خانه / بخش 2) لانه جاسوسی آمریکا در ایران / 2)18) دسته‌بندی نشده / ‌ ها‌شمی‌رفسنجانی از بنی‌صدر خواست كه دلایل بمباران بالگردهای آمریكایی در جریان واقعه طبس را بازگو كند

اكبر‌ها‌شمی رفسنجانی رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام روز جمعه از ابوالحسن بنی‌صدر خواست كه دلایل بمباران بالگردهای آمریكایی در جریان واقعه طبس را بازگو كند.

۲۶ سال پیش در پنجم اردیبهشت ماه سال ، ۱۳۵۹ دولت آمریكا با هواپیما‌های نظامی و بالگرد، به طور مخفیانه وارد بیابان‌های كویری اطراف طبس در استان یزد شد تا گروگانهای آمریكایی اسیر در سفارت آمریكا در تهران را آزاد كند.

این عملیات با وقوع طوفان شن شكست خورد.

به گزارش ایرنا، امام جمعه موقت تهران در خطبه دوم نماز جمعه در اجتماع نمازگزاران تهران در دانشگاه تهران گفت: عده‌ای احتمالا در ارتش و نیروهای نظامی ان زمان بودند كه شناسایی نشدند و مسئله نامشخص پرونده از همانجا اغاز شد.

هاشمی رفسنجانی با وقایع نگاری حادثه طبس و بیان اینكه پس از شكست عملیات چند بالگرد زمین گیر شد و اسنادی بجا ماند، گفت: با زمین گیر شدن این بالگردها، بنی صدر كه آن موقع رییس جمهوری و فرمانده كل قوا بود، دستور بمباران منطقه را صادر كرد.

وی افزود: من مامور شدم بررسی كنم كه علت بمباران چه بوده است؟ آمریكاییان كه رفته بودند، چه ضرورتی برای بمباران منطقه وجود داشت؟ خطیب جمعه تهران با بیان اینكه اتفاقی مهمی رخ داد و البته توجیه شد، گفت: شهید منتظر قائم كه از یزد برای بررسی موضوع به منطقه اعزام شد در جریان این بمباران شهید و بسیاری از اسناد بجا مانده از میان رفت.

رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام، افزود: برای پاسخ به این سووال مهم تحقیقات زیادی صورت گرفت، اما به نتیجه‌ای منجر نشد و خوب است آقای بنی‌صدر این موضوع را توضیح دهد.

هاشمی رفسنجانی گفت: طرح آمریكاییان به قدری دقیق و حسابشده بود كه تا لحظه اتفاق هیچكس در جمهوری اسلامی ایران به صورت احتمال نیز آن را مطرح نمی‌كرد.

وی گفت: نافرجامی این طرح، شكست بزرگی برای آمریكا بود كه تلاش داشت خود را ابرقدرت دنیا معرفی می‌كرد و افتخار بزرگی برای ایران شد.

امام جمعه موقت تهران گفت: اگر این طرح به فرجام می‌رسید، اعتبار ما خدشه دار می‌شد، روحیه ملت آسیب می‌دید و روحیه آمریكاییان بسیار بالا می‌رفت و حادثه بسیار تلخی می‌شد.

رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام، گفت: در این طرح، جاسوسان آمریكایی در ایران فعال بودند و عده‌ای احتمالا در ارتش و نیروهای نظامی به آنان كمك می‌كردند كه شناسایی نشدند و مساله ما از همانجا شروع شد.

هاشمی رفسنجانی از فردی بنام علی اسلامی نام برد و گفت: او جزو خلق مسلمان بود و فتنه آذربایجان را به راه انداخته بود. او مامور تداركات آمریكاییان بود.

وی افزود: خداوند نمی‌خواست كه این ننگ برای انقلاب ایران باقی بماند كه جمهوری اسلامی ایران در كنترل مرزها ناتوان است و به همین دلیل با امداد غیبی عملیات آمریكاییان با شكست مواجه شد.

آیت الله‌ها‌شمی رفسنجانی با تبریک تعیین نخست وزیر و تشکیل دولت عراق به مردم این کشور، فرارسیدن سالروز کارگر، معلم و همچنین شهادت سپهبد قره نی را گرامی داشت.

از سوی رهبر انقلاب سیاست‌های ‌کلی جمعیت ابلاغ شد

از سوی رهبر انقلاب سیاست‌های ‌کلی جمعیت ابلاغ شد حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای رهبر معظم …