زندگی نامه شهید دکتر رحمان دادمان از دانشجویان مسلمان پیرو خط امام – خاطرات یکی از یاران

خاطرات حیدر زندیه یکی از دانشجویان مسلمان پیرو خط امام

شهید رحمن دادمان

هیچ‌وقت فكر نمی‌كردم آقا رحمان این طور از دنیا برود، خوشا به سعادتش، “عاش سعید او مات سعیدا” زندیه از یاران دیرین شهید دادمان است. وی كه از سالهای اولیه‌ی انقلاب با شهید دادمان یار بوده است. خاطرات بسیاری از وی در ذهن‌ دارد.

حیدر زندیه از دانشجویان پیرو خط امام

زندیه از آقا رحمان می‌گوید: « متاسفانه ما ایرانی‌ها رسم بدی داریم و آن این است كه همیشه وقتی افراد بزرگ از دنیا می‌روند شروع به شناسایی درباره رفتار، خصوصیت و ویژگی‌های آنها می‌كنیم، وقتی این مردان بزرگ در قید حیات هستند، آنطور كه شایسته‌ی آنهاست، به آنها توجه نمی‌كنیم و گاهی حتی به آنها ظلم هم می‌كنیم.»

وی با تقسیم بندی مراحل مختلف زندگی شهید دادمان و دسته‌بندی ویژگی‌های اخلاقی و خصوصیات شهید به ذكر خاطراتی از آن مقاطع می‌پردازد و می‌گوید:

« آقا رحمان بسیار شجاع و با شهامت بود.» سالهای 56 یا 57 بود كه رو به روی دانشگاه تهران تظاهراتی برگزار شده بود، یادم هست كه آقا رحمان روی شانه‌های یكی از هم رزمانش با حرارت علیه رژیم شاه شعار می‌داد.

سالهای 62-63 در مراسم حج یك راهپیمایی در مكه ترتیب دادیم. در مسیر سنگ زدن به شیطان خیلی‌ها با علاقه شعار نمی‌دادند؛ اما آقا رحمان با این كه مسئولیت مهمی بر عهده داشت و باید طوری رفتار می‌كرد كه مورد شناسایی قرار نگیرد، با حرارت شعار می‌داد به طوری كه جمع با ایشان همراهی كرد و تظاهرات تبدیل به یك راهپیمایی بسیار موثر و پرشكوه شد.»

« در حج خونین سال 66 در اجتماع مردم درحالی كه پلیس ضد شورش و نیروهای خشمگین سعودی حضور داشتند، با شهامت مردم را توجیه می‌كرد و به آنها روحیه می‌داد.» زندیه از علاقه‌ی شدید آقا رحمان به رزمندگان اسلام می‌گوید و ادامه می‌دهد:« آقا رحمان علاقه‌ی خاصی به رزمندگان داشت و در مراسم حج تمام تلاشش این بود که نیروهای بعثه را از میان رزمندگان انتخاب كند و جالب است كه بدانید شهید دستواره ، حاج عباس ورامینی، مجید رمضان و بسیاری دیگراز بزرگان لشگر 27 با آقا رحمان همكاری كردند.

آقا رحمان همیشه بسیجی بود. یادم هست زمانی كه مدیر عامل شیلات بود، در موسم هفته‌ی بسیج و عملیات‌ها كه می‌شد، لباس بسیجی می‌پوشید زمان اعلام قطعنامه شاهد بودم كه چگونه اشك می‌ریخت.»

یار دیرین شهید رحمان دادمان می‌گوید: «آقا رحمان روح لطیفی داشت، علی‌رغم چهره‌ی ایشان كه جدی و خشن به نظر می‌رسید، بسیار لطیف و مهربان بود. وقتی كاری را كه به افراد محول می‌كرد انجام می‌شد مثل یك آدم معمولی و زیردست می‌آمد دلجویی و تشكر می‌كرد. اگر این وجه شخصیت آقا رحمان را كسی درك كرده باشد امروز بیشتر می‌سوزد.

زندیه ادامه می‌دهد: «عجیب عشق به ائمه داشت. در مراسم حج زمانی كه دعای كمیل برپا می‌كردیم ایشان همواره در رفت و آمد بود. همانطور كه راه می‌رفت و وظیفه‌اش را انجام می‌داد، گریه می‌كرد و اشك می‌ریخت. یادم هست یكبار بعد از آن كه دعای كمیل تمام شد، آقا رحمان گفت: حیدر،‌ برویم دعا بخوانیم. من كه خسته بودم گفتم: خسته شدیم، آقا رحمان در جواب گفت: دعایی كه خودمان پشت بقیع بخوانیم لطف دیگری دارد.»

منبع سایت تبیان

شهید رحمن دادمان