مطالب تصادفی
Home / بخش 5) جنگ تحمیلی / 5)9) خرمشهر و حماسه جاودان مقاومت در اين شهر / شهید محمد جهان آرا فرمانده شهید سپاه خرمشهر در دوران مقاومت، به روایت حضرت آیت الله خامنه ای

شهید   محمد جهان آرا به روایت حضرت آیت الله خامنه ای

شهید   محمد جهان آرا به روایت حضرت آیت الله خامنه ای

شهید محمد جهان آرا به روایت حضرت آیت الله خامنه ای

من مایلم این‌جا یادى از «محمد جهان‌آرا» شهید عزیز خرمشهر و شهدایى كه در خرمشهر مظلوم آن‌طور مقاومت كردند بكنم. آن‌روزها بنده در اهواز از نزدیك شاهد قضایا بودم. خرمشهر در واقع هیچ نیروى مسلحى نداشت؛ نه كه صدوبیست هزار نداشت بلكه ده هزار، پنج هزار هم نداشت. چند تانك تعمیرى از كار افتاده را مرحوم شهید «اقارب‌پرست» – كه افسر ارتشى بسیار متعهدى بود – از خسروآباد به خرمشهر آورده بود، تعمیر كرد. (البته این مال بعد است. در قسمت اصلى خرمشهر كه نیرویى نبود).

jahan ara12 شهید   محمد جهان آرا به روایت حضرت آیت الله خامنه ای - خرمشهر شرقی بازدید آیت الله خامنه ای همراه با محمد جهان آرا از مواضع صدامیان در آن سوی رود کارون

jahan ara12 شهید محمد جهان آرا به روایت حضرت آیت الله خامنه ای – خرمشهر شرقی بازدید آیت الله خامنه ای همراه با محمد جهان آرا از مواضع صدامیان در آن سوی رود کارون

محمد جهان‌آرا و دیگر جوانان ما در مقابل نیروهاى مهاجم عراقى – یك لشكر مجهز زرهى عراقى با یك تیپ نیروى مخصوص و با نود قبضه توپ كه شب و روز روى خرمشهر مى‌بارید – سى و پنج روز مقاومت كردند. همان‌طور كه روى بغداد موشك مى‌زدند، خمپاره‌ها و توپهاى سنگین در خرمشهر روى خانه‌هاى مردم مرتب مى‌باریدند. با این‌حال جوانان ما سى و پنج روز مقاومت كردند؛ اما بغداد سه روزه تسلیم شد! ملت ایران! به این جوانان و رزمندگانتان افتخار كنید. بعد هم كه مى‌خواستند خرمشهر را تحویل بگیرند، دوباره سپاه و ارتش و بسیج با نیرویى به‌مراتب كمتر از نیروى عراقى رفتند خرمشهر را محاصره كردند و حدود پانزده هزار اسیر در یكى دو روز از عراقیها گرفتند. جنگ تحمیلى هشت ساله‌ى ما، داستان عبرت‌آموز عجیبى است. من نمى‌دانم چرا بعضیها در ارائه‌ى مسائل افتخارآمیز دوران جنگ تحمیلى كوتاهى مى‌كنند.

بیانات در خطبه‌هاى نماز جمعه‌ى تهران 1382/1/22

jahan ara   شهید   محمد جهان آرا به روایت حضرت آیت الله خامنه ای

jahan ara شهید محمد جهان آرا به روایت حضرت آیت الله خامنه ای

قسمتی از وصیت‌نامه فرمانده شهید:

ای امام! تا لحظه‌ای كه خون در رگ‌های ما جوانان پاك اسلام وجود دارد، لحظه‌ای نمی‌گذاریم كه خط پیامبرگونه تو كه به خط انبیاء و اولیاء وصل است به انحراف كشیده شود. ای امام! من به عنوان كسی كه شاید كربلای حسینی را در كربلای خرمشهر دیده‌ام، سخنی با تو دارم كه از اعماق جانم و از پرپر شدن جوانان خرمشهری برمی‌خیزد و آن، این است؛ ای امام! از روزی كه جنگ آغاز شد تا لحظه‌ای كه خرمشهر سقوط كرد، من یك‌ماه بطور مداوم كربلا را می‌دیدم. هر روز كه حمله‌ی دشمن بر برادران سخت می‌شد و فریاد آن‌ها بی‌سیم را از كار می‌انداخت و هیچ راه نجاتی نبود به اتاق می‌رفتم، گریه را آغاز می‌كردم و فریاد می‌زدم ای رب العالمین بر ما مپسند ذلت و خواری را.

About سید محمد هاشم پوریزدانپرست