عقاب در آتش، روایتی از شکست تهاجم نظامی آمریکا در طبس

نویسنده: عباس آقايي

تاریخ انتشار: مرداد 1385

معرفی کتاب:

عقیده‌ی دیرین و راستین مسلمانان بلکه همه‌ی موحدان برآن است که عالم، عرصه و صحنه‌ی تحقق یافتن سنت‌های الهی است. سنت‌های تحویل و تبدیل‌ناپذیری که همواره در هر دوره به شکلی، نگاهبان حق و حقیقت و اداره کننده‌ی باطنی تحولات و تغیرات‌اند. انقلاب اسلامی ایران، همان‌گونه که آیه و مصداقی از سنت فتح و نصرت مستضعفان می‌باشد، در درون خود آیینه و مجلای ده‌ها نقطه‌ی عطف از تاریخ سیطره و حاکمیت خط حقیقت بر جریان باطل و تبار شیطان است و برای آنان که قیام را بر قعود ترجیح داده‌اند، در قالب هدایت‌ها و امدادهای غیبی و خفی، ظاهر می‌گردد. واکنش‌ها، مقاومت‌ها و توطئه‌هایی را که علیه پیروزی و تداوم انقلاب اسلامی در ایران به انجام رسید می‌توان در سه دوره‌ی «پیروزی تا آغاز تجاوز نظامی»، «جنگ تحمیلی» و «پس از قطعنامه» بررسی کرد که به ترتیب صبغه و صورت «نفاق و نفوذ، حذف از درون»، «تهاجم نظامی _ امنیتی» و «اقتصادی _ فرهنگی» داشته است. جدی‌ترین تحولات دوره‌ی اول، تسخیر انقلابی سفارت آمریکا توسط دانشجویان پیرو خط امام در 13 آبان 1358 بود که در واکنش به عمق توطئه‌گری و اخلال در نظم سیاسی کشور و منطقه، به‌وسیله‌ی جاسوسان این لانه‌ی قدیمی آمریکایی‌ها صورت گرفت. به این خاطر، ایالات متحده سخت متحیر شد و حمله به ایران را به اجرا گذاشت که به ظاهر، برای نجات دیپلمات‌های به گروگان گرفته شده بود اما همراه با حمله به موقعیت‌های حیاتی پایتخت، تجاوز به تمامیت ارضی یک کشور مستقل را در پی داشت؛ اما نهایت به یک رسوایی بزرگ بین المللی تبدیل شد. این کتاب به شرح ماجرای شکست تجاوز نظامی آمریکا در صحرای طبس در اثر گرفتار شدن در توفان شن می پردازد. مرکز اسناد انقلاب اسلامی امید دارد با تألیف و انتشار این اثر، که روایتی مختصر از شکست سنگین این دسیسه در صحرای طبس است، در تبیین عینی حقیقت انقلاب اسلامی به‌خصوص برای مخاطبان جوان خود، گامی برداشته باشد.

به بهانه سی چهارمین سالگرد شکست مفتضحانه آمریکا در کویر طبس ، خاطرات مرحوم حجت الاسلام و المسلمین، سید مصطفی رضوی حیدری فرمانده کمیته انقلاب اسلامی و آزاده و جانباز30% انقلاب، امام جمعه فقيد شهرستان فريمان و فرمانده کميته انقلاب اسلامي شهرستان طبس و اولین مسئولی که در سال 1359 در محل حادثه حضور یافت، از حمله نظامي آمريکا در کوير طبس