خانه / بخش 2) لانه جاسوسی آمریکا در ایران / 2)4) زندگی نامه شهداي گرانقدر دانشجوي پیرو خط امام / 2)4)2) شهيد حسين بسطامي / خصوصیات اخلاقی شهید حاج غلامحسین بسطامی دانشجوی دانشگاه امیرکبیر، فرمانده سپاه سوسنگرد و دانشجوی پیرو خط امام

خصوصیات اخلاقی شهید بسطامی

شهید حسین بسطامی

جهت آشنایی بیشتر با ابعاد مختلف روحی و معنوی این شهید بزرگوار شمه ای از خصوصیات اخلاقی وی را از زبان خانواده شهید و نیز دوستان آن عزیز در زیر می آوریم.

از خصوصیات بارز حسین علاقه و همت او نسبت به افزودن معنویات و ارزشهای والای انسانی در وجود خود بود. این کار را با خواندن قرآن و نمازهای همراه با توجه و حضور قلب و به موقع و نیز سجده های طولانی و مناجات در دل شب و با وضو بودن در همه حال انجام میداد. او همواره به یاد خدا بود و در کارهایش او را ناظر اعمال خود میدانست حسین همواره بر آن بود که از گناهان صغیره و کبیره دوری کند. علی الخصوص ترس زیادی از ریا داشت که مبادا ارزش اعمال او را از بین ببرد. حسین مسئولیتهایی را که بعهده داشت از اغلب دوستان و حتی خانواده خود پنهان می کرد. او حتی مجروح شدنش را نیز حتی المقدور پنهان میکرد. هنگامی که او دست راستش مجروح و درون آن میله کار گذاشته بودند که دو سر آن بیرون بود به زیات ثامن الائمه (ع) مشرف میشود ، در شلوغی حرم مادرش به او میگوید : « چون حرم شلوغ است ممکن است میله ها به بدن و یا لباس مردم گیر کند و دستت درد بیاید ، دستت را بالا بگیر.» حین در پاسخ میگوید : « دستم را بالا نگهدارم که بگویند مجروح جنگی است نه من اینکار را نمی کنم.» او اغلب دست مجروحش را زیر لباس پنهان میکرد تا کسی متوجه نشود.

از دیگر خصوصیات حسین تحمل و بردباری او در مقابل مصائب و سختیها بود. حسین کمتر از سختیهایی که در جبهه کشیده بود صحبت میکرد ، چه در اوائل جنگ که کمبود و نارسایی زیادی بود و چه آن روز که عراق با تانکهایش 7 بار وارد سوسنگرد شد و رزمنده ها با دست خالی و یا با سلاح سبک در مقابلشان ایستادند و چه روزهایی که در بیمارستان بود و دستش بشدت آسیب دیده بود. هیچکدام از این سختیها او را وادار نکرد که لب به اظهار ناراحتی بگشاید.

حسین از خرجهای اضافی و اسراف نفرت داشت. اگر در سفره دو نوع غذا وجود داشت ناراحتی در چهره او نمایان میشد و از اینکه از هر دو نوع غذا بخورد کراهت نشان میداد.

حسین انس عجیبی با جبهه گرفته بود. آنزمان که مجروح شده بود و اجبارا برای مدتی از جبهه دور بود ، تب و تاب دوباره به جبهه رفتن در کردار و رفتار او تاثیر زیادی گذاشته بود.

حسین قبل از اینکه وارد دانشگاه شود در همان سنین نوجوانی در جهت آموختن مسائل سیاسی و دینی فعال بود و با آگاهیهایی که کسب نمود خیلی زود کینه عمیقی نسبت به رژیم منفور سابق پیدا کرد. در اینجا مناسب است خاطره ای را به نقل یکی از دوستانش ذکر کنیم.

« رژیم سابق در جهت عوام فریبی و کسب وجهه اسلامی برای خود اقدام به نصب قاب عکس محمد رضای ملعون در حال احرام ، در داخل مسجد امام شهر (شاهرود) نموده بود شهید حسین به اتفاق دو نفر از دوستانش تصمیم می گیرند که یک شب وارد مسجد شده و عکس را پایین بیاورند. در آن شب حسین پس از پایین آوردن قاب عکس ، عکس را از داخل قابل بیرون آورده و معدوم می کند ولی قاب عکس را بصورت سالم در یکی از کمدهای مسجد پنهان می کند. نکته در اینجاست که او عکس را از بین میبرد ولی قاب آن را که متعلق به مسجد بود در مسجد باقی میگذارد.»

حسین در این اواخر حالات روحانی خاصی داشت. یک روز نبود که در مسجد سوسنگرد یا در شاهرود در حال نماز گریه نکند ، حالت نماز خواندنش همیشه ورد زبان دوستان او بود وقتی نماز میخواند همه جلب وی میشدند. حالت خضوع و خشوعش زبانزد بود.

این اواخر این اشعار را زمزمه می کرد :

کنونت که چشم است اشکی ببار /
کنون بایدت عذر و تقصیر گفت /
غنیمت شمار این گرامی نفس /
زبان در دهان است عذری بیار
نه چون نفس ناطق ز گفتن بخفت
که بی مرغ قیمت ندارد قفس

عاقبت حسین که عاشق دوست بود و راضی به رضای او عاشقانه به نظاره نشست (شهید نظر می کند به وجه الله) و به آرزویی که سالها در دل پرورانده بود نائل شد. حسین به مولایش امام حسین (ع) اقتدا و جان خود را قربان دوست کرد. خداوند وحش را غریق رحمت و مقامش را متعالی بفرماید. و ما را از وفاداران به اسلام و طریقه شهدای اسلام قرار دهد.

بسم رب الشهدا و الصدیقین

شهید عزیز و محجوب حاج غلامحسین بسطامی علاوه بر اینکه در صحنه نبرد رزمنده ای پرتوان و جان برکفی ایثارگر بود بهره مند از طبعی لطیف و سرشار و قلمی روان و روشنگر نیز بوده است ، از شهید بسطامی نوشته های نسبتا زیادی به یادگار مانده است که غالب آنها را آن شهید بزرگوار در مدت زمانی که در جبهه­های جنگ تحمیلی حضور داشت برشته تحریر درآورده است.

از لابلای مطالب و مضمون نوشته های بجا مانده از آن شهید پاک میتوان پی به اصالت و نجابت و در عین حال فهم و کمال و ایمان قرص و محکم او برد. هر کدام از نوشته های حسین می تواند درسی باشد برای آنان که شیته حسین بوده اند و شده اند. روح و جوهره مطالب به یادگار مانده از شید حسین مقتبس از روح پیام سالار شهیدان و سرور آزادگان حسین بن علی (ع) می باشد.

در اینجا ما گزیده ای از نوشته های این شهید بزرگوار را می آوریم تا انشاءالله مطالعه آنها راه حسین را پر رهرو سازد. و توفیق گام زدن در طریقه و طریقه شهیدان را نصیب دیگران نیز بسازد :

« امام حسین کسی است که 15 قرن پیش راه سرخ شهادت را برای جهانیان باز کرد و خود او پیشگام این خط گردید او با اوج مظلومیتش اوج ظالمیت را برانداخت انسانی بزرگ که عظمتش چشم جهانیان را خیره کرد ، انسانی بزرگ که الگوی تمام آزادگان تاریخ است. سرور آزادگان است ، مظهر ایثار است ، مظهر شجاعت است ، کسی که چراغ راه بشریت قرار گرفت.»

سپاه ارگانی است که اعتقاد به این خط دارد و چنین رهبری را الگوی خود قرار داده است ، برادران سپاه امروز به این رهبر بزرگ اقتدا کرده اند و آنها نیز فریاد می زنند « هیهات منّا الذله ، آنها نیز مانند رهبرشان حسین (ع) که می گفت : « ان کان دین محمد لم یستقم الا بقتلی فیا سیوف خذینی» میگویند : اگر دین اسلام پاینده نمیماند و حاکم نمیگردد اگر خط امام عزیزمان که همان خط امام حسین (ع) است حاکم نمیگردد مگر با خون دادن ما و کشته شدن ما ، پس از گلوله ها و توپها و … ببارید و اگر می توانید ما را بکشید ای ظالمین ، ای کفار بیایید به میدان و ما را بکشید.»

و سپاه نشان داده در طول حیاتش که صادقانه به این خط وفادار بوده است.»

هیچ مفهومی سیر کننده گرسنه و سیراب کننده تشنه نیست توحیه هم همینطور ، همچنان که مفهوم آب هیچ تشنه ای را سیر نمی کند. مفهوم توحید هم هیچکس را سیراب نمیکند و به مقصود نمیرساند بلکه واقعیت و عینیت یافتن آنها میتواند ما را به سعادت برساند و سیراب کند.

نوشته ای از شهید بسطامی دانشجوی پیرو خط امام و فرمانده سپاه سوسنگرد در مورد معنا و مفهوم آیه شریفه:« انا لله و انا الیه راجعون»

شهید بزرگوار حسین بسطامی درباره معنا و مفهوم آیه شریفه:« انا لله و انا الیه …