ویژگیهای روحی و اخلاقی شهید عزیز علی صبوری از دانشجویان مسلمان پیرو خط امام و دانشجوی دانشگاه امیرکبیر

بسم الله الرحمن الرحیم

نوشتن پیرامون روحیات و اخلاقیات عزیزی چون او کار ساده ای نیست ، اندیشه و معرفت سنگی بار من مشکل و بعید بتواند به اوج اخلاق و روحیه علی دست یابد. کسی بسان علی و یا بالاتر از علی توانسته و میتواند عمق ایمان و اعتقاد او را درک کند ، ولی من و ما که از قافله عاشقان پاکباخته و سر جان بر طبق اخلاص نهاده و به پیشگاه دوست برده و از هرچه غیر اوست بریده ، از خود گذشته و به خدا رسیده فرسنگها و زمانهای بسیار دور عقب مانده ایم ، چگونه بتوانیم در مورد علی و علی گونه ها چیزی بنویسیم و یا سخنی بگوییم ، ولی از باب « مالا یدرک کله لایترک کله» و بعنوان ادای وظیفه تا آنجا که ممکن شود ویژگیهای اخلاقی علی را خواهم گفت :

1- بالاترین خصوصیت خداپسندانه علی فداکاری و گذشت او در راه خدا و تلاش شبانه روزی او بود ، او گاهی از اوقات (غالبا) آن چنان غرق در تلاش و مجاهدت می شد که زندگی مادی خود را فراموش میکرد بطوریکه اکثرا در شبانه روز بیش از 2 الی 3 ساعت نمیخوابید (خصوصا این اواخر گاهی اوقات دو یا سه شب پیاپی نمیخوابید). در بیشتر اوقات بخاطر فعالیت زیاد فرصت غذا خوردن پیدا نمیکرد و گاه میشد که بیست و چهار ساعت یا بیشتر غذا نمیخورد.

2- دیگر اینکه پشتکار و جدیت علی زبانزد دوستان و آشنایان او شده بود ، بطوریکه در بین دوستان به جرأت میتوان گفت از این جهت بی نظیر بود درهر کاری که وارد میشد محکم و استوار بود و تا بار مسئولیت را با سلامت کامل به مقصد نمیرساند از پا نمینشست این صفت پسندیده در علی باعث شده بود که بتواند کارها و مسئولیتهای سنگین را با موفقیت به انجام برساند.

3- در عین قاطعیت و اعمال مدیریت در برخورد با سایرین بسیار رئوف و مهربان و عطوف بود نسبت به افراد مومن و خدمتگزار به اسلام فوق العاده با محبت و با عاطفه بود. به حضرت امام مدظله العالی فراوان عشق میورزید و آنگاه که معظم له یا تصویر ایشان را میدید ، تکبیر میگفت و از شادی در پوست خود نمیگنجید.

4- پیرامون مسائل و مطالب اعتقادی فعالیت بسیار میکرد. از بینشی عمیق برخوردار بود و مطالعات وسیعی در مبانی اعتقادی و اخلاقی اسلام نموده بود.

5- در کمک و امداد به محرومان پیشقدم و حریص بود.

6- در عین اینکه در این دنیا زندگی میکرد به هیچ چیز آن وابسته نبود ، بطوریکه چند روز قبل از شهادت به دوستانش گفته بود : « اکنون بسیار خوشحالم چون به هیچ چیز این دنیا وابسته نیستم.»

7- نسبت به مسائل سیاسی عمیق و بسیار تیزهوش بود. از همان روزهای اول پیروزی انقلاب اسلامی نسبت به منافقین و دیگر گروهکهای وابسته به شرق و غرب هشدار میداد و به افشاگری میپرداخت.

8- با یاد و خاطره شهیدان بسیار مأنوس و به خواندن دعای ندبه و کمیل بر سر مزار آنان مقید بود، گویی خود را بر حشر با ایشان و وصل به جانان و مرغ جان را برای پرواز به سوی دوست مهیا میکرد.

9- در زندگی و آداب معاشرت و کارها به ضوابط اسلامی بسیار پایبند بود و مصداق بارز « کونوا دعاة الناس بغیر السنتکم» بود و بسیاری را با کردار و رفتار اسلامی خود جلب و جذب میکرد.

10- به برپاداری نماز جماعت تاکید فراوان داشت و هر روز انس خود را با قرآن و ادعیه بیشتر میکرد.

11- سادگی و نجابت از رفتار و کردار او نمایان بود بطوریکه حالت چشمان و صورتش ، معصومیت کودکان را تداعی میکرد.

در اینجا این فراز را به پایان میبریم نه از باب اینکه روح بلند علی به یازده بند فوق الذکر محدود میشود بلکه از باب عذر مذکور در ابتدای مطلب. در اینجا از روح پاک و بلند او و دیگر شهیدان تپیده بخون استمداد میکنیم تا از خدای خویش آمرزش و هدایت ما بندگان شرمسار را بخواهند.

پروردگار توفیق گام زدن در راه پاک شهیدان بما عطا فرما آمین.

والسلام

زندگینامه شهید علی صبوری از دانشجویان مسلمان پیرو خط امام و دانشجوی دانشگاه امیرکبیر