رمز گشایی کارتر رئیس جمهور اسبق آمریکا در دوران تسخیر لانه جاسوسی از شکست خود در انتخابات دور دوم در سال 1980 آمریکا

رمز گشایی کارتر رئیس جمهور اسبق  آمریکا در دوران تسخیر لانه جاسوسی از شکست خود در انتخابات دور دوم در سال 1980 آمریکا

رمز گشایی کارتر رئیس جمهور اسبق  آمریکا در دوران تسخیر لانه جاسوسی از شکست خود در انتخابات دور دوم در سال 1980 آمریکا

رئیس جمهور اسبق آمریکا اعتراف کرد که علت اصلی شکستش در انتخابات ریاست جمهوری سال 1980 ناتوانی دولتش در بازگرداندن گروگانهای این کشور از ایران بوده است.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از آسوشیتدپرس، “جیمی کارتر” رئیس جمهور اسبق ایالات متحده با اشاره به قضیه گروگانگیری کارکنان سفارت این کشور در ایران، معامله با دولت جمهوری اسلامی را اقدامی درست ارزیابی کرد.

وی که در بین خبرنگاران در شمال تایلند سخن می گفت، افزود: هیچ موردی جهت پشیمانی درباره مذاکره با تهران که بیش از سی سال پیش برای آزادی گروگانها توسط دولت وی انجام شد وجود ندارد.

کارتر در عین حال اعتراف کرد که ناکامی دولتش در بازگرداندن گروگانهای آمریکایی به کشور به ویژه شکست عملیات دلتا(شکست مفتضحانه در صحرای طبس) که طی آن شماری از نظامیان این کشور کشته شدند، سبب پیروزی “رونالد ریگان” در انتخابات سال 1980 آمریکا شده است.

این در حالی است که 52 کارمند سفارت آمریکا در تهران پس از بازداشت شدن در تاریخ چهارم نوامبر سال 1979 به دست دانشجویان پیرو خط امام(ره) ، پس از 444 روز و درست دقایقی پس از اجرای مراسم سوگند ریاست جمهوری ریگان در 20 ژانویه سال 1981 آزاد شدند.

کارتر در مراسم بازگشایی مرکز امور بشردوستانه در تایلند خاطرنشان کرد: شک ندارم که اصلی ترین عامل شکست من مسئله گروگانها در ایران بود. وی در عین حال یاد آور شد که اگر نیروهای آمریکایی می توانستند در عملیات دلتا(واقعه طبس) گروگانها را آزاد کنند، وی مجددا به ریاست جمهوری آمریکا می رسید.

گفتنی است نارضایتی‌های عمومی از تورم بی سابقه اقتصادی در دهه 1970 میلادی، صف‌های طولانی در مقابل پمپ بنزین‌ها و بحران سیاسی واشنگتن بر سر گروگان‌های آمریکایی در ایران نیز از جمله مشکلات فرا روی کارتر بودند که در نهایت شکست وی در انتخابات سال 1980 را رقم زدند.

به بهانه سی چهارمین سالگرد شکست مفتضحانه آمریکا در کویر طبس ، خاطرات مرحوم حجت الاسلام و المسلمین، سید مصطفی رضوی حیدری فرمانده کمیته انقلاب اسلامی و آزاده و جانباز30% انقلاب، امام جمعه فقيد شهرستان فريمان و فرمانده کميته انقلاب اسلامي شهرستان طبس و اولین مسئولی که در سال 1359 در محل حادثه حضور یافت، از حمله نظامي آمريکا در کوير طبس