خانه / بخش 2) لانه جاسوسی آمریکا در ایران / 2)11) آرگو / بررسی ” آرگو ” در دیروز امروز فردا با حضور حسن عباسی و رجایی فر

بررسی ” آرگو ” در دیروز امروز فردا با حضور حسن عباسی و رجایی فر

منتشر شده در عناوین ویژه جمعه, 11 اسفند 1391 04:00

برنامه ” دیروز امروز فردا ” پنجشنبه 10 اسفند ماه با موضوع بررسی فیلم ” آرگو ” میزبان دکتر حسن عباسی و خانم رجایی فر بود .

argo

♦ به گزارش سرویس فرهنگ و هنر آرنا ، برنامه ” دیروز امروز فردا ” موضوع این هفته خود را بررسی جایز اسکار فیلم ” آرگو ” قرار داد . در این برنامه که با حضور دکتر حسن عباسی و خانم فروز رجایی فر از دانشجویان پیرو خط امام به روی آنتن رفت به نقد فیلم آرگو و نحوه پرداختن آن به واقعه تسخیر لانه جاسوسی آمریکا و جایزه اسکار این فیلم پرداخته شد .

رجایی فر ضمن انتقاد از ” آرگو ” گفت : این فیلم بر اساس واقعیت نیست ، در این فیلم رفتار مردم ایران در کوچه و بازار خشن و تهاجمی جلوه داده شده . وی اضافه کرد دریافت جایزه‌ی اسکار توسط آرگو در جایی که  هیچکاک ، چاپلین و کوبریک این جایزه را دریافت نکرده‌اند نشان از اهمیت این فیلم برای آمریکایی‌ها دارد .

دکتر حسن عباسی هم سینما را ابزاری قدرتمند در دست سیاستمداران غربی در دیپلماسی عمومی دانست و اضافه کرد : آنها در جنگ سرد فیلم ‌های جیمز باند ، مامور 007، رامبو و راکی را می‌ساختند و حالا به ساختن فیلم‌ های ضد ایرانی روی آورده‌اند که این نشان می‌دهد آمریکا توجه ویژه‌ای در این زمینه دارد.

به گزارش آرنا ، عباسی ضمن اشاره به اینکه هالیوودیسم امروزه محل اصلی عرضه ایسم‌ های فکری و فرهنگی مختلف تمدن غرب از اومانیسم و لیبرالیسم تا ایندیوژوالیسم است ادامه داد : در حوزه‌ی دیپلماسی عمومی در زمینه‌ی سینما بین ایران و آمریکا به عنوان دو قطب فکری و ایدئولوژیک جهان فضایی پیش آمده که قابل مقایسه با دیپلماسی پینگ‌پنگ در چین است و آرگو را باید در این ارتباط تفسیر کرد .

وی اضافه کرد : این فیلم کاملاً سیاسی است و جایزه گرفتن آن از خود فیلم سیاسی‌تر است. اینکه بانوی اوّل کاخ سفید جایزه این فیلم را اعلام می‌کند به عنوان یک نماد است.

argo

رجایی فر در پاسخ به این بخش از صحبت های عباسی گفت : به نظر من آرگو در پازل دیپلماسی عمومی نمی‌گنجد. چراکه با تحریف واقعیت کار را خراب می‌کند و با ادعاهای دعوت به مذاکره و گفتگوی سیاستمداران آمریکایی ناهمخوان است که عباسی پاسخ داد : روش آنها در دیپلماسیِ اکتیو به این شکل است ، آنها در هنگام مذاکره و امتیاز دادن یک فضای روانی ایجاد می‌کنند تا دست بالا را داشته باشند. مثلاً در حالی که این روزها گفتگوهای ایران و 5+1در آلماتی شروع شده آنها تحریم های جدیدی علیه ایران وضع میکنند .

عباسی ادامه داد : آنها از موضع تکبر این کار را میکنند مثلا در حالی که با روسیه درمورد سوریه به توافق میرسند اعلام میکنند به گروه های مخالف سوریه کمک مالی خواهند کرد . این نوع دیپلماسی آنهاست و با دیپلماسی ما که بر پایه دیپلماسی نبوی و علویست تفاوت دارد .

رجایی فر در بخش دیگری از صحبت های خود با اشاره به صحنه ای که فردی را با کت و شلوار به دار آویختند گفت : این نشانه اعدام بدون محاکمه در ایران است که با واقعیت سازگاری ندارد.

در بخش دیگری از این برنامه گزارش نقد و بررسی فیلم آرگو در دانشگاه صنعتی شریف با حضور معصومه ابتکار و نادر طالب‌زاده پخش شد .

در ادامه برنامه  رجایی فر خطاب به مجری برنامه گفت : جای رئیس شما آقای ضرغامی هم در این برنامه خالیست . ایشان خودشان از دانشجویان خط امام بودند و باید پاسخ دهند چرا با داشتن امکانات صدا و سیما تاکنون به ساختن فیلم‌هایی در این خصوص اقدام نشده و تنها به چند مستند تکراری و ملال‌آور بسنده شده است.

عباسی در بخشی از سخنان خود دلیل شکست عملیات نظامی آمریکا را اشتباه استراتژیک و ضعف لجستیک ارتش آمریکا خواند و ادامه داد : فرمانده آمریکایی چون میدانست 8 هلی کوپتری که آنها برای این عملیات در نظر گرفته اند در ایران میماند و منهدم خواهد شد اقدام به اعزام چند هلی کوپتر قدیمی برای این عملیات کرد که یکی از آنها در کرمان نشست و بقیه هم در صحرای طبس و در هنگام سوخت گیری و برخورد با هم منهدم شدند ، در حقیقت دلیل اصلی این حادثه طوفان شن نبوده و ما 21 سال است که این را میدانیم . وی ادامه داد این اراده خداست که دشمنان ما را از احمق ها قرار داده است . عباسی اضافه کرد آمریکایی ها برای سرپوش گذاشتن روی این اشتباه خود ، در اینکه دلیل اصلی این حادثه طوفان شن بوده با ما همراه شدند .

argo

رجایی فر در ادامه ضمن انتقاد از این بخش از اظهارات عباسی گفت : هیچ سند و مدرکی در این ارتباط منتشر نشده و نباید به این حرف ها استناد کرد . وی ضمن اشاره به سخنان حضرت امام واقعه طبس را معجزه الهی خواند و دلیل آن را طوفان شن دانست . عباسی هم در پاسخ گفت که من هم معتقدم معجزه الهی بوده در حقیقت اشتباه آن فرمانده آمریکایی هم اراده خداوند بوده است .

در ادامه برنامه عباسی در پاسخ به سئوالی در مورد اینکه چرا در حالی که سینماگران آمریکا آرگو را می‌سازند برخی از سینماگران ما در تلاش برای زیر پا گذاشتن خط قرمزهای فرهنگی و سیاسی هستند؟ گفت : استراتژی ما اقدام نامتقارن است و نباید با ساختن فیلم‌ هایی در پاسخ به آرگو وارد مقابله به مثل بشویم و بگذاریم آنها قاعده بازی را تعریف کنند و ما منفعلانه در مقام پاسخ برآییم . وی افزود ما با قواعد خودمان در زمین دشمن و در زمین خودمان بازی میکنیم . وی اضافه کرد : تاریخ انقلاب که تسخیر لانه جاسوسی بخشی از آن است ، دفاع مقدس گنجینه ای که هنوز باز نشده ، مساله فلسطین و بیداری اسلامی موضوعاتی است که می توانیم بوسیله آنها با قواعد خودمان پاسخ فیلم هایی نظیر آرگو را بدهیم .

argo iran usa hostages embassy 1979 2013 hollywood oscar ben affleck canada rescue mission

obama usa iran argo liberty escape