خانه / بخش 2) لانه جاسوسی آمریکا در ایران / 2)11) آرگو / آرگو argo تصویری شیطانی از نژادی از مردم، دین و فرهنگشان ارائه می دهد.

آرگو argo تصویری شیطانی از نژادی از مردم، دین و فرهنگشان ارائه می دهد.

آرگو تصویری شیطانی از نژادی از مردم، دین و فرهنگشان ارائه می دهد.

argo

«مانیتر»، روزنامه مستقل دانشگاه میسوری در مقاله ای تحت عنوان «هالیوود در فیلم هایش چون آرگو، اسلام را بدجلوه می دهد.

یکی از دانشجویان دانشگاه میسوری در مقاله ای تحت عنوان «هالیوود در فیلم هایش چون آرگو، اسلام را بد جلوه می دهد» که در رونامه «مانیتر»، روزنامه مستقل دانشگاه میسوری ایالات متحده آمریکا منتشر شد، نوشت: من همیشه عاشق فصل جوایز اسکار بودم، در مورد من به اشتباه قضاوت نکنید، به خوبی می توانم درک کنم کسانی را که جوایز اسکار را جوایزی پوچ و بیهوده می دانند درک کنم. به نظر آنها این جوایز یعنی اینکه عده ای از مردم پولدار و مشهور، یک تندیس طلایی کوچک را به افراد دیگری که پولدار و مشهورند، اعطاء می کنند. ولی برای من این یک جشن برای هنر و انسان هایی است که کار می کنند تا موقعیت بشر را از طریق سینما درک کنند و برای دیگران نیز توضیح دهند.

فیلم ها این فرصت را در اختیار مخاطبان قرار می دهد تا درباره مناطق دیگر دنیا و سبک زندگی رایج در آن ها، در حالیکه به آنها دسترسی ندارند، تحقیق و کند و کاش کنند، آنها می توانند از طریق سینما درباره دیگر انسان های کره خاکی تجربیات جدیدی به دست آورند.

ولی در این دوره از جوایز، دو فیلمی که به طور کلی این امکان ها را منتفی می کنند، فیلم های «آرگو» و «سی دقیقه پس از نیمه شب» هستند که هر دو در بخش جایزه اسکار بهترین فیلم سال، نامزد شدند، دو فیلمی که تصویری شیطانی از نژادی از مردم، دین و فرهنگشان، ارائه می دهند.

هر دو فیلم در خاورمیانه ساخته شده اند و داستان آنها براساس واقعیتی از شخصیت های آمریکایی است، فیلم «آرگو» به کارگردانی «بن افلک» نیز داستان تلاش سازمان سیا برای فراری دادن شش دیپلمات آمریکایی از ایران در جریان گروگان گیری سال 1979 میلادی است و کل فیلم درباره این است که چگونه این افراد می توانند توسط ماموران ایرانی شناخته شوند، از ایران می گریزند.

در این فیلم به جزء یک ایرانی که آنهم سارا خدمتکاری که در خانه سفیر کانادا کار می کنند، بقیه ایرانیان همه انسان های غیرمنطقی، دیوانه مسلک و تهدیدی جدی برای زندگی آمریکایی ها به تصویر کشیده شده اند.

فیلم «سی دقیقه پس از نیمه شب» نیز مرتکب جنایت مشابهی شده است، در این فیلم که داستان چگونگی به دام انداخت و کشتن «اسامه بن لادن» است، همه عرب ها افراد مشکوکی معرفی شده اند و دوباره تنها یک مرد عرب انسان خوبی است که آنهم در کل فیلم تنها کمتر از یک دقیقه به تصویر کشیده می شود که او نیز با آن نقش کوتاهش نمی تواند چهره بدی که از دیگر هم وطنانش تصویر شده است را اصلاح کند.

در یک صحنه از این فیلم حتی از چادر و برقع که گاهی اوقات زنان مسلمان آن را می پوشند، تصویری شیطانی ارائه می دهند؛ ماموران سازمان سیا از این پوشش به عنوان وسیله استتاری برای کشتن یک تروریست استفاده می کنند که در نهایت آنچه که در ذهن مخاطب القاء می شود این تصور است که زنان مسلمان همگی مشکوک اند و حجاب آنها مکانی برای مخفی کردن خشونت هاست.

برخی ممکن است، بگویند که چنین کلی نگری هایی ضروری است ولی در اکثر فیلم ها این مسئله ضروری به نظر می رسد که تعریف مشخصی از افراد شرور ارائه داده شود.

argo

تاثیر منفی چنین فیلم هایی را به عنوان مثال می توان در نظرسنجی های شبکه اجتماعی «توییتر» دید. به عنوان مثال، توییتری های طرفدار «سی دقیقه پس از نیمه شب»، در نظراتی که داده بودند من مخاطب را تا آنجا پیش می بردند که می خواستم تمام عرب ها را بکشم.

این فیلم ها به جای آنکه بحث درباره اختلافات وجود میان آمریکا و جهان عرب را برانگیزد، باعث ایجاد فضایی از ترس، تنفر و عدم اطمینان می شود، در نظر بگیرید که بحث های توییتر درباره هر دو فیلم «آرگو» و «سی دقیقه پس از نیمه شب»، چیزی در رابطه با تروریست های غیرقابل اعتماد نمی گویند بلکه به نژاد عرب در کلیت به عنوان افرادی تروریست نگریسته می شود.

این دو فیلم تنها نیستند: این دو بخشی از یک گرایش بزرگترند که دهه ها در جریان است، هالیوود همواره طی این همه سال کلمات «عرب»، «مسلمانان» و «خشونت» را با هم آمیخته است، نویسندگان و دیگر عوامل سازنده یک فیلم در هالیوود فراموش کرده اند که هر یک از این کلمات معنای مجزایی دارند.

argo

دانشجوی دانشگاه میسوری در پایان این مقاله اظهار امیدواری می کند: امیدوارم روزی برسد که فیلم های نژاد پرستانه ای چون «آرگو» را به مراسم اسکار راه ندهند، امیدوارم روزی برسد که هالیوود فیلم هایی بسازد که روی دیگر خاورمیانه را نیز نشان دهد، امیدوارم روزی برسد که فیلم هایی در هالیوود ساخته شود که بر چهره صلح آمیز اسلام تأکید کند، دینی که نشان دهنده نمود این آیه از قرآن است که : هر کس انسانی را بکشید، مثل این می ماند که همه انسان ها را کشته باشد و هرکس زندگی یک انسان را نجات دهد مثل این است که جان همه انسان ها را نجات داده باشد./

argo iran usa hostages embassy 1979 2013 hollywood oscar ben affleck canada rescue mission

obama usa iran argo liberty escape