چهارشنبه , ۲۷ دی ۱۳۹۶
قالب وردپرس درنا توس
خانه / بخش 2) لانه جاسوسی آمریکا در ایران / 2)17) دولت موقت و تسخیر لانه جاسوسی و سیاستهای این دولت / بررسی استعفاهای دولت موقّت و دلائل آن ، « در بند قدرت نبودن یا استفاده از استعفا برای اهداف سیاسی؟» – قسمت چهارم: چهارمین تهدید به استعفا توسط رئیس دولت موقّت به دلیل گرفتاری و استیصال در چنبرة مشکلات خود ایجاد و تلاش برای بیرون آمدن از آن
بررسی استعفاهای دولت موقّت و دلائل آن « در بند قدرت نبودن یا استفاده از استعفا برای اهداف سیاسی؟» خلاصة مقاله: گروههای سیاسی غرب گرای ایرانی از آغاز مشروطه به سبک انقلاب لیبرالی فرانسه و با درس گرفتن از تجربة آن انقلاب برای رسیدن به اهداف خود به تحریف وقایع تاریخی و مخدوش نمودن چهرة شخصیّتهای مخالف خود پرداخته اند. متأسفانه بسیاری از وقایع تاریخی انقلاب اسلامی نیز به همین صورت تحریف و شخصیّتهای آن قربانی این توطئه گردیده اند. در انقلاب اسلامی در رأس این شخصیّتها مرحوم شهید آیت الله بهشتی قرار داشت که مورد هجوم سیل آسای تحریفات و تهمتها و دروغپردازیهای این جریان قرار گرفت و پس از ترور شخصیّتی، به ترور جسمی ایشان نیز اقدام گردید. یکی از وقایع مهم تاریخی انقلاب اسلامی تسخیر لانة جاسوسی و به دنبال آن استعفای دولت موقّت میباشد. به علّت آثار رسوا کنندة این استعفا که تحت تأثیر اعتراضات شدید مردم نسبت به ملاقات با برژینسکی مشاور امنیّت ملّی کارتر و اقدام دانشجویان خط امام و عدم توفیق رئیس دولت موقّت و وزیر خارجة آن برای بیرون نمودن این دانشجویان از لانة جاسوسی و نیز رها نمودن گروگانهای جاسوس آمریکایی اتفاق افتاد، تلاش فراوانی توسط این جریان غربگرا و طرفدار سازش با ابر قدرتها به عمل آمده است تا این استعفا را بدون ارتباط با تسخیر لانة جاسوسی جلوه دهند. بررسی همه جانبه و دقیق و مستند این قضیّه و نیز سایر استعفاهای دولت موقّت، میتواند از قلب و تحریف وقایع برای آیندگان جلو گیری و دروغپردازیهای آنان را بر ملا نماید.

چهارمین استعفا

استیصال در چنبرة مشکلات خود ایجاد و تلاش برای بیرون آمدن از آن

بازگشت از الجزایر و استعفا دادن ، دوازدهم آبان

بررسی استعفاهای دولت موقّت و دلائل آن

سید محمد هاشم پوریزدان پرست- عضو هیئت علمی دانشگاه شیراز و از دانشجویان مسلمان پیرو خط امام

مهندس بازرگان در حالی که با شنیدن اخبار ناگوار کشور روز قبل[1] ، با عجله از سفر الجزایر با تعدادی از همراهان خود بازگشته و وزیر خارجه اش را در الجزیره برای ادامة مذاکرات باقی گذاشته است، با مواجه شدن با خبر تأثّر انگیز شهادت دهها تن از نیروهای ارتشی در روز عید قربان و شهادت آیت الله قاضی و اعتراضات گستردة مردم و اعتراض حوزة علمیّة قم و روحانيّت و دانشگاهيان که با برگزاري راهپيمايي و تظاهرات و نوشتن مقاله و اعتراضیّه در روزنامه ها و صدور اطّلاعیه و بيانيّه و قطعنامه هاي متعدّد نسبت به ملاقات ایشان با برژینسکی اعتراض کرده اند و جوّ شدید ضد آمریکایی در کشور تحت شدیدترین فضای اعتراضی قرار میگیرد و خود و همفکران خود را در خطر جدّی مشاهده میکند، با صدور اطّلاعیّه ای خطاب به فرماندة نیروی زمینی و محکوم کردن کشتار دهها تن از نیروهای ارتشی برای اوّلین بار خواستار انتقام از ضد انقلاب میگردد[2].

به دنبال همین وضعیّت دولت مهندس بازرگان خود را در بن بست دیده و ادامة کار در این شرایط را دشوار می یابد و طي جلسه اي در تاریخ دوازده آبان تصمیم به استعفا میگیرد، امّا نه تنها این استعفا مکتوب نمیگردد بلکه از اعلام آن خود داری میگردد.

آری اینگونه بود که با توجّه به شرایط حاکم بر کشور و موضع گیریهای غیر انقلابی دولت موقّت و سکوت و حتّی همگامی آنان با بعضی از توطئه ها، دشمن هر روز سنگرهای بیشتری را فتح و به قلب انقلاب که امام بود، نزدیک و نزدیکتر شوند و چشمان خفتة دولتمردان سازشکار و غیر انقلابی حاکم، تنها اعتراضات مردم را می دید و هر ندای مخالف با خود را دخالت در امور تلقی می کرد و در اعتراض به آن دائم به امام فشار می آورد و تهدید به استعفا می نمود و با توجّه به اینکه آنان می دانستند امام با توجّه به شرایطی که وجود دارد، امکان تعویض دولت برایش به راحتی وجود ندارد و باید در حداقل زمان ممکن قانون اساسی نوشته شود و سپس جهت تعیین ریاست جمهوری انتخابات برگزار شود، دائم استعفای خود را تقدیم امام می نمودند و امام نیز علیرغم میل باطنی خود، مجبور بودند آنان را از این کار منع نمایند و استعفای آنها را نپذیرند و حتّی آنان را  مجدّداً تأیید نمایند.

[1] – یازدهم آبان

[2]جمهوری اسلامی، 13 آبان 58 ص1 . ایشان در ماههای قبل با اصرار فراوان امام را مجبور به صدور عفو عمومی نموده بودند و خواستار مذاکره با ضد انقلاب بودند و جوانان انقلابی را به دلیل ایستادگی در مقابل ضد انقلاب محکوم مینمودند.