یکشنبه , ۲ اردیبهشت ۱۳۹۷
قالب وردپرس درنا توس
خانه / بخش 2) لانه جاسوسی آمریکا در ایران / 2)11) آرگو / فیلم ضد ایرانی که صدای سفیر کانادا را نیز درآورد!

فیلم ضد ایرانی که صدای سفیر کانادا را نیز درآورد!

argo

سفیر وقت کانادا در زمان انقلاب و تسخیر لانه جاسوسی، در خصوص فیلم ضد ایرانی آرگو اعلام کرد: فیلم «آرگو» حق مطلب را در رابطه با مسیر طولانی انقلاب اسلامی ایران ادا نکرد و مردم ایران را به گونه‌ای که حقیقت ندارد به تصویر کشیده است.

به گزارش اشاره نیوز فیلم آرگو روایتگر اوایل انقلاب اسلامی و تسخیر لانه جاسوسی و تبعات آن از جمله فرار شش کارمند(جاسوس) آمریکایی و پناه بردن ایشان به سفارت کانادا است. این شش کارمند(جاسوس) بعداً توسط سفارت کانادا از ایران فراری داده می شوند و فیلم حول این محور می گردد.

اما «کنت دوگلاس تیلور» سفیر وقت کانادا در ایران و سیاستمدار کانادایی که در حال حاضر مدیر یک مؤسسه تجاری در کانادا است، در سال 1979 میلادی سفیر دولت کانادا در تهران بود، نقش اساسی در فرار این این جاسوسان داشته است.

وی شش نفر از گریختگان از اشغال سفارت آمریکا در تهران را در خانه های امن سفارت مخفی کرده و پس از 79 روز آنها را به‌ کمک ماموران آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) از ایران خارج نمود.

«تیلور» فیلم ضد ایرانی آرگو را دیده و موضوع جالب این است، علی‌رغم آنکه تصویری که از او در فیلم آرگو به چشم می‌خورد چهره مثبتی است ولی او یکی از منتقدان این فیلم است.

«تیلور» کلیت فیلم «آرگو» را تحریف‌کننده حقایق تاریخ انقلاب اسلامی ایران و مردم این کشور می‌داند.

او در این باره می‌گوید: فیلمنامه‌نویس نامزد اسکار فیلم آرگو، درباره آنچه که در فیلم «آرگو» می‌گوید، هیچ ایده و آگاهی خاصی ندارد.

«کن تیلور» در سخنرانی که پنج‌شنبه گذشته در جمع دانشجویان دانشگاه ریرسون تورنتو ضمن اشاره به این مطلب که کتابخانه‌های زیادی در آمریکا وجود دارد که چهره‌ای ساختگی و کاملا سیاه و سفید از مردم ایران ارائه می‌دهند، گفت: پس از اینکه فیلم «آرگو» را دیدم، به نظرم رسید که در این فیلم تنها مهارتی و هنری که به عنوان سفیر کانادا داشته‌ام، باز و بسته کردن در بوده است، البته به زودی مستندی وارد بازار می‌شود که در رابطه با نقش من در ماجرای فرار شش آمریکایی از ایران و همچنین موقعیت من در ایران، نگاه موجه‌تری به مخاطب ارائه خواهد داد.

وی افزود: چیز عجیب و گیج‌کننده‌ای که در فیلم «آرگو» وجود دارد ، این است که فیلمنامه‌نویس هالیوودی این فیلم نسبت به این موضوع تاریخی هیچ علم و آگاهی نداشته، آنچنان‌که در صحنه پایانی ادعا می‌شود که من ظرف نیم‌ساعت با قطار از تهران فرار کرده‌ام در حالی‌که برای سه سال هیچ قطاری از تهران به هیچ کجای تهران سفر نداشته است.

«تیلور» گفت: ادعا می‌شود این فیلم با هدف سرگرمی ساخته شده ولی باید بگویم که آنچه که در این فیلم موج می‌زند، ارزش سرگرمی در سینما را نیز به انحراف کشیده است.

وی اذعان داشت: فیلم «آرگو» حق مطلب را در رابطه با مسیر طولانی انقلاب اسلامی ایران ادا نکرد و مردم ایران را به گونه‌ای که حقیقت ندارد به تصویر کشیده است.

سفیر سابق کانادا در ایران در پایان متذکر شد: فیلم «آرگو» فرصت دیدن روی دیگری از جامعه ایرانی را از مخاطب می‌گیرد که این واقعا تاسف‌برانگیز است، در این فیلم می‌شد بیشتر به چهره سنتی و مهمان‌‌نواز مردم ایران پرداخته می‌شد، باید در این فیلم کمی جانب عدالت و امید نسبت به این مردم رعایت می‌شد، انقلاب آنها و حمله آنها به سفارت تنها یک تظاهرات خشونت‌آمیز برای هیچ و پوچ نبود.

فیلم سینمایی «آرگو»، روایتی هالیوودی از واقعه تاریخی تسخیر لانه جاسوسی آمریکا به دست دانشجویان ایرانی و همچنین فرار شش تن از کارکنان این سفارتخانه از ایران به دست یکی از ماموران سازمان سیا است.

این فیلم محصول کمپانی صهیونیستی «برادران وارنر» است که پیش از این فیلم ضد ایرانی «300» را در کارنامه کاری خود داشته و اکنون نیز در حال ساختن قسمت دوم این مجموعه است.