خانه / بخش 2) لانه جاسوسی آمریکا در ایران / 2)4) زندگی نامه شهداي گرانقدر دانشجوي پیرو خط امام / 2)4)34) شهید رحمن دادمان / شهید دکتر رحمان دادمان وزیر راه و از دانشجویان مسلمان پیرو خط امام

شهید دکتر رحمان دادمان وزیر راه و از دانشجویان مسلمان پیرو خط امام

رحمان دادمان

وي در سال 1335 در شهر اردبيل متولد شد در سال 65 با درجه كارشناسي ارشد از دانشكده فني دانشگاه تهران فارغ التحصيل شد و سپس از دانشگاه منچستر درجه دكتري در راه و ساختمان اخذ نمود.خدمات دولتي ايشان عبارتست از:
– فرمانده سپاه آذربايجان شرقي
– مسئول ستاد عملياتي سپاه
– معاون هماهنگ كننده واحد تداركات كل سپاه
جانشين معاون لجستيكي وزارت سپاه
– مسئول واحد آموزش جهاد
– قائم مقامي و عضويت در شوراي مركزي و مسئول هماهنگي واحدها و كميته هاي جهاد
– مديرعامل شركت شيلات جمهوري اسلامي ايران
– معاون وزير و مديرعامل راه آهن جمهوري اسلامي ايران از 1/8/76 تا1/12/79
در تاريخ 27/2/80 در مسافرت هوائي به استان گلستان وي به اتفاق 24 نفر همراه در اثر سقوط هواپيما در 20 كيلومتري جنوب ساري در ارتفاعات خرچنگ به شهادت رسيدند.

وصيت ‌نامه

انالله و انااليه راجعون ….

اينجا جبهه جنگ است سرزمين خونين جهاد و دفاع مقدس عليه دشمنان خدا و خلق او. در اينجا لاله‌هاي خون نشان حق پاسداران حريم نور، در کمين يورش آخر، با هواي فتح کامل به اميد نصرالله استوارند و مصمم. چهارده قرن از شهادت حسين (ع) مي‌گذرد و چهارده قرن جهاد و ايثار شيعيان حسين (ع). امروز به ثمر رسيد نوري الهي ايماني خدايي بر امت ما حاصل شد و کفار منافقين و مشرکين در صدد محروم ساختن ما از خون بهاي چهارده قرن شهادت و جهاد هستند.

آيا مي‌توان آرام ماند؟ آيا خدا سستي را بر ما مي‌بخشد. نه هرگز.

براي رضاي خدا، حق شمشير پيامبر (ص) و علي (ع) و همه‌ي شهدا را بايد ادا کرد. بايد آن قدر با دشمن نبرد کرد که شمشيرها بشکند و کج شوند. من براي نصرت در اين جهاد مقدس با رضايت قلبي و با شوق فراوان به جبهه آمده‌ام. انشاءالله اگر اعمال کوچک اين بنده مورد قبول درگاه الهي باشد مطمئن باشيد با کشته شدن به رستگاري و آرزوي خود رسيده‌ام. پس براي من ناراحت نباشيد و مرا حلال کنيد. قدر امام (ره) را بدانيد تا در روز قيامت روسياه نباشيد….

به فرزندم بگو امام، ما را از ظلمت به نور رسانده است. امروز راه نيکي را روي پيش روي ما گشاده است و ما به استقبال آن رفته‌ايم. علي را بايد چون علي بن ابيطالب (ع) که او هم يتيم بود مردي شجاع، باتقوا، رزمنده‌ي راه اسلام و ياور يتيمان و بيچارگان باشد. ما به راه کربلا مي‌رويم تا فرزندان ما به راه قدس بروند. ما با آرزوي فرج امام زمان (عج) تلاش مي‌کنيم و فرزندان ما هم بايد منتظران و جهادگران امام زمان (عج) باشند ما فرياد مي زنيم :«خدايا خدايا تا انقلاب مهدي خميني را نگه‌دار، از عمر ما بکاه و بر عمر او بيفزا و فرزند ما هم بايد خميني را به خوبي شناخته و پيرو او باشد».

سخن شهيد

کار دنيا مي‌گذرد؛ اما انسان‌ها بايد به گونه‌اي باشند که براي خود باقيات الصالحات به جا بگذارند. بايد در راه رضاي خدا و خدمت به خلق تلاش کنيم تا خداوند از ما راضي باشد.

راضي به رضاي حق

اشک در چشمانش چرخيد و به روي گونه‌هايش لغزيد.

با صدايي گرفته گفت:«خداوند خودش مي‌دهد و خودش مي‌گيرد. حتماً مصلحتي بوده است. راضي‌ام به رضاي خدا. اشکها را پاک کرد و ادامه داد:«به پدر و مادرش خيلي احترام مي‌گذاشت به خصوص با مادرشان، من نديدم و نشنيدم که فرزندي براي مادرش چنين عزتي قائل باشد. عاشق خدمت به مردم بود. گاهي اوقات در خواب راجع به مسائل روزمره صحبت مي‌کرد من هيچ وقت در خودم نمي ديدم که حتي لحظه‌اي بدون رحمان نفس بکشم او براي من نفس بود چه زيبا گفت امام (ره)

نشنو از ني، ني نواي بي‌نواست

بشنو از دل، کان حريم کبرياست

ني چون سوزد تل خاکستر شود

دل چو سوزد محرم دلبر شود

راوي:همسر شهيد

علمدار

من سال 1352 به دانشکده فني دانشگاه تهران راه يافتم. دادمان سال بعد وارد دانشگاه شد. ارتباط زيادي با هم داشتيم. او براي من رحمان بود و من براي او مجتبي.

در دانشکده فني به خاطر مسائل سياسي قبل از انقلاب، افراد يکديگر را به نام صدا مي‌کردند با آنکه فاميلي يکديگر را مي‌دانستيم، اما براي اينکه اگر دستگير شديم و در بازجوئي اسم دوستانمان را خواستند بگوئيم حسن، حسين …. و هميشه نام کوچک را صدا مي زديم. در آن زمان اين بهترين روش بود.

محيط دانشگاه ما کاملاً سياسي بود و دانشجوي اين دانشگاه بودن به تنهايي جرم تلقي مي‌شد.

رحمان در اين محيط يک علمدار بود. بعد از انقلاب هم در محيط‌هاي اجرايي از هرکس پرسيدم، دادمان را فردي ساده، صميمي، پرتلاش و اهل کار شبانه‌روزي معرفي کرد.

راوي: دکتر رحمان دوست

شهید رحمن دادمان