خانه / بخش 2) لانه جاسوسی آمریکا در ایران / 2)11) آرگو / كیارستمی: آرگو یك فیلم سیاسی برای نابودی سینمای مستقل است

كیارستمی: آرگو یك فیلم سیاسی برای نابودی سینمای مستقل است

مادرید – ‘عباس كیارستمی’ كارگران ایرانی، فیلم ‘آرگو’ را یك فیلم سیاسی به منظور نابودكردن سینمای مستقل دانست و تصریح كرد:’این فیلم، دنیای سینما را نه بزرگ می كند و نه شگفت زده’.

argo

به گزارش ایرنا، خبرگزاری رسمی ‘افه’ اسپانیا گزارش داد: كیارستمی كه به عنوان مهمان ویژه چهارمین دوره جشنواره سینمایی ابن عربی و برگزاری كلاسهای فیلمسازی به شهر ‘مورسیا’ در جنوب شرقی اسپانیا سفر كرده است، در جمع خبرنگاران گفت:’من هنوز فیلم آرگو را ندیده ام اما در باره آن آنقدر شنیده ام كه انگار گویی این فیلم را دیده ام. متأسفانه این فیلمها همیشه كاركرد دارند و می‌‌گویند كه كارگردان كار خیلی‌ خوبی‌ انجام داده اما من معتقدم چیز خوبی‌ انجام نداده است.’

وی از اینكه در سینمای كنونی، تمركز بر سلیقه تماشاگر 16 ساله باب شده است، انتقاد كرد و اظهارداشت: با این وضعیت، سینمای مستقل هر بار بیشتر رو به فراموشی می رود.

كیارستمی گفت:’سیاستی كه اعمال می شود، این است كه سینمای مستقل را محو كنند.’

این كارگردان ایرانی خاطرنشان كرد: فیلم‌های بسیاری وجود دارند كه فقط به خاطر سوژه و داستان آن موفق هستند نه به خاطر كیفیتش و فیلم آرگو را نیز باید جزو آنها دانست.

‘آرگو’، محصول هالیوود و ساخته یك كارگردان یهودی تبار امریكایی به نام ‘بن افلك’ است كه امسال جایزه اسكار بهترین فیلم 2013 را بدست آورد.

این فیلم تلاش می كند با تركیب واقعیت و خیال، روایتی هالیوودی در مورد نجات شش دیپلمات امریكایی از ایران تحت پوشش ساخت یك فیلم ارایه دهد كه به گفته مقام های این كشور، در جریان تسخیر لانه جاسوسی امریكا در تهران از آنجا گریخته و به سفارتخانه های كانادا و انگلیس پناهنده شده بودند.

چهارمین دوره جشنواره سینمایی ‘ابن عربی’ موسوم به ‘ایباف’ از روز گذشته به مدت یك هفته در شهر مورسیا با نمایش فیلمهایی در باره ‘سفر و خلاقیت’ آغاز شده است و فیلم ایرانی ‘یك حبه قند’ ساخته ‘رضا میركریمی’ فیلمساز ایرانی نیز به همراه آخرین فیلم كیارستمی با عنوان ‘مثل یك عاشق’ در آن حضور دارد.

فیلم ‘یك حبه قند’ از سوی آكادمی سینمای هالیوود برای رقابت در بخش بهترین فیلم خارجی اسكار انتخاب شده بود اما ایران در اعتراض به حضور آرگو، از ادامه رقابتها كنار كشید.

كیارستمی امسال برای دومین سال پیاپی به عنوان مهمان ویژه و برگزاری كلاسهای فیلمسازی برای علاقه مندان به سینما از كشورهای مختلف جهان به مورسیا آمده است.

بنا به گزارشها، در كلاس‌های او هشت فیلمساز ایرانی نیز به دعوت جشنواره ابن عربی‌ شركت كرده اند.

كیارستمی به خبرنگاران گفت:’ نسبت به این كلاس‌ها احساس علاقه و دلبستگی می‌‌كنم زیرا اینجا همه چیز خانوادگی و دوستانه است؛چیزی كه من آن را دوست دارم ‘.

وی افزود: من در كلاس‌ها نحوه درست كردن یك فیلم مستقل را با امكانات كم آموزش می دهم زیرا معتقدم نسل سینمای مستقل در جهان در حال انقراض است.

گزارش های برگزاركنندگان فستیوال ابن عربی نشان می دهد كه شركت كنندگان در كلاس های كیارستمی ظرف مدت 10 روز بدون هیچ داستان از پیش تعیین شده و كمك مالی، اقدام به ساخت فیلم می كنند و معمولا، فیلمهای خوبی نیز در آن تولید می شود.

این كارگردان ایرانی در این باره گفت: متاسفانه اكنون سینما فقط با ابراز احساسات دروغ و برگرفته از سرمایه داری كه هر بار كیفیت كمتری دارد، مورد حمایت قرار می‌‌گیرد.

وی یادآور شد: در چنین شرایطی، كلاسهای فیلمسازی از جمله كلاس‌های این دوره، یك تلاش برای داشتن تجربه سینمای بدون وابستگی، جشنواره هایی نظیر فستیوال ابن عربی‌ و زنده نگه داشتن امید به آینده سینما است.

چهارمین دوره جشنواره سینمایی ابن عربی‌ كه فستیوالی دور از سینمای تجاری به شمار می رود، شب گذشته با نمایش فیلم ‘مثل یك عاشق’ آخرین ساخته كیارستمی آغاز شد.

این فیلم در ژاپن ضبط شده است و در آخرین دوره فستیوال فیلم ‘كن’ فرانسه نیز حضور داشت اما هنوز در اسپانیا روی پرده سینما‌ نرفته است.

argo

بنا به گزارشها، بسیاری از سازندگان، تولیدكنندگان، فیلمسازان و طرفداران سینما كه شب گذشته در سالن آرشیو فیلم مورسیا گرد هم آمده بودند، از كار این فیلمساز ایرانی لذت بردند.

جشنواره ابن عربی قرار است امسال جایزه افتخاری چهارمین دوره خود را به ‘جان كلود كاریه’ هنرمند و فیلمنامه نویس فرانسوی اعطا كند. این جایزه در سه دوره نخست برگزاری فستیوال به ترتیب به ‘مجید مجیدی’ ، ‘ویتوریو استورارو’ فیلمبردار معروف ایتالیایی و عباس كیارستمی تعلق گرفته است.

در بخش رسمی این جشنواره كه تا روز یكشنبه آینده ادامه دارد، 30 فیلم از میان 300 فیلم رسیده از 50 كشور جهان با یكدیگر رقابت می كنند.

بخش رسمی جشنواره ابن عربی به چهار گروه فیلم های بلند تخیلی، مستند بلند، فیلم كوتاه تخیلی و مستند كوتاه تقسیم می شود و برندگان آن جوایزی بین سه هزار تا یكهزار یورو دریافت خواهند كرد.

بر اساس این اطلاعیه، ‘جایزه جوان’ جشنواره ابن عربی نیز توسط هیات داوران دانش آموزان مقاطع راهنمایی و متوسطه ایالت مورسیا به فیلم های كوتاه ‘بخش عمومی’ و ‘سمینار فیلم عباس كیارستمی’ اعطا خواهد شد.

جشنواره ابن عربی همچنین فعالیت هایی را برای حمایت از متخصصان صنعت فیلمسازی طراحی كرده است كه از جمله آنها، برنامه مكاتب سینما است و بر اساس آن، ‘نخستین مجمع بین المللی مكاتب سینمایی’ با هدف تبادل نظر در باره ایده ها و تجربه ها بین دانشجویان رشته سینما در اروپا و امریكا به همراه پخش آثاری از مدرسه بین المللی سینما و تلویزیون سان آنتونیو د لس بانیوس در كوبا، مدرسه ارشد سینما و هنرهای سمعی و بصری كاتالونیای اسپانیا، مدرسه ملی سینما، تلویزیون و تئاتر لئون شیلر لهستان، مدرسه ارشد هنری اوپورتو پرتغال و دانشگاه هنر و طراحی، كالج سینمای ژنو سوییس برگزار می شود.

‘نشست كارگردانان’ با حضور كیارستمی، ‘آنخل كینتانا’ از اسپانیا، ‘پدرو كاستا’ از پرتغال و ‘خایمه روسالس’ از اسپانیا از دیگر برنامه های چهارمین جشنواره سینمایی ابن عربی اعلام شده است.

‘ابن عربی’، عارف، فیلسوف، شاعر، جهانگرد و دانشمند مسلمان اندلسی بود كه در سال 1165 میلادی در شهر مورسیا تولد یافت و همه زندگی اش را به سفر در اندلس (اسپانیای امروزی)، شمال آفریقا، مصر، فلسطین و دیگر كشورهای خاورمیانه گذراند و پس از بازدید از شهرهای مهمی نظیر قاهره، بیت المقدس، مكه، بغداد، موصل و دمشق، در سال 1240 میلادی درگذشت. اهمیت آثار او بیشتر به دیدگاه ها و تفكراتش در باره سفر اعم از سفر جغرافیایی و معنوی است.

انتهای خبر / خبرگزاری جمهوری اسلامی (ايرنا) /

argo iran usa hostages embassy 1979 2013 hollywood oscar ben affleck canada rescue mission

obama usa iran argo liberty escape