مطالب تصادفی
Home / بخش 5) جنگ تحمیلی / 5)8) هويزه وشهيدان جاودان آن / محمد حسن قدوسی فرزند شهید آیت الله قدوسی نوه علامه طباطبایی در میان شهدای حماسه هویزه

شهید آیت الله قدوسیghoddoosi1

شهید محمد حسن قدوسی نوه آیت الله طبا طبائی ghoddoosi

کمتر کسی است که بداند «محمدحسن قدوسی» یکی از همرزمان شهید سید محمدحسین علم الهدی که دوشادوش او جنگید و پیکر پاکش زیر شنی تانک های بعثی له شد ، نوه علامه طباطبایی (ره) می باشد.

به گزارش رهوا از گروه جهاد و مقاومت مشرق ، کمتر کسی است که بداند «محمدحسن قدوسی» یکی از همرزمان شهید سید محمدحسین علم الهدی که دوشادوش او در 16 دی ماه 1359 جنگید تا به شهادت رسید و پیکر پاکش زیر شنی تانک های بعثی له شد ، نوه دختری مفسر کبیر قرآن صاحب المیزان ، آیت الله محمدحسین طباطبایی (رضوان الله تعالی علیه) می باشد.

شهید محمد حسن قدوسی دانشجوی رشته جامعه شناسی دانشگاه مشهد بود. او به سال 1336 در قم متولد شد . پدرش شیخ علی قدوسی از مدرسین و استادان حوزه علمیه قم و داماد حضرت آیت الله طباطبایی بود . در زمان شهادت محمد حسن ، پدرش آیت الله شیخ علی قدوسی بر کرسی دادستان کل انقلاب اسلامی تکیه داشت اما علی رغم این ، باز هم کمتر کسی دانست که دومین مقام قضایی نظام اسلامی ، عزادار فرزند خویش است. تنها 8 ماه بعد ، آیت الله شیخ علی قدوسی دادستان کل انقلاب اسلامی توسط منافقین کوردل ترور شد و به پسر شهیدش پیوست.

امام خمینی به مناسبت شهادت این قاضی مجاهد و پدر شهید بی ادعا نوشتند: «با کمال تأسف و تأثر، حجت الاسلام شهید قدوسی به دوستان شهید خود پیوست. شهیدی عزیز که سالیان دراز در خدمت اسلام بود و اخیرا مجاهدات او در راه انقلابْ، بر همگان روشن است. این جانب سالیان طولانی از نزدیک با او سابقه داشتم و آن بزرگوار را به تقوا و حُسن عمل و استقامت و مقاومت و تعهد در راه هدف می شناختم. شهادت بر او مبارک و «وُفود الی اللّه » و خروج از ظلمات به سوی نورْ بر او ارزانی باد».

منقول است که محمد حسن ، در یکی از دفعاتی که از جبهه به دیدار پدرش آمده بود به وی گفت: من در جبهه ها احساس کردم که زمانی که دشمن حمله می کند و ما در محاصره خمپاره های دشمن قرار می گیرم و آنقدر خمپاره به طرف ما شلیک می کنند که گویی از آسمان خمپاره می بارد . آنوقت است که معلوم می شود چه کسی خداپرست است و موحد واقعی کیست.

امروز پیکر مطهر محمدحسن قدوسی در کنار دیگر همرزمان شهیدش ، در کربلای هویزه پذیرای هزاران زائر از سراسر ایران اسلامی است.

روحمان با یاد هر دوی آنان شاد

About سید محمد هاشم پوریزدانپرست

1. محمد کاظم بنی اسدی

بنام خدا

2. محمد کاظم بنی اسدی

بایکی ازدوستان که دریکی ازاعزامها همسفربودیم دوروز تا طرح تقسیم نیروها اجراشود دراندیمشک باهم بودیم کلاس اول یادوم دبیرستان بود ازش سوال کردم دبیرستان راچکارکردی همش راهی جبهه میشی پس درس چی گفت ما توی جبهه دومنظوره هستیم هم میجنگیم هم درکنار همسنگران وهمرزمان اوقات فراغتمان رابه تحصیل میپردازیم گفتم مگه همرزمهای شما معلم هستند گفت نه اکثرا دانشجوهای ترم آخرهستند ازدانشجوهای پیروخط امامند اونها هم خودشون باهم درسهاشون رادوره میکنند وهم برای ما پایین دستی ها کلاس تقویتی میگذارند که هروقت انشاالله دشمن راازخاک وطنمون بیرون کردیم برگشتیم ازدیگر همکلاسیهامون عقب نباشیم گفت یک استاددارم اسمش حسن قدوسی هست خیلی معلومات داره یک لحظه نمیگذاره وقت مون هدر بره یاکلاس درسهای علمی یاکلاس اخلاق یاکلاس مباحث سیاسی یا کلاس رزمی خلاصه بخوای حساب کنی ازدبیرستان بیشترسرکلاس میریم محتوای آموزش اونجا چندین برابره.چند ماه بعد توی روستا دیدمش گفتم کی برگشتی گفت 3روزه .فردابرمیگردم بادوستم آقای قدوسی قرار گذاشتیم اوازتهران میاد من هم ازخمین میرم راه آهن اراک باهم همراه میشیم.یکماه بعد که برگشت گفت دوستم که عکسش رابهت نشون دادم شهید شد.گفتم کجا دفن شده بریم زیارتش گفت جنازه هاشون راهمون هویزه کنار هم دفن کردندبعد ازمدتی که دادستان شهید آیت الله قدوسی به شهادت رسید وازرادیوخبرشهادت ایشون راشنیدم وپیام حضرت امام رادرخصوصیات این مردبزرگ شنیدمگفتم نکنه کسی که حسین تعریفش رامیکرد ازبستگان همین آیت الله قدوسی بوده بعد مدتی که بادوستان به زیارت قبور شهدای دانشجودرهویزه رفتیم دیدم روی یک قبر نوشته بود محمد حسن قدوسی فرزند علی.یادش گرامی وروحش شاد. ناگفته نماند که این دوستم محمد حسین هم درسال 63 به خیل کاروان شهدا پیوست وبقیه تحصیل رانیز ترجیح داد درهمان کلاس درس استادش محمد حسن قدوسی دربهشت برین ادامه دهد.روحشان شادباشد.

3. تنها شهیدقمی هویزه.روحش شاد