيست كه هاليوود اينگونه عمل مي‌كند.

argo iran usa hostages embassy 1979 2013 hollywood oscar ben affleck canada rescue mission

obama usa iran argo liberty escape