سخنی از شهید مهدی صبوری از دانشجویان مسلمان پیرو خط امام در باره دوست شهیدش فرزاد رئیس رزاده

متن زیر را شهید صبوری پس از شهادت یکی از یارانش شهید فرزاد رئیس­زاده نگاشته است که در مجله دانشگاه انقلاب (آذرماه 1360) بچاپ رسید.

سخنی از شهید مهدی صبوری از دانشچویان مسلمان پیرو خط امام در باره دوست شهیدش فرزاد رئیس رزاده

بسمه تعالی

من المومنین رجال صدقوا ما عاهدوا الله علیه ، فمنهم من قضی نحبه و منهم من ینتظر و ما بدلوا تبدیلا.

… و فرزاد هم به ملاء اعلا پیوست. وصال معشوق آنچنان او را بی تاب و قرار کرده بود که در رهش سوخت و سرانجام در آغوشش گرفت از سنگ بیت الله آغاز کرد و در خط روح الله عارف گشت و در مسیر الی الله مزکی شد ، در صفوف حزب الله سوختن آموخت و در مصاف با اولیاء شیطان ولی الله گردید و سرانجام به لقاء الله پیوست و آغازی بی پایان پیش گرفت.

خاکستر ترا باد سحرگاهان هر جا که برد مردی ز خاک روئید نامت هنوز ورد زبانهاست.

در فرهنگ اسلامی واژه شهادت از جایگاهی خاص و عالی برخوردار است که در بطن آن طغیان علیه جور و ستم ، جهاد فی سبیل الله ایثار و فداکاری و بالاخره رهایی از زندان دنیای مادی و پرواز بسوی کوی دوست ، ذات مقدس حق تعالی نهفته است. آنکه جان خویش و گوهر حیاتش را در طبق اخلاص می نهد و قربانی آستان الله میکند ، بدینوسیله اوج عظمت عقیده و ایمانش را به ظهور میرساند. و شهادت سلاحی است برنده و دشمن کش که قادر است جبارترین و زورمندترین را به ستوه آورد و به ورطه شکست کشاند و میتواند پرده از روی کریه منافقان و دورویان و دسیسه بازان بدرد و هم او بالی و پری و پروازی است که شهید را از جاذبه دنیای مادی برمیکشد و سریع و سبکبال به قله کمال و معنویت میرساند ، به آنجا که از آن دیدار دوست میسر است.

مکتب متعالی اسلام در طول هزار و چهارصد سال اکنون پشتوانه ای از خون شهیدان دارد ، خونی که گاه به دست جباران فاجر و مشرکین طاغی ریخته شده و گاه بدست پلید منافقان از خدا بی خبر.

… و اینبار نیز شهید شاهدمان ، همراه و همسنگرمان ، فرزاد فرزانه به دست کسانی به شهادت رسید که سالها خود را منافقانه مسلمان نامیدند و امروز که به برکت خون شهدای انقلاب اسلامی پرده از دروغ بزرگشان و چهره پلیدشان برداشته شده ، در نقش سربازان بدون انیفورم صدام انجام وظیفه می کنند و بهترین یاوران انقلاب و امام را رذیلانه به شهادت می رسانند. ولی به فرموده امام بزرگوارمان اگر خوارج سیاه بخت از شهادت ولی الله اعظم طرفی بسته و به حکومت رسیدند این گروهکهای آمریکایی هم میرسند.

فرزاد رئیس زاده به اقرار تمامی یارانش جهادگری خستگی ناپذیر و متصف به اخلاق متعالی بود و آنچنان به امام و رهبرش و به شیهدان عشق میورزید که همواره نه در شعار ، بلکه در عمل و در پیروی از خط امام بهترین الگوی همه بو. و بهترین یار و غمخوار خانواده ی شهیدان.

او پس از اتمام تحصیلات در دبیرستانهای البرز به دانشگاه پلی تکنیک در رشته مهندسی مکانیک راه یافت. همواره فردی فعال در تظاهرات دانشجویان مسلمان بر علیه رژیم منفور پهلوی بود. و با شروع نهضت مقدس اسلامی همواره در تلاشی پیگیر و بی امان بر علیه جباران روزگار بود. از اینرو به خانه خدا ، مسجد روی آورد و کار را از کتابداری در مسجد مهدی (عج) شروع کرد و چنان در این کار درخشید که یکی از ارکان مهم مسجد شهید پرور مهدی (عج) شد. او یکی از بنیانگذاران مرکز فعالیتهای این مسجد بود و مسئولیتهای سنگینی چون مسئولیت تشکیلات و روابط عمومی مسجد- مسئول روابط عمومی بسیج ستاد مهدی (عج) را به عهده داشت. در همان اوایل جنگ همراه برادر همرزم و شهیدش مسعود کبکانیان به سوسنگرد رفت و در مسجد آن شهر به کار فرهنگی پرداخت. او عضو شورای جهاد سازندگی ایرانشهر و مسئول آموزش جهاد دانشگاهی پلی تکنیک بود.

او در برخورد با خطهای انحرافی نفاق چپ و راست و الحادی و لیبرالی و دموکرات منشی سخت کوش و بی امان مبارزه میکرد. و نفرت انقلابی او از منافقان موجب شرکت فعالانه و دائمیش در صفوف متحد حزب الله و همراهی بی شائبه او با رزمندگان سپاه و کمیته ها در مصاف با منافقین و عوامل آمریکا بود.

… و سرانجام هم دفتر خونرنگ زندگی کوتاه اما پربارش در روز یکشنبه 5/7/60 مهر پایان خورد و به دست پلید منافقان در یک برخورد خیابانی به شهادت رسید و با انتخاب آگاهانه و شهادت خود برای همیشه شمع فروزان محفل مومنین شد. و دقیقا در زمانی شربت شهادت نوشید که سربازان اسلام در جبهه های نبرد حق علیه باطل دلاورانه حصر آبادان را درهم می شکستند. لعنت خدا و رسول و عذاب ابدی قادر متعال و امت اسلام بر این منافقان باد که این چنین در داخل جبهه ای گشوده اند و بهترین فرزندان این امت از شهید مظلوم بهشتی گرفته تا رجایی و باهنر و تا فرزادها را به شهادت می رسانند.

که بود فرزاد ؟ از کجا آمد ؟ چه شد ؟ چه ها کرد ؟ و کجا رفت ؟

همی دانم که او هم مثل ما از نسل آدم بود.

سرشته از گل و از روح ، پرورش یافته به دامان محیطی

دور از رنج و محنتها

منتهی عاصی به هر چه ناز و بی دردی.

و رو آورده سوی مرگ.

او را بچه ها مصعب ابن عمیر[1] می خواندند.

و این تمثیل اندر باره اش حق است. و او از بین ما زندگی توام با ننگ و عار ،

و مرگ سرخ همراه شرافت ، آخری بگزید.

اینک گوشه هایی از وصیت نامه اش را با هم مرور می کنیم.

اگر انشاءالله به شهادت رسیدم ، ای مادر … هرگز در سوگم نگریید چون من ناراحت خواهم شد. امام زمان که انشاءالله هرچه زودتر ظهور نماید و جهان را از عدل پر کند و انشاءالله که ما نیز بتوانیم سرباز وی باشیم.

امام خمینی نایب بر حق امام زمان (عج) است و وی تنها فردی است که میتواند زمینه ظهور امام زمان را ایجاد نماید و در حد قدرت بشری مستکبرین را نابود و مستضعفین را پیروز نماید. البته از حد قدرت بشر عادی مثل ما نیز خیلی بیشتر چون پشتیبان وی امام زمان و خداوند متعال است و او را هدایت و یاری کامل مینماید.

شروع حرکت از اسلام است … شروع حرکت اجتماعی من هم در دانشکده بود که از طریق کمیته فرهنگی سازمان دانشجویان مسلمان وارد اجتماع شدم. پس شروع حرکتم را از اسلام میدانم و آن هم توسط قلم از دو طریق مطالعه کتب و شرکت در کار فرهنگی.

این حرکت اسلامی توسط جایگزینی فرهنگ اسلامی را سعی داشته ام که در متن زندگی و محور زندگی ام قرار داده ام و در جنب آن کارهای سازندگی جامعه و اصلاح آن بوده است ، البته نه در جنب که مهم نباشد ، ولی متون آنها همان اسلام بود در حد امکان.

راهش پر رهرو و مستدام باد.

[1] – اولین مبلغ پیامبر در مدینه که نقش بزرگی در دعوت مردم این شهر و جذب آنان به اسلام داشت و از خانواده ای اشرافی بود که او را طرد کردند و این مردانه ایستاد.

زندگینامه شهید علی صبوری از دانشجویان مسلمان پیرو خط امام و دانشجوی دانشگاه امیرکبیر