طبس – بنی صدر و طبس و هاشمی رفسنجانی و تجاوز آمریکائیها و بمباران هلی کوپترهای بجا مانده

بنی صدر و  طبس و هاشمی  و تجاوز آمریکائیها و بمباران هلی کوپترهای بجا مانده

بنی صدر و  طبس و هاشمی رفسنجانی  و تجاوز آمریکائیها و بمباران هلی کوپترهای بجا مانده

رفسنجاني از ابوالحسن بني‌صدر خواست دلايل بمباران بالگردهاي آمريكايي را بازگو كند، ايرنا

تهران ، خبرگزاري جمهوري اسلامي ‪۸۵/۰۲/۰۸

“اكبر هاشمي رفسنجاني” رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام روز جمعه از “ابوالحسن بني‌صدر” خواست كه “دلايل بمباران بالگردهاي آمريكايي در جريان واقعه طبس را بازگو كند”.

‪ ۲۶سال پيش در پنجم ارديبهشت ماه سال ‪ ،۱۳۵۹دولت آمريكا با هواپيماي‌هاي نظامي و بالگرد، به طور مخفيانه وارد بيابان‌هاي كويري اطراف طبس در استان يزد شد تا گروگانهاي آمريكايي اسير در سفارت آمريكا در تهران را آزاد كند.

اين عمليات با وقوع طوفان شن شكست خورد.

امام جمعه موقت تهران در خطبه دوم نماز جمعه در اجتماع نمازگزاران تهران در دانشگاه تهران گفت: عده‌اي احتمالا در ارتش و نيروهاي نظامي ان زمان بودند كه شناسايي نشدند و مسئله نامشخص پرونده از همانجا اغاز شد.

“هاشمي رفسنجاني” با وقايع نگاري حادثه طبس و بيان اينكه “پس از شكست عمليات چند بالگرد زمين گير شد و اسنادي بجا ماند”، گفت: با زمين گير شدن اين بالگردها، بني صدر كه آن موقع رييس جمهوري و فرمانده كل قوا بود، دستور بمباران منطقه را صادر كرد.

وي افزود: من مامور شدم بررسي كنم كه علت بمباران چه بوده است؟ آمريكاييان كه رفته بودند، چه ضرورتي براي بمباران منطقه وجود داشت؟ خطيب جمعه تهران با بيان اينكه “اتفاقي مهمي رخ داد و البته توجيه شد”، گفت: شهيد منتظر قائم كه از يزد براي بررسي موضوع به منطقه اعزام شد در جريان اين بمباران شهيد و بسياري از اسناد بجا مانده از ميان رفت.

رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام، افزود: براي پاسخ به اين سووال مهم تحقيقات زيادي صورت گرفت، اما به نتيجه‌اي منجر نشد و خوب است آقاي بني‌صدر اين موضوع را توضيح دهد.

“هاشمي رفسنجاني” گفت: طرح آمريكاييان به قدري دقيق و حسابشده بود كه تا لحظه اتفاق هيچكس در جمهوري اسلامي ايران به صورت احتمال نيز آن را مطرح نمي‌كرد.

تبليغات خبرنامه گويا

advertisement@gooya.com

وي گفت: نافرجامي اين طرح، شكست بزرگي براي آمريكا بود كه تلاش داشت خود را ابرقدرت دنيا معرفي مي‌كرد و افتخار بزرگي براي ايران شد.

امام جمعه موقت تهران گفت: اگر اين طرح به فرجام مي‌رسيد، اعتبار ما خدشه دار مي‌شد، روحيه ملت آسيب مي‌ديد و روحيه آمريكاييان بسيار بالا مي‌رفت و حادثه بسيار تلخي مي‌شد.

رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام، گفت: در اين طرح، جاسوسان آمريكايي در ايران فعال بودند و عده‌اي احتمالا در ارتش و نيروهاي نظامي به آنان كمك مي‌كردند كه شناسايي نشدند و مساله ما از همانجا شروع شد.

“هاشمي رفسنجاني” از فردي بنام “علي اسلامي” نام برد و گفت: او جزو خلق مسلمان بود و فتنه آذربايجان را به راه انداخته بود. او مامور تداركات آمريكاييان بود.

وي افزود: خداوند نمي‌خواست كه اين ننگ براي انقلاب ايران باقي بماند كه جمهوري اسلامي ايران در كنترل مرزها ناتوان است و به همين دليل با امداد غيبي عمليات آمريكاييان با شكست مواجه شد.

به بهانه سی چهارمین سالگرد شکست مفتضحانه آمریکا در کویر طبس ، خاطرات مرحوم حجت الاسلام و المسلمین، سید مصطفی رضوی حیدری فرمانده کمیته انقلاب اسلامی و آزاده و جانباز30% انقلاب، امام جمعه فقيد شهرستان فريمان و فرمانده کميته انقلاب اسلامي شهرستان طبس و اولین مسئولی که در سال 1359 در محل حادثه حضور یافت، از حمله نظامي آمريکا در کوير طبس